Priciny pneumotoraxu

Príspevok v téme: Priciny pneumotoraxu
matell

Zdravim, chcel by som sa spytat tych ktory maju skusenosti s pneumotoraxom... Ake vam povedali priciny, s coho to vlastne dostali?
Ja som mal tiez, chodim k pneumologicke, bol som na vselijakych vysetreniach dychania, potne testy atd. Vsetko bolo ako ma byt.
Moze to byt napr. aj z alkoholu? Pijem tak raz za tyzden/dva tyzdne. Dakujem

Lejla22

Ahojte chcela som sa spýtat ci ma niekto skusenost s operaciou pneumotoraxu??a ako to prebieha.Otcovi robili drenaz 2 dni hned po sebe ale nepomaha stale je cely napuchnuty,tak vraj je nutna operacia.

jakub z LM

zdravím pretože dosť chatujem na nete pretože som pred 2 mesiacmi dostal pneumotorax a práve pred 3 dnami sa mi (asi) vrátil , dostal som sa sem..

mám 17 , lekári tvrdia že som mal spontánny pnt. ale ja už fakt neviem oni sami nevedia ako som ho dostal ani nič nepovedia (moja osobná mienka na lekárov je chabá - sú tu ľudia ako každý iný len s viac poznatkami o lekárstve) a tak chodím a hľadám hľadám .. čo viem to napíšem

Pneumotorax s pitím alkoholu nemá nič spoločné ,-)) (jediné že by si sa opil a potom by si spadol a prepichol pľúca) , najčastejšie vzniká prasknutím pľúc.buly , pretrhnutím pľúc. vakov , prekonaním nejakého zápalu pľúc či podobne alebo že by si mal tuberkulózu..

Paradox na tom je ten že ja sám neviem o tom že by sa mi niečo takéto stalo a som v rozpakoch preto hľadám na nete viac . Vravia že mi asi praskla pľúcna bula (taký akoby vačok na pľúcach) , ale keď som bol na bronchoskopii tak tam nenašli nič ( logicky - keď niečo praskne tak to asi vidno je , nie? nemôže sa to len tak stratiť) no a tak ma po mesiaci prepustili nič som nepociťoval akurát teraz po tom druhom mesiaci tesne pred školou som zažíval tie samé bolesi pod ľavou lopatkou ako predtým keď som ho dostal , tak neviem . Zajtra idem na pľúcne pozriem sa na rontgenový snímok a sám uvidím (nakoľko som už taký naštudovaný že vám pneoumotorax na tom snímku nájdem aj keby bol tenký ako vlas :-D - ono ja som mal slabý pneumotorax a ten je vidno zle ) a nakoniec dopĺňam že môj pneumotorax si nevyžadoval operáciu alebo len odsatie , moje telo si sním samo poradilo - moja krvička si kyslík medzi pohrudnicou popľúcnicou rozniesla po tele sama :-))

..snáď som Vám trochu napomohol :-D

viva1

ani doktori nevedia, preco vlastne pneumotorax vznika. dostavaju ho hlavne mladi ludia do 30 rokov, chudi, s uzkym hrudnikom. moze vzniknut ked niekto v mladosti rychlo vyrastie a pluca sa este nestihli dotiahnut do velkosti hrudnika. nic si z toho nerob, v BA kazdy tyzden pribudne aspon jeden. s alkoholom to zrejme vobec nesuvisi.
dostal si ho z nicoho nic? nemal si nejaky uraz alebo nejaku fyzicku namahu? a kolko mas rokov? moze sa dostat prave aj v opacnej situacii, ked si v uplnom klude.