Problem s malou potrebou

Príspevok v téme: Problem s malou potrebou
hanbimsa

Zdravim. Mam problem s malou potrebou,a to taky,ze proste neviem cikat ked je niekto neaka osoba v blizkosti.Proste to zo seba niak nedostanem.A po tomto vikende je to horsie.Bol som na feste,a vobec som sa nevedel vycikat.Vadi mi to hlavne v takychto pripadoch,ked sme niekde s kamosmi,a nemozem sa vycikat.Pocul som uz o takotmo probleme,ale vraj,ked su opity,tak to nerobi problem nikomu.No mne to robi problem aj ked som opity.A dokonca som sa uz nedokazal vycikat ani na navsteve,v inom WC,ani v obchodnom dome na WC,proste nikde.Snazil som sa uplne uvolnit nemysliet na to,ale aj tak nie.Pomaly ma to uz aj psychicky nici,mam strach si niekam vyjst,je to pre mna velky problem,a strasne sa za to hanbim,nedokazal by som to povedat lekarovi. Nevie niekto co stym? Neake prirodne liecenie? Ci ako by sa to mohlo vyriesit?Mam 17rokov. Dakujem za kazdy prispevok som uz naozaj zufaly

hviezdicka5

neda mi nezareagovat, kedze chodim na medinu a zaroven aj poznam osobne cloveka s tymto problemom. mozno o tom nevies, ale tento \"cikaci\" problem ma aj svoje meno - nazyva sa parureza a trpi nim pomerne dost predstavitelov muzskeho pohlavia, takze v tom nie si sam (skus kliknut na -odkaz odstránený- ). je vsak dolezite ist aj k lekarovi, lebo hoci parureza ako taka je psychicky blok, jej spustacim mechanizmom moze byt nejaky zdravotny problem o ktorom mozno ani nevies - napr. zuzenie mocovej rury.pred lekarom sa predsa hanbit nemusis, je to problem ako kazdy iny a naviac dokaze poriadne strpcit zivot.alkohol urcite nie je riesenie, ak je v tom ajnejaky zdravotny skryty problem, moze skor uskodit.obmedzovanie prijmu tekutin nie je takisto riesenim, mozes si tak velmi ublizit, dehydrovat sa, v najhorsom pripade ti mozu aj zlyhat oblicky.treba to cim skor vyriesit, lebo zadrziavat cikanie tiez nie je adekvatne riesenie, v mechuri sa ti mnozia bakterie, mozes si privodit chronicky zapal mocovych ciest alebo aj mocove kamene co je lakrsky potvrdena najvcsia bolest !!!skus cikat so zadrzanym dychom - ked sa zvyci hladina CO2 v krvi, telo sa sustredi na reflexny nadych, nie na zvierače a tie povolia co ti ulahci spustenie cikania.ked ti robi problem ulavit si na cudzom zachode, skus si nan sadnut - tiez sa svaly lepsie uvolnia. cikanie neoddaluj ani z toho titulu ze pri dlhsom zadrziavani si laicky povedane svaly zvyknu a ich uvolnenie trva dlhsie, radsej chod cikat pri prvom pocite tlaku a pre lahsie spustenie si pust vodu.cikanie neprerusuj, snaz sa cikat normalnym prudom,pod tlakom, nie uzkym so strachom, lebo sa poriadne nevycikas, v mechuri ti ostane zostatok a ten m oze robit neplechu !pri cikani vsak netlac.urcite lekara vyhladaj, poradi ti nieco, da ti lieky, ak je to tazka forma parurezy, nauci ta zasunut si kateter cez mocovu ruru do mechura aby si si v pripadoch ked uz jednoducho musis a ono to nepojde mohol sam mechanickou cestou ulavit z mocoveho mechura a zbytocne netrpel(neboli to).

karioll

to bude vec pre psychologa,pripadne psychiatra,hlavne sa netreba hanbit tam ist,mozno nejaka fobia,neuroza,mozno nejake slabe davky anxiolotik by bolo dobre brat

Anonymne-BA

Ešte by som doplnil riziko dlhšieho "skúšania" na verejnom WC.

Všímavý správca to môže považovať za podozrivé - že tam asi dotyčný človek masturbuje alebo s niekým súloží, prípadne že to tam znečisťuje, poškodzuje, kradne alebo že asi odpadol... Samozrejme ani jedno z toho by som tam nikdy nerobil!

A ak vás niekto vonku čaká, len blízkej osobe viem vysvetliť, prečo to tak dlho trvá a často sa ani nepodarí...

Proste človek sa stáva podozrivý a môže z toho byť nepríjemná situácia. Ani sa nečudujem pri dnešnom množstve bezdomovcov, vandalov a úchylákov...

Anonymne-BA

Ja mám presne už roky ten istý problém, ktorý popisuje "hanbimsa" a okrem tu som sa o tom nikde nič nedočítal. Mám 24 rokov.

Problém s tým okrem domu nemám jedine v lese, ale aj to len vtedy, keď som tam s rodinou (samozrejme idem čo najďalej od turistického chodníka).

Myslím si, že to v mojom prípade môže súvisieť s tým, že som žiaľ gay (a asi nikto to ešte o mne nevie, možno iba niekto tuší).

ivja, akou formou bola Vaša dcéra liečená u psychiatra? Okrem pohovoru teda nejakými liekmi (tabletkami)? Nie je to tak, že žiadne lieky nepomôžu, ale že človek sa sám musí stále snažiť "prekonať sám seba"?

xixia, lenže keď mi aj veľmi treba a niekde skúšam a neďaleko je niekto, tak ono sa mi to proste zablokuje a nejde to. Ale nebol som v situácii, kde by som to držal viac ako 14 hodín.

ivja

no tak si myslím, že je to asi psychický problém, hádam nebudeš riešiť takéto veci pitím, čo si??:))))))Choď k doktorovi. mame sa nemôžeš zdôveriť? ak nie, prosím, choď k doktorovi, sám to nevyriešiš.

hanbimsa

lenze ja aj chodim do kabiniek,a ani na navsteve sa neviem vycikat..
a aj ked na to uz vobec nemyslim,ved ked som opity tak ani nevnimam okolie,reto sa mi to uz zda divne,ze uz ani v stave opitosti v kabinke som to zo seba nevedel dostat

ivja

Neboj a hlavne nehanbi sa!Dá sa to riešiť aj tak,že v obchod.domoch budeš chodiť na pánskom do kabínky. Moja dcéra mala v tvojom veku tiež taký problém.Predstav si, že keď sme boli v Egypte na dovolenke a išli sme na celý deň do Luxoru-WC fuj a to nehovorím, na záchod sa išlo, len keď kolóna busov zastavila a išlo sa hromadne.Jednoducho ona držala cikanie od 4,00 rána až do noci, kým sme sa vrátili. A to, že sme stále niečo pili, ani nevravím.Aj keď človek nejaké tekutiny vypotí, aj tak to nie je zdravé. Veľmi!!! sa zaťažujú obličky. Takéto problémy s cikaním mala -AŽ- kým nenavštívila psychiatra s trošku iným problémom.Rok užívala antidepresíva, preliečila sa a nad týmto cikacím problémom sa už len smeje a nechápe, ako to kedysi nemohla ísť na Wc-ko.TAKŽE!!HANBU niekam schovaj a musíš s tým niečo robiť. VER MI, nemáš sa prečo hanbiť, návštevu doktora ale dlho neodkladaj, aby si si niečo neskomplikoval, ahoj a daj vedieť