Drenáž pankreasu

Príspevok v téme: Drenáž pankreasu
anna_maria

Dobrý deň. Môžete mi, prosím Vás, niekto poradiť? Od čoho závisí dĺžka trvania zavedenia hadičiek k pankreasu? Dá sa to počítať na dni? Koľko to bude trvať? Včera zaviedli môjmu bratovi päť hadičiek na odsatie hnisu z pankreasu. Má totiž akútny zápal pankreasu a tri týždne ho liečili konzervatívnou liečbou - infúziami a včera pristúpili k drenáži. Brat má ukrutné bolesti, ktoré nemal ani v prvý deň, tak by som chcela vedieť ako dlho bude musieť ešte túto bolesť znášať. Vraj mu hrozí aj zápal pľúc, keď sa nebude dvíhať, ale on je už tri týždne na výživách a tak sa nevládze dvihnúť ani o kúsoček. Ako často by sa mal dvihnúť a ako vysoko, aby mu to nehrozilo? Ďakujem za rady a prajem pekný deň.

RNG

problem s antibiotikami je, ze ucinkuju len na bakterie, a to nie su jedine infekcie, ktore mozu napadnut pankreas. Su tam aj virusy, kvasne kultury, plesne, a tie su obvykle kontrolovane latkami, ktore pre nas vyrabaju nase probiotika v crevach. Zialbohu pri silnej antibiotickej liecbe ziadne probiotika v crevach nepreziju, a tak stracame az 70% obrannych latok v tele.
Ja by som mu poradil brat minimum velke davky collostra, ktore obsahuje vyzivu, na ktoru nepotrebuje cinnost ani zaludka ani enzymi. A naviac je to velmi bohaty zdroj obrannych latok, imunoglobulinov a tiez antimikrobialneho Lactoferrinu.
Tiez protizapalove, ako curcumin, na vyzivu kokosovy olej(tiez hojivy a antimikrobialny, vstrebava sa cez sliznicu , dokonca aj kozu rovno do tela), hojive DGL a aloe vera.
A samozrejme s prakticky nefunkcnym pankreasom treba brat enzymi, ktore pomozu stravit jedlo a tiez vycistia telo od toxinov.A ultrajemne absorbenty, ako napr pectiny, ktore vynesu zamorenie z tela(nasiakne sa do nich)
Zialbohu do vecnosti sa neda travenie zastavit, telo ma len tolko rezerv!

anna_maria

Ahoj Delphia. Nemám dobré správy. Brat bol v piatok na operácii. Odrezali mu znekrotizované časti pankreasu a dali mu opäť hadičky, tentokrát s oveľa hrubšími drenážami. Dostáva trojkombináciu antibiotík, ale už týždeň má vysoké teploty. Dokonca mu nasadili aj krvné konzervy. Lekár nás síce ubezpečil, že je mimo ohrozenia života, ale je na tom dosť biedne. Nevládze sa už ani len posadiť na posteľ a každé slovo ho vyčerpáva. Ostáva nám len dúfať a modliť sa. Pekný večer.

jefro

Zdravím,mohli by ste mi prosím popísať aké mali vaši príbuzný na začiatku príznaky? Chodím po doktoroch už 1/2 roka a nevedia mi zistiť čo mi vlastne je - mávam velké pálenie v pravom boku a epigastriu,už ma začína pobolievať aj brucho a aj chrbát na pravej strane,ďakujem

anna_maria

Pekný deň prajem. Ďakujem za rady a povzbudenia. Brat má od včera normálnu, diétnu stravu, i keď mu hadičky ešte nevybrali. Mali k tomu pristúpiť včera, ale nedošiel na neho rad. Možno zajtra, pretože dnes mu ich tiež nevybrali. Jeho stav sa konečne zo dňa na deň lepší a dúfame, že mu tie hadičky už nebudú dávať. Lekár nám povedal, že je možné, že mu ich budú musieť ešte raz dávať. Veríme však, že na tieto slová nedojde, pretože brat je už vyčerpaný ako fyzicky, tak aj psychicky a prežitie znova toho istého by ho určite dorazilo. Bratček je citlivý na bolesť a bodaj by nie, toto ochorenie by som neželala nikomu na svete.

inlu

Pekny den prajem..
cakala som kedy sa ozvete...
ako pisete, brat sa ma lepsie, co je super, moj manzel mal vsetky tie hadicky celu dobu, ale je pravda,ze bratov stav je omnoho,omnoho lepsi ako citam..
manzel mal problem len s hadickou cez ktoru mocil, to ho stipalo..ostatne, z brucha, s tymi problem nemal, vsetky mu vyberali pri vedomi, pri lokalnom umrtveni,predpokladam, vsetky sa zcelili same.Pravdupovediac uz samotny fakt, ze "hadicky idu von", je pozitivny a vydrzat tu bolest, stoji za to.Urcite to nieje strasne, manzel o tychto hadickach ani nevravel.Dufam, ze ked sa ozvete nabuduce, uz vude brat jednou nohou z nemocnice..

delphia

rada pocujem, ze jeho stav sa zlepsuje. tou stravou pomaly. ma stiahnuty zaludok, vsak cele tyzdne nic nejedol. pomaly dietnou stravou sa aj zaludok zacne roztahovat a aj on viac bude pocitovat hlad. a s tou drenazou ho skuste povzbudit, ze to bude velmi pozitivne, ked mu ich uz budu vyberat a radsej vydrzat, vsak tej bolesti prezil ovela viac doteraz. pri vyberani sice to urcite je citit, ale je to zalezitost par sekund a ze aj pohybovat sa potom bude moct lepsie a ze uz bude kazdym dnom len a len lepsie a bude vzdy viac aj vladat.
vsetko dobre

anna_maria

Delphia, ďakujem za opýtanie. Brat sa má už lepšie o čom svedčí aj to, že začína uvažovať ako mu budú vyberať tie hadičky. Má veľký strach, pretože videl ako pacientovi na vedľajšej posteli vyťahovali dve hadičky bez akéhokoľvek tlmenia bolesti. Bojí sa, že pri piatich to skrátka nevydrží ... nebudem ho radšej citovať. Už mu začali dávať aj stravu, tekuté polievky a zemiakovú kašu s ovocnými šťavami, ale aj to pokrok. Horšie je, že on má už tak stiahnutý žalúdok, že zje možno 5 lyžičiek polievky a 1 veľkú lyžicu zemiakov. Ale veríme, že postupne sa naučí opäť jesť. Pekný deň všetkým.