Antikoncepcne tabletky

Príspevok v téme: Antikoncepcne tabletky
Lyllla

Dobry den,
chcem sa informovat, ak teba mi vie niekto s urcitostou poradit.
Beriem niekolko rokov antikoncepcne tabletky na upravu menstruacneho cyklu, pretoze som ho nemala pravidelny. Uskodim si, ak tabletky nezacnem brat v presny den ako som mala, ale o 4 dni neskor? Alebo ide cisto iba o pravidelnost, ze sa mi to posunie?
Prepacte mozno za hlupu otazku, ale mam problemy v tejto oblasti a nechcem si vyrobit dalsi.
Dakujem

neva

Je síce rozdiel z akého dôvodu ich užíva,či ako antikoncepciu, alebo na úpravu cyklu, avšak užívajú sa v oboch prípadoch úplne rovnako.
Takže si stojím za tým, čo som napísala.
Sú to hormóny a nie cukríky. Je tam velmi dôležité brať ich podľa odporúčania lekára a príbalového letáka.
Neviem prečo stále treba špekulovať.

leilann

hm, tak v tvojom pripade ide o polymeneoreu (prilis caste krvacanie) .. s tym nemam skusenosti (alchemilku som mala na mysli pre oligomenoreu - prilis dlhe nepravidelne cykly) .. poradit sa s lekarkou bude asi najlepsie riesenie - aj ked v tvojom pripade to oneskorenie o 3 dni nebude mat dramaticke dosledky, kedze nehrozi otehotnenie ... nanajvys spinenie pocas cyklu ..

Lyllla

Dakujem leilann, spravne si ma pochopila a mrzi ma, ze som sa zretelnejsie nevyjadrila pre "neva".
Tabletky by som ziadne nebrala, keby som nemusela, nasadil mi ich gynekolog v 16, kedze som mala 2x do mesiaca menstruaciu a nie raz! Ten "prechod" na normal ma aj dost bolesti stal, takze ziadne uzivanie. Aj tak neverim tabletkam, takze ich ani ako antikoncepciu nevyuzivam.
Najlepsie by bolo asi zavolat gynekologicke a poradit sa co teraz, kedze je uz treti den, co som vynechala....

Ale dakujem, som rada za odpovede. pa

leilann

No,
1) tabletky nebudu ucinne, resp. znacne nespolahlive ... ale ako som pochopila, ty ich neberies kvoli antikoncepcnemu ucinku
2) ale aj tak ti to moze rozhadzat cyklus ... ked uz, da sa posuvat termin prvej tabletky vzdy iba smerom SKOR (ale aj to moze narobit neplechu v cykle)
3) to ze mas cyklus s tabletkami pravidelny je len zdanie - v skutocnosti nemas teraz ziaden vlastny cyklus (vlastne hormony mas blokovane) a menstruacia je len pseudokrvacanie ... po vysadeni tabletiek sa nepravidelnost zvacsa vrati - skus radsej alchemilkovy caj

A este poznamka pre "neva" .. najprv pozorne citaj, az potom urazaj .. bere to na cyklus (kedze doveruje tomu co jej povedal lekar) a nie aby si mohla uzivat

neva

To si chceš akože predlžiť prestávku zo 7 dní na 11 dní???

Kde je tu zdravý rozum????
Len tak dalej, lentilky papajte ako vám kedy zachutí.
Čudujem sa Ti!!!!