Register trestov

Príspevok v téme: Register trestov
whee_ee

Dobrý deň, zaujímalo by ma, čo sa deje, keď osoba mladšia ako 18 rokov dostane zápis do registra. Je možné ho ztadiaľ nejako odstrániť? Čo robí škola? Prihliada sa na to pri vstupe do zamestnania?.. Nemám na mysli, keď dotyčný bol trestaný, ale keď napríklad dostal pokutu, napr. za pokus o drobnú krádež a podobne.. Viem, že dotyčný nesmie rok urobiť niečo podobné, inak sa to berie ako trestný čin.. Potom sa to vymazáva alebo ako?.. Ďakujem.

kalokagatia1

Ďakujem Vám veľmi pekne :) a ano odvtedy sa nič nestalo. Som sa poučil a nikdy taku chybu už v živote neurobím. :)

Kýčera

Kalokagatia 1, keďže si mal 13 rokov, nebol si trestne zodpovedný a tak isto vzhľadom na nedostatok veku si nemohol byť riešený v priestupkovom konaní. To znamená, že Tvoj trestný register je úplne čistý a záznam o priestupku je podľa zákona po uplynutí 12 mesiacov vymazaný, keďže si sa polepšil.

Prezyvka055

Kalokagatia1 trestny cin rozoznas tak ze ta musi odsudit sudca, ci uz v normalnom alebo skratenom/superskratenom konani. Bol/bola si odsudena? Ak nie tak to bol len priestupok. Mimochodom ak mas stale pochybnosti tak si daj spravit vypis z registra trestov.

Kalokagatia1

Veď to že neviem čo to je či priestupok alebo tresný čin ...Modlím sa len aby to bol priestupok .... a ak by to aj bol trestný čin tak odvtedy sa nič nestalo a je tomu 5-6 rokov ...je možne že to zmazali ? alebo to dali do Odpisu ? alebo ako ? a kde by som si to mohol zistiť? Prosíím ešte o radu. ĎAKUJEM.

Prezyvka055

Kalokagatia1 logicky ak to bol trestny cin tak to zapisane ako trestny cin kradeze bude. Ak to bol len priestupok tak to nebude zapisane nikde okrem policajneho pocitaca.

Kalokagatia1

Ahojte,prosím vás o radu....ked som bol mladý (13) a hlúpy s bývalím kamarátom sme boli v obchode a ukradli sme nejake somariny...no hodnota tam bola 50E..a prišla mestska polícia a urobili zápis...boli sme aj na socialke... Papier prišiel vtedy aj na základku na ktoru sme chodili žiadna pokuta tam nebola ani nič ...chcem vedieť či sa mi to po čase zmazalo alebo ako to je už je tomu 5rokov..a teraz by som mal zaujem o vojenský vycvik ALE mam strach že sa tam nedostanem ...pre moju hluposť. Prosíím o radu. :((

whee_ee

ivka, no v tomto prípade bola udelená aj bloková pokuta, ktorú je nutné vyplatiť do 15 dní. Ale vypisovalo sa aj dosť papierov, a vravelo sa o oboznámení školy. A pokiaľ sa to do roka opakuje, tak sa to už pokladá za trestný čin - to by som aj pochopila. Je to celé nejaké zvláštne.

ivka.

ak je pod 18 rokov, tak musí byť informovaný napr. rodič. Ale u nás v obchode ak kradne napr 17 ročný chalan, tak ho polícia prevezie na oddelenie, udelí mu pokutu. Čo sa ďalej deje , neviem, ale za pol hodinu ja nasäť a škerí sa cez výklad. Ale zas ak kradne viac krát, tak nás predvolajú na okresný súd, kde vypovedáme. Ale bloková pokuta je rovnaká, či za krádež, alebo rýchlu jazdu. A tá na 100% v registri nie je.