Kedy a kam s PNkou?

Príspevok v téme: Kedy a kam s PNkou?
fazula

Prosim vas, viete mi poradit niekto, lekari mi nevysvetlili...
Bola som hospitalizovana, vypisali mi tam PNku, ale nic mi k tomu nepovedali, a ja sa obavam, ze s tym treba niekam zajst, ci uz za obvodnym lekarom, alebo kam. Aj by som sa ho spytala, ale neberu mi tam telefon.
Niekam sa asi musim prihlasit, ze som PN, nie? Alebo to spravili tam v nemocnici? Nechcem mat natahovacky s poistovnami...

Katy.

A nemaš nikoho v rodine kto by ti to do prace zaniesol?
Mne keď dali v nemocnici PN tak som to riešila takto:
V nemocnici mi dali PN tuším 4 papiere tam boli, so všetkymi som šla po prepusteni z nemocnice svojej obvodnej lekarke aj s prepúšťacou spravou. Ona si z tých PNniek vybrala ktoré potrebuje a jednu poslala ona poisťovni a jednu si nechala. Potom jednu z nich som odniesla do prace a jednu som mala doma taku zelenu s ktorou som si prišla ukončiť PN a lekarka mi dala tu čo si nechala a tu som odovzdala v praci keď som už nastupila po vyliečení. Ak nevieš ktoré sa dava do prace a ktoré si maš nechať tak to ti lekarka vysvetli aj mne to musela, že ten zelený si mam nechať...

fazula

ej, bistu, tak to aby som dnes bezala. len problem je, ze nemam ako bezat, ani ma nema kto odviezt, som imobilna. na to sa neprihliada? ci uradom je to jedno :)

pn

Ak si zamestnaná tak zanes zamestnávateľovi ak si nezamestnaná tak zanes na úrad práce, ale z nemocnici sa musíš hlásiť u svojej obvodnej najprv. Pn treba zaniesť do 3 dní.