prosim poradte

brunca

to chces skusat lieky dovtedy kym ti nejaky zaberie? prepac ale to je chore! chod za psychiatrom ten ti da ten spravny liek.uz inak ti to neviem vysvetlit.OCD nie je sranda!!!

brunca

na OCD ti nepomozu ziadne caje- iba lieky!!!! a cim skor tym lepsie.
Persen je vyborny liek- bylinny- ale to pomaha len na nervozitu, vyklepanost,stres,slabsie depky- teda aspon mne.na OCD je velmi slaby tam potrebujes silnejsie lieky.

jaja

No tak to skús tak ako Ti radí brunca,v druhom meste.A doma nevrav kde ideš.Ja som to ináč skúšala aj s Persenom,to sú lieky na bylinkovom základe ale moc nepomáhali.Ale skús si ich kúpit,uvidíš čo to urobí.

naty

jaja, neviem ako by som to spravila, ale ísť do iného mesta je celkom fajn nápad už som nad tým rozmýšľala ale nenabrala som odvahu. Totiž jednu dobu som chodila k neurologičke s fyzickými príznakmi, ale nič nezistila, dala mi liek práve na obsedantno-kompulzívnu poruchu. Tie fyzické prob. sa stratili ale tie duševné sa stále zhoršujú. A to som chodila len k neurologičke a dodnes mi to moja rodina nezabudne pripomenúť keď sa napr. o niečom hádame, že šak mne šibalo, tak nemôžem mať pravdu...

naty

Brunca, ďakujem za radu, každá je mi dobrá. Skúsim tam pozrieť. Ale zaujímalo ma, či majú ďalší ľudia podobné problémy a či im nepomohli napr. nejaké čaje a tak

jaja

Myslíš,že to musí rodina vediet? Ja som chodila ku psychiatričke 2 roky a málokto o tom vedel.A doma skoro nik.A jedine tomu,že som zavčasu vyhladala pomoc som nedopadla horšie.Bola som síce 2 roky na liekoch, ale už 4 som bez nich.Tiež som si myslela,že prvý krát tam pojdem nejakým kanálom.Ale nakoniec som zistila,že tam chodia aj úplne normálni ludia,na ktorých by si nepovedala,že im niečo je.Takže naber odvahu,rodina nemusí vediet kde chodíš.Moj manžel a deti len vedeli,že som chorá, že mi niečo je, ale nikto presne nevedel čo to je.A nevedia to ani doteraz a žijeme uplne normálne a v pohode.Držím palce.