Kiahne u synčeka

Príspevok v téme: Kiahne u synčeka
Aloska

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. V nedeľu ráno som na synovom (21 mesiacov) hrudníku a brušku objavila červené vyrážky. Má zo tri aj na pleciach a dve na líčku, inak nikde inde. Keďže sesternica mala kiahne, tipla som rovno tie. Išla som v pondelok k doktorke a ona mi povedala, že je divné, že to nemá aj vo vláskoch, na chrbte, na nohách či v ústach a sú hrozne malinké. Ale že pravdepodobne to sú kiahne. Lenže syn nemá ani teploty a vyrážky sa ďalej nešíria. Nič od nedele do teraz stále tých pár na hrudi. Tak teraz neviem, či sú to vôbec kiahne alebo či to náhodou nemôže byť niečo iné. Nemám pocit, že by sa cítil nejak zle, spinká dobre akurát je možno trochu mrzutejší. Ale to môžu byť aj stoličky, ktoré sa už belejú zo mesiac. Prosím o radu.
Ďakujem.

Peto T

dulubka: Pozri si pribalovy letak, ci je to spravne. Tie antivirotika maju niekedy ucinky na nervovy system, skontroluj neziaduce ucinky.

Kiahne sa daju liecit aj prirodzenejsie, vitaminom C vo farmakologickych davkach. Takato liecba je nevhodna pri poruchach obliciek, metabolizmu zeleza a medi a vaznom deficite G6PD. Pozri rizikaockovania.sk
strana 111, a tiez kap. Vedlajsie ucinky.

Treba viac pit a vyhybat sa pripravkom s umelymi farbivami a prichutami.

dulubka

moj synovec ma kiahne avelmi sa vyhadzal. lekarka mu dala telviran tabletky.maly ma 3roky.je to v poriadku takto liecit kiahne u maleho dietata? mate s tym niekto skusenosti? kde nam poradia, ci je to ok?.dakujem

ifka1

u kazdeho dietata je rozny priebeh kiahni.nieje potrebne odborne vysetrenie, lebo niekedy ani kozna nieje presvedcena o spravnosti diagnozy.

ALEINA

Ahojte, aj môj syn - 3,5 má teraz kiahne. Jemu to tiež začalo dosť nezvyčajne : najskôr afty v ústach, herpes na pere a potom zopár vyrážok na bruchu a 2 na tváričke. Naša lekárka už videla stovky prípadov a možno oveľa viac kiahní, ale teraz si nebola istá a poslala nás na kožné. Tam nám potvrdili kiahne. Aloska nechápem prečo aj teba neposlala kožnej ?!?! Veď poslať vás domov bez diagnózy - to čo má znamenať ? Trvaj na odbornom vyšetrení.

zuzic

no hej ale na cely zivot im to pripominaju jazvy po celom tele a tvari...inac tiez som to chytila od dvoch starsich surodencov...

alzbee

No to ja som zase z troch surodencov ako najmladsia dopadla najhorsie...brat mal iba par kuskov, sestra o cosi viac a ja proste uuuuuuuplne vsade-vo vlasoch, v hrdle, dokonca aj na pyskoch...a to som mala 13rokov, cize to bolo o to horsie, ze som si to uvedomovala...male babatka si take aspon nepamataju:))

ach_jaj

moja dcérka mala tiež prednedávnom kiahne - ničím som ich nepotierala a prešlo to za dva týždne. ani sa neškriabala, ani teploty, nič. dr nám povedala, že v dnešnej dobe sa kiahne liečia rýchlejšie ako kedysi.
a tiež mala len zopár na hrudníku a pár na stehnách. vo vlasoch tiež nič.

inkalina

Aloska, kludne to môže byť aj alergická reakcia na potravinu alebo na niečo iné. Alebo to môžu byť aj štipance. Deti mávajú často vyrážky "nevysvetlitelného pôvodu". Ak nemá iné príznaky(teploty, bolesti hrdla, kašel) a nešíria sa, iste to nebude nič závažné.