Skolka v Presove

Príspevok v téme: Skolka v Presove
ivetkab

Dobry den rodicia.Vie mi niekto poradit skolku v Presove kde neberu chore deti,a aj pristup k detom je dobry.Mam 3 rocnu dceru ,tento rok bola zapisa na v nmenovanej skolke a chodila tam asi 3 mesiace stale chora,po 2mesiacoch doma bola 2-3 dni v skolke a zas doma.A teraz mi povedali ze uz nasli bacila mal ho chlapcek ktory v skolke bol dennodenne.A moja dcera sa lieci na oslabenu imunitu,lebo toho roku uz brala 6x ANT.PORADTE.Dakujem.

beb

Ahoj, myslím, že tým prejdú všetky deti, takže tu je ťažko radiť. Moja dcérka chodila na Čsl. armády a k Centrumu, neviem, či je to Prídavku či Tomášikova. Bola chorá málo, tak 4x do roka.Ale keď nastúpila do 1. roč. ZŠ, tak bola chorá v jednom kuse.Myslím, že bola viac doma ako v škole. Prešiel 1. ročník a akoby uťal- boli roky, keď nebola chorá vôbec.Takže je naozaj ťažko povedať, či to záleží od škôlky, detí, školy, imunity. Ak sa to nebude dať zvládať, naozaj treba nájsť nejakú opatrovateľku, i keď je to drahé, ale aspoň na obdobie po chorobe- na mesiac. Aspoň ja som to tak robila pri synovi.

lenka222

napíš len ano alebo nie,ak chceš.Je to MŠ Bajkalská?ja mám ten istý problém,dcerka bola z 10 mesiacov v školke z celého šk.roka cca3,5 mesiaca,a to som ju davala stále vyliečenú s kontrolnými výtermi.Tiž sa teraz liečime na oslabenú imunitu,a to bola do troch rokov raz chorá/ATB/,úplne zdravé dieťa.Mne ju nezobrali ked ráno v šatni zakašlala,ale ostatné deti chodili aj s kašlom,a potom som ju ja doma mohla liečiť. Stále som bola na PN,tak ked v robote prepúšťali,tak som kvoli tomu bola medzi prvými.ale čo už,vraj aspon sa budem mocť venovať detom.Držíme palce,a skus súkromnú ELBU ale je na solivare,tak neviem či to nemáš odruky.pa

sarah parker

ivetka, skus porozmyslat, ci by nebolo mozno lepsie zmenit lekarku. nedava dcere antibiotika zbytocne a potom jej nezaberaju, ak ich skutocne potrebuje?
moj syn ma 5 rokov a atb uzival jediny raz v zivote, mala takisto.
mame skvelu lekarku, atb predpisuje iba v pripade bakterialnej infekcie, nie virusovej, radi lieciva na prirodnej baze, malokedy predpisuje chemicke lieciva.

sarah parker

ivetka, hladaj si opatrovatelku. toto ti nikto nezaruci, ze budu v skolke iba zdrave deti. dokonca su niektore deti tak odolne, ze su nositelmi bakterii, ale sa u nich nijako neprejavi samotne ochorenie.
ja mam syna, ktory je skolkar, dcerku, ktora je o 3 roky mladsia a je doma s opatrovatelkou.
dcera mala zisteny masivny bakterialny nalez v nosteku, lekarka povedala, ze jediny sposob, ako ho mohla dostat je od brata zo skolky. preliecila vsak len dceru. ked som sa pytala, ci netreba urobit vyter aj u syna a pripadne ho preliecit, odvetila, ze liecime len ked su pritomne klinicke priznaky. mimochodom, syn nema v skolke ziadne vymeskane dni. doteraz neviem, ci bol on tym sprostredkovatelom.
urcite si skusala doplnky na zvysenie imunity, tak neviem ako ti poradit.
hlavne, nemas velmi na vyber skolky, kedze zapisy uz prebehli a prijate deti su vybrane. mozes skusit sukromne skolky, tam sa vzdy najdu volne miesta, vsak si to patricne zaplatis.