Potrebujem vas nazor- ohladom AJ

Príspevok v téme: Potrebujem vas nazor- ohladom AJ
tinnnna

Ahojte. Chcela by som vediet,ak niekto hlada casnicku, hostesku...a podmienkou je komunikativna uroven AJ...cosa pod tym rozumie? Anglictinu sa ucim 12 rokov, ale zase som nikdy nebola v anglicky hovoriacom state...ale minule rozúpraval jeden anglican, mal prednasku asi 2 hodiny a mozem povedat, ze som mu skoro celu 3/4-tinu rozumela...Dakujem za odpovede..

sway

Ahoj tinna,
ja vobec neviem.Ked som sem prisla,som bola 2 mesiace bez prace:-)Ale na stranke jobs.cz je sekcia brigady.Tak skus,ale podla mna,ked mas prax ako casnicka,tak ta vezmu do akehokolvek baru.To casto byva priamo na dverach napisane,ze niekoho potrebuju.

tinnna

sway: a ked si v prahe? nevies kde sa da zohnat taka nejaka brigada na 2 -3mesiace?...alebo cez aku inetrnetovu stranmku...ak by niekto vedel poriadt, budem vdacna za hocico :)

sway

severanka
Ved v pohode,len si ma prekvapila:-))
Tinna, ja som z Prahy a je pravda,ze tu je vela turistov.Ale malo je z nich anglicanov,tak sa nemusis vobec bat.Okrem toho budes sa vacsinou bavit na jednu a tu istu temu a do toho sa dostanes.Ja si dokonca myslim,ze ta vobec nebudu nejako preverovat.Ta "komunikativna AJ" sa uz asi vseobecne vyzaduje v sluzbach..A ked povies,ze sa ucis 12 rokov,bude to stacit,len si trochu ver:-)

severanka

sway: ten mini sloh, to patrilo mne ? :) ja som sa snažila popísať vlastnú skúsenosť...
a hej, v Prahe je viac turistov jak pražákov :D keď som tam raz bola, a stratili sme sa v meste a chceli sme sa popýtať na cestu, tak sme stretli najskôr troch taliansky hovoriacich, jedného nemecky hovoriaceho a až potom Čecha :D

tinnna

nie nie..len by to bolo v prahe..cize turistov viac jak prazakov asi :D ...ale dobre vediet, ze komunikativna Aj nie je to co som si myslela...ale potom na pohovore by asi chceli zistit aku mam anglictinu...tak to asi zvykne byt

sway

Hmm som nevedela,ze sa o tomto da aj mini sloh napisat:-))
Neboj,ked sa ucis 12 rokov,zopakuj zakladne frazy a bude to stacit.Nejdes predsa do 5*hotela robit,to by bolo v poziadavkach,ze vyzaduju pokrocilu znalost AJ,nie komunikativnu uroven..

severanka

aby si vedela komunikovať s hosťom na úplne normálnej úrovni a bezproblémovo.
Hosť keď si objedná, aby si rozumela čo si objedná, a aby si mu vedela aj odpovedať - a nielen povedať "mhmhm"... :D

samozrejme, aj aby si vedela riešiť prípadné reklamácie, prípadne mu poradiť jedlo, alebo ak by potreboval niečo vedieť ohľadne hotela, alebo mesta v ktorom budeš pracovať, aby si ho vedela nasmerovať...

jasom mala stredoškolskú prax v hoteli dosť veľkom a dosť významnom v Bratislave a angličtinu som využívala maximálne...

sway

No ved aby si vedela sa spytat,co si daju a tieto veci.Bezna komunikacia,ktoru tato praca vyzaduje..Asi maju vela turistov a potrebuju niekoho,kto im bude rozumiet.Ziadna anglina na vysokej urovni..