Ploche nohy

Príspevok v téme: Ploche nohy
nelysvabska

Poradte mi prosim. Kazdy den mam velmi opuchnute nohy, kedze pracujem ako servirka, neprikladla som tomu dolezitost. Neviem kam sa mam obratit a neviem si s tym rady. Napadlo ma ci nemam nahodou ploche nohy, pretoze nohy mi puchnu z vnutornej a vonkajsej strany a je to tiez bolestive.
Dakujem

poliewoocka

Nely, na opuchanie noh vplyva dlhe statie-ale to sa ovplyvnit neda, kedze mas povolanie, pri ktorom musis byt neustale na nohach a v pohybe.. jedine, co mozes spravit je vhodna obuv. Asi musis nosit opatky, vsak? Skus tie uplne najnizsie, ake mozes a do topanky si vkladaj vlozku, ale su aj take akoby "klenby" ktore sa staraju o spravnu polohu nohy. Pri nespravnej chodzi trpia nielen nohy, ale bohuzial aj cela chrbtica a na nu napojene svalstvo:/ po praci skus doma nejake relaxacne cviky, natahovacky, dvihanie na spicky a pod. ..

zdena003

myslím, že na ploché nohy by pomohli skôr riadne ortopedické vložky (min. so srdiečkom), ale tie opúchajúce nohy to nevyrieši. Radím vyšetrenie obličiek, ciev a kardio a nosiť špeciálne pančuchy, určené na kŕčové žily.