starostlivost o maciatko

Príspevok v téme: starostlivost o maciatko
mary_anne

ahojte.mame doma maleho perzskeho kocurika, stvrty den. ma 6 tyzdnov. chcem sa spytat, co vsetko ste riesili a ako s jeho vychovou a starostlivostou?
co som prekvapena, pouziva pekne zachod. ale ma hnacku, je to mozne zo stresu? ze bol odluceny od svojho domova, surodencov a teraz je inde a dokonca vnutri a nie vonku,ako pred tym? a stale len mnauka..
je sice pravda,ze som mu na zaciatku dala konzervu pre dospele macky,zeby aj z toho?a aj papa granule,co nie su priamo pre maciatka. ale vcera som mu uz kupila whiskas pre maciatka,tak hadam bude lepsie. a co sa tyka travy? ako ste to riesili ti, co mate macicku vnutri? ja mu trham travu vonku, no nechce mi ju takto papat. aj som s nim bola na prechadzku, no bal sa este..
viete mi poradit nejake tipy a triky ako si ho dobre naucit? dakujem pekne. :o)

frederikka

Sabina, ja môžem doporučiť brit konzervy my dávame napríklad tuniaka s lososom, ten našim dosť chutí, celkovo tie rybie sú asi naj :)

alicazazrak

z mojej skúsenosti viem, že mačkám najepšie chutia konzervy či kapsičky ;-) sú trošku viac vyberavé ako psi. Hlavne aj čo sa týka zloženia, potrebujú viac bielkovín

sabinadidy

ahojte poradite mi prosim niekto, cim je podla vas najlepsie krmit maciatko ci macku? Budeme mat z utulku, tam davaju granule. treba v nich pokracovat? diky

vevericka

nasa nie je ani prezska a pusta chlpy stale..kazdy den treba cesat a castejsie vysavat, ja mam po ruke taky maly rucny vysavac, na spanie ma svoj pelisok ktory jej sem tam povysavam a pravidelne musim prat obliecku (lebo ked to dlhsie necham tak, tak sa jej spusti antipraziticky reflex, ze tam bola uz dlho a nechce tam spavat)

sun.shine

alusinka mississipi dakujem vam za odpovede:) este jedna otazcka je ze ked bude ten perzky kocurik v byte, ci po nom bude vela chlpov vsade, alebo ho treba cesat dennodene a potom nebude tak velmi pustat chlpy?

mississipi

my kupujeme ten jemný vonavý zverlit . náš kocúr má dva záchody :) a nikde nič necítiť, len vôňu :)

alusinka

Macicky si zvyknu za sebou svoje hovienka zahrabat, takze to tak nepachne ;) Najlepsie je dat zachodik k vasemu WC... Inak Zverit ma aj vonave podstielky. Tie su velmi dobre ;) Zial, moj kocur ich moc nema rad, tak mu kupujem obycajnu tesco podstielku za 1,5 eura a myslim, ze je spokojny ;) Pokial mu budes jeho zachodik pravidelne cistit, nebude to pachnut ;)

sun.shine

Ahojte!:) Dlho som uvažovala s priatelom akeho domaceho milačika si zaobstarat nakoniec sme sa rozhodli pre perzskeho kocurika(radšej ako psíka aj z dovodu zaneprazdnenosti)Už ho máme aj rezervovaneho mame si ist poňho približne o mesiac. Velmi sa nanho teším tak zháňam všade po nete info ohladom starostlivosti a tak. Chcela by som sa opýtat či perzske mačky velmi plznu aj mimo vymeny srsti(jar,jesen)napriek tomu že ho budem denodenne česat..lebo toho sa troška obávame že budeme mat všade chlpy..a ešte pri kupe podstielky(asi zverlit) a kvalitneho wc s filtrom, či bude to wcko cítit aj napriek tomu že ho budeme čistit pravidelne.

bibi123

a este ako napisala vevericka, treba im pomahat s vyprazdnovanim, namoc v teplej vode vatu a masiruj brusko-napodobnuj jazyk macky...

bibi123

katuš-mesacne macicky uz mozu papat, kup im kapsicky whiskas v takom naleve zadarmo.bajo.pl
zalej ich troskou horucej vody a rozmixuj a daj im to spapkat. Maciatka uz asi maju zubky, tak to dospelu macku boli, niekedy ju vsak treba aj trosku znasilnovat-pridrzat macku pri nich, aby mali zabezbeceny spravny vyvin...