prosíím rýýýchlo, zachvílku odchádzam

AdamKrt

Podla dermatologov by si sa nemala opalovat VOBEC, aj ked nie si tehotna. Tvoria sa potom z toho skvrny a je jedno, ako cast tela sa oplaluje. Pre spravne fungovanie organizmu uplne staci kratucky cas, co niekto prejde napr. po ulici a nevystavuje sa naschval slnku. Dnes sa odporuca sa slnku zamerne nevystavovat, pokial je to mozne.

dobra vila

Pozri, toto som prave nasla na nete, ved sa tam poobzeraj, ale toto ti asi dost napovie.

Hoci ženy túžia byť v lete opálené do bronzova, lebo tmavá pokožka je zaujímavejšia, J. Adam im v ústrety nevyjde. I keď chápe túto túžbu a rozumie budúcim mamám, že nechcú vyzerať ako keby práve spadli do múky, aj pri opaľovaní musia byť opatrné a dodržiavať isté pravidlá. Určite sa netreba pohybovať na slnku medzi 11. až 15. hodinou a maximálne sa môže tehotná žena denne vystaviť slnečným lúčom na 15-20 minút, nie viac. Vždy si pritom musí chrániť hlavu klobúčikom alebo šiltovkou, oči okuliarmi a plecia prehodenou šatkou.

dancaBB

citujem z wandy.sk

Od prvého dňa
Veru tak, možno si myslíte, že keď ste ešte len na začiatku tehotnosti, nič sa nemôže stať. Je to však omyl, ktorý potvrdzujú aj rozsiahle lekárske štúdie. Britskí lekári varujú, že pobyt vo vysokých teplotách počas prvého trimestra má vážne účinky na dieťatko, ktoré sa rodí s nižšou pôrodnou hmotnosťou. Od nej sa potom odvíja mnoho ďalších zdravotných problémov, ktoré dieťatko sprevádzajú aj po celý život.

Vysoké teploty pôsobia na embryo tak, že sa začne vyvíjať zrýchlene, neskôr sa však jeho vývoj neoptimalizuje a môže dôjsť k problémom počas tehotenstva.

dobra vila

Niki, ja bezne, ked som pri vode, na kupku/mori a tak, chodievam von az po 15-tej hodine. Dnes je uz Slnko NENORMALNE nebezpecne, iba ludia to beru na lahku vahu. Urcite, prosim ta, nelez na Slnku vycapena na prave poludnie!!!!!!
Nehovorim, ze ja sa nikam nehnem medzi 11-tou a 15-tou, ale cielene nelezim hodiny dlho na Slnku v tomto case.
Ozon prenika aj do tiena, ale ked nic lepsie, tak aspon to. A mozno paradox, ale v tieni sa opalis tiez! Takisto aj cez mracna, aj ked si mnohi myslia, ze je to blud, je to tak!