MODRINY

RNG

potravinove doplnky su zriedka chemicke vyrobky, rozhodne nikto zatial neprodukuje bioflavonidy synteticky.
Ved ich je v prirode dost a ovela lacnejsich, nez chemikalie.
A neviem o tom, ze by niekomu z nich rastli kridla. Mne aspon ani mojim pribuznym a kamaratom, co beru vacsie davky vitaminu C s hodne bioflavonidmi som zatial ziadne kridla rast nevidel .
Nuz od farmaceutickych firiem tazko ocakavat ucinne prirodne doplnky, predsa to by si sami konkurovali v;lastnym drahym [patentovanym chemikaliam.
Zrejme pre to vyrabaju na oko prirodne ale v skutocnosti obsahom bezcenne prirodne doplnky.
Inac aj vyrobcovia potravinovych doplnkov vyrabaju plno bezcennych doplnkov, len mozno 5% ma obsahy vhodne na klinicke ucinky. Tam je to vec setrenia na obsahu aktivnych latok, tj zase sa jedna o peniaze a zisky.Ale ako sa ludia informuju coraz viac, je coraz viac ucinnych doplnkov alebo aspon blizko k tomu.
To sa vsak netyka ale liekov(farmaceutik) kde je na pribalovych listinach coraz viac roznych skodlivych ucinkov spomenutych, jedna strana na to dnes u vacsiny ani nestaci.

vsevedka

Hmm, Detralex má hesperidinu len 50mg a to je pomerne drahý francúzsky výrobok, z toho čo je u nás bežne dostať v lekárňach sa mi zdal najlepší, aj lekári majú kladné odozvy od pacientov.To by mi potom museli od toho Swansonsvitamins 245mg hesperidinu asi narásť krídla..

Ja neviem, či vždy len vyššia gramáž obsahovej látky môže hovoriť (nemám teraz na mysli kvalitu výrobku ako takú, či je na báze prírodnej, či chemickej, ako čistý je výrobok a pod.) o vyššej účinnosti daného produktu, respektíve, či je to vždy pre pacienta vhodné, či to náhodou nemôže byť niekedy až kontraproduktívne. Jedná sa asi skôr o výrobky predávané na nete, či v cudzine a o tých mám ja skutočne chabý prehľad, skôr viem, len čo je bežne v našich lekárňach a tam u jednolivých produktov nie sú také rozdiely, čo sa týka množstva obsahovej látky.

vsevedka

Ja občas musím na cievy Detralex a ten má až 500 mg flavonoidov, dík za typ na článok, za chvíľu si ho prečítam, teraz si idem dať za obedom tekutý bioflavonoid z červeného vína.

RNG

viem, ze nemozem sem davat reklamu na vyrobky, ale dufam ze mi aspon obsah napr vitaminu C z Twinlab dovolia sem dat:

Amount per

Serving

Vitamin C 1000 mg
Citrus Bioflavonoid Complex (containing 50% total bioflavonoids) 650 mg
Compostion Bioflavonoids:
Flavanones 175 mg
Hesperidin 77 mg
Eriocitrin 56 mg
Naringen and Naringerin 7 mg
Flavonols 154 mg
Flavones 21 mg
Rutin 50 mg

Inac napr Swansonvitamins.com ma vyrobok Full spectrum bioflavonoids, kde mas v jednej kapsuli az 700 mg bioflavonidov, len hesperidinu je tam 245 mg.
Predavaju aj samotny rutin,kde v kapsuli maju 500 mg rutinu, ktory je vytazeny z pohanky(buckwheat)
Inac pohanka ako jedlo je na Slovensku dost zanedbana. V Polsku je dodnes pouzivana dost casto.

RNG

mas pravdu vsevedka, bol to preklep.Akosi sa mi ta nula k tomu viac hodila, ked v kazdej kapsuli co ja beriem je 200 mg bioflavonoidov.
Takze vidno, ake mizerne slabe "lieky" voci obycajnym doplnkom sa predavaju.
Inac rozne zeleniny a citrusove plody maju bioflavonidov zretelne viac. Jedna cibula napr ma medzi 200 az 500 mg quercitinu. Kto chce vediet nieco viac o bioflavonidoch, uvadzam clanok z mnozstvom liniek
www.herbspro.com

vsevedka

Fúh, to máš divný ascorutin, teda ten pomer rutosidum a acidum ascorbicum, zdá sa mi to veľa rutosidu, u nás je 20mg rutosidu a 100mg acidum ascorbicum,tak neviem, či si mal len preklep, alebo je ten tvoj ascorutin proste silnejší.

RNG

askorutin obsahuje 200 mg rutosidu a 100 mg kyseliny askorbovej,.
Samozrejme, kedze je to vyrobok farmaceutickych firiem, davaju tam upozornenie, ze moze vyvolavat ladviunove kamene, stavelany. Kde sa tam ale naberie stavelan vapenaty, to nikde nepovedali. Takze je to typicka loz zam4erqana proti vysokym liecivym davkam vitaminu C
Ja beriem 3 az 5 gramov denne.
V mojich kapsuliach esteru C je 500 mg esteru C(forma askorbatu vapenateho) a 200 mg citrusovych bioflavonidou(rutin, hesperidin...)
Tj ked si to vypocitas beriem 6-10 x 200 mg=1.2 az 2 gramy bioflavonidov.
Teda ovela viac, nez odporucaju na askorutine. A zrejme mi to robi velmi dobre, lebo mam cievy velmi pruzne, na moj vek nezvycajne.

Peto T

Ako som už inde písal, rutín pracuje v tíme s vitamínom C. Askorutín obsahuje aj vitamín C, ale málo. Ja by som pridal C.

RNG

doma mate askorutin. Niekolko denne by to mohlo po case napravit.
Tiez sa pozri na vytazok z hroznovych semien(grape seed extract), zeleny caj a samozrejme lecitin.
Bohate na antioxidanty su aj cucoriedky(ovocie, cerstve alebo mrazene)maliny, cernice,,brusnice, cierne ribezle

zuzana85

RNG nevies poradit aj nejake pripravky, ktore treba uzivat a daju sa kupit aj v lekarni? Priatel ma s tym tiez problem a vizera to strasne. Niekedy staci, ze sa ho len dotknem a uz ma modrinu. Hlavne teraz v lete to vizera strasne.