Mononukleóza - ako ju odhaliť?

Príspevok v téme: Mononukleóza - ako ju odhaliť?
suns

ahojte, pred týždňom nás s priateľom oboch začalo bolieť hrdlo, ťažko sme prehĺtali. On šiel k lekárke, dala mu silné antibiotiká a už je v poriadku. Ja som to liečila iba doma a tiež už som v pohode. V časopise som natrafila na mononukleózu a jej príznaky - zdurené uzliny, zvýšená teplota, a že si ju ľudia mýlia s angínou alebo chrípkou... sme spolu už 3,5 roka a nemali sme to odkiaľ chytiť, pretože predošlé 2 týždne sme trávili spolu iba doma! A on sa odo mňa nakazil po tom, ako sme sa spolu večer "výdatne" bozkávali. Ráno ho bolelo hrdlo... ako si teda môžem byť istá, že sme v poriadku? poradíte? ďakujem

suns

Ďakujem za všetky rady! Myslím, že ju našťastie nemáme/klop klop/. Máte pravdu, pečeň nebolí, jesť nám chutí, uzliny v poriadku... Ale pre istotu, aby som do budúcna vedela. Takže ešte raz ďakujem:) pekný víkend:)

01

ak by si mala mononukleozu, tak by i antibiotika nezabrali. ja som ju mala, priebeh choroby som mala lahky, len som stale spala. najskor to vyzeralo ako angina, ktora nechce prejst, tak mi zobrali krv a zistili, ze ju mam a zacala som drzat pecenovu dietu, ziadne lieky mi nedavali, ani do nemocnice som nesla. ak si myslis, ze ju mam, tak si skus stlacit pecen, pri mononukleoze by ta to bolelo brutalne

RNG

virus ebv ma dnes 98 % ludi, schovava sa na nervovych vlaknach.
Ked ma clovek nizko imunitu voci virusom, moze sa zacat prudko rozmnozovat a sposobit mononukleozu, ktora sa prejavi vysokymi horuckami a neda sa "nevidiet".
Preto vsade zdoraznujem,

ZVYSUJTE SI IMUNITU VOCI VIRUSOM VSEOBECNE, LEBO MNOHE Z NICH NOSIME V TELE A MOZU KEDYKOLVEK PREPUKNUT A POSKODIT NAS ,A TO RIADNE!

Mono poskodzuje znacne pecen, herpesy nervove vlakna a sliznice,hpv v niektorych pripadoch vedie k rakovinam a podobne.
Tiez su tieto a ine virusy v tele, ktore lekari ani nesleduju, v silnom podozreni na vplyv pri tzv "autoimunnych" chorobach

adka00

Katuska neskriepim sa a urcite je dobre keby to videl lekar .A v tom mas pravdu ze u kazdehosa to prejavuje inak ,synovej kamaratke to preslo bez problemov a syna to poriadne zmordovalo .

:katarína:

adka, u kazdeho je priebeh iny.. kamaratka mala mononukleozu a mala uplne lahky pribeh, nebyt vysetrenia ani nevedela, ze ju ma, akurat, ze mala o dost zvacsene uzliny, ziadne ine priznaky.. od nej to potom dostala dalsia, ktora musela ist na infuzie, do nemocnice a mala omnoho tazsi pribeh.. takze netreba sa spoliehat na priznaky podla jedneho pacienta, jednoznacne treba zajst za lekarom uistit sa..

adka00

suns moj syn mal mononukleozu.Silne bolesti hlacy ,zdurene uzliny a 40 stupnove teploty.Strasne schudol lebo nejedol nic musel ist do nemocnice na infuzie a po prepusteni este chodil mesiac na pecenove testy.ytakze ja si myslim ze ty mono nukleozu nemas.a inak tato choroba sa nazyva aj ako choroba mladych pre to bozkavanie!?!?!?

:katarína:

ty sa mozes len domnievat, ale naisto povedat ci mas alebo nemas mononukelozu ti moze potvrdit len lekar.. chodte za nim a povedzte, ze mate podozrenie, ze by sa mohlo jednat o mononukleozu a on uz urobi potrebne vysetrenia na potvrdenie alebo vyvratenie vasich podozreni..