ADHD

Príspevok v téme: ADHD
bon

dobry den, cchela by som sa opytat vas rodicov co mate dieta s totuto diagnozou, ako je to s nimi v skole? lebo prave som videla spravy a v nich ma sokovalo ked rodicia ostatnych ziakov ziadali o vylucenie ziaka s ADHD zo skoly, pretoze ohrozovalo moralku triedy tym ze nadavalo.....to sa stavaju ku vsetkym tymto ziakom takto? tiez bojujete s ostatnymi rodicmi alebo dokonca s ucitelmi? strasne ma to sokovalo, ked som videla co su schopni dospeli ludia vykrikovat a ako sa ozculuju nad niecim co ani nepoznaju....preto ma zaujima ako je to inde, ci je toto bezna prax.....dakujem

ADHD rodič

Nám sa osvedčil domáci HRV biofeedback - je to jednoduchší ekvivalent EEG biofeedbacku, mnoho psychológov ponúka 10 sedení HRV biofeedbacku vo svojich ambulanciách. Mys sme najprv chodili k psychologičke, potom sme na www.mindsolutions.sk našli HRV biofeedback pre domáce použitie, a cenovo nás vyšiel rovnako ako niekoľko sedení u psychologičky. Je jednoduchý na obsluhu, sme s ním všetci doma spokojný, dokonca aj ja na ňom cvičím relaxáciu. Srdečne doporučujem.

ADHD rodič

Nám sa osvedčil domáci HRV biofeedback - je to jednoduchší ekvivalent EEG biofeedbacku, mnoho psychológov ponúka 10 sedení HRV biofeedbacku vo svojich ambulanciách. Mys sme najprv chodili k psychologičke, potom sme na www.mindsolutions.sk našli HRV biofeedback pre domáce použitie, a cenovo nás vyšiel rovnako ako niekoľko sedení u psychologičky. Je jednoduchý na obsluhu, sme s ním všetci doma spokojný, dokonca aj ja na ňom cvičím relaxáciu. Srdečne doporučujem.

hejka

Odporucam odblok metodou ONE BRAIN Kineziologia,Jednotny mozog a doplnky vyzivy Yamseen,na noc, Faza 3, 1x na rano, caj Gonseen, viac drnona-arche.

RNG

ciastocne znizenie agresivity a utlm sa dosahuje s ketonovou dietou, tj ultranizkou na cukry. Niekedy staci prejst len dosledne na celozrnne produkty a ovela menej a uz je to na aktivite vidnoi markantne.
Zialbohu, drviva vacsina lekarov horuckovitu aktivitu a volne cukry nedava dokopy a najl;epsie by kazdeho hyperaktivneho utlmili roznymi chemickymi "oblbovakmi"

nika262

Dobry den, chcem sa s vami podelit so svojou skusenostou, ja sama som matkou dietata s hyperkinetickym a hypertonickym syndromom. Neskor sa taketo deti oznacuju ako ADHD. Chcem len aby ste sa pokusili vcitit do pocitov matky, ktora vychovava taketo dieta, ake je pre nu tazke ked sa pozera ako jej syn ublizuje inemu dietatu.Ake to je ked nemozu ist ako rodina do restauracie, lebo ich dieta nevie obsediet a pockat dokedy prinesu jedlo, zacne sa plazit po zemi, skakat, kricat....A ked mu neustale vysvetluje, ze je to zle, ze sa to nesmie a jej slova akoby isli jednym uchom dnu a druhym von.Robi to kazdy den znova a znova. Pretoze im nestaci povedat par krat, ale snad tisic krat a dufat, ze to uz nespravia.

Nechcem nas obhajovat, chcem len aby ste sa pokusili vzit do nasej situacie.

Kazdy den sa pokusam najst ucinnu liecbu pre mojho syna, aby sme neskor nemuseli riesit podobny problem a hladat mu stale nove skoly. Momentalne uzivame homeopatiu, urcite zmeny k lepsiemu uz vidim, zial je to zdlhavy proces, a chystame sa vyskusat EEG biofeedback, a este uzivame rybí olej priaznivo posobi na mozog aj na agresivitu spojenu s hyperaktivitou.

bon

ja som ich ani nechcela vinit, potom som to tam nejako rozviedla neskor, asi si necitala dalsie prispevky, iba ten hlavny.....ti rodicia boli predovsetkym zle informovani, lebo ani netusili co to adhd je, a to ma nahnevalo, pochybili asi ucitelia aj riaditel, taketo veci by sa mali prekonzultovat aj so vsetkymi rodicmi, co asi nspravili......, ja by som tohoto nebola schopna co robili oni...., ale kazdy z nas je ini, a ja mam na to iny pohlad.tak snad sme sa lepsei pochopili. papa, aj ja uzidem prec.....

mojatvoja

vidim, ze sa zaciname pomalicky chapat..no ale nevin rodicou tych 30 deti za to, ze je zle nastaveny system, alebo cely system je zly..oni len uskutocnovali zachranu svojich deti..a za ich konanim plne stojim, a pre zachranu mojho dietata by som urobil to iste

bon

blbo som to tam napisala asi, pokial by fungovala na slovensku na vsetkych skolach taky model ako som videla na jednej skole, ver mi ze by bolo o problem menej, lenze u nas na skolach neexistuje ani pritomnost psychologa a ani specialneho pedagoga, resp. len ojedinele.....ja budem jedno z tych povolani vykonavat, teda ak sa podari, tak som to myslela, a svoje dieta dam tam, kde budem vediet ze takyto model funguje, a budem vediet ze sa snazime predchadzat tomu aby sa taketo nieco stalo, pretoze si uvedom ze ziadne dieta nema trpiet, ci uz to alebo to, ci je v mensine alebo vo vacsine, a z tzych deti raz vyrastu dspeli a to ze ich ako 9 rocne vylucite z kolektivu a vykaslete sa na jeho vychovu vam nezaruci to, ze potom niekedy v buducnosti sa vam to nahodu nevrati tym, ze prave ono bude nasilnikom a ublizi vam alebo vasej rodine, pricom sa tomu da do istej miery zamedzit prave v detskom veku a vtedy treba nieco robit, a mali by si to rodicia a ucitelia uvedomit, bohuzial u nas to zatial nie je mozne dosihahnut, mozno raz...mam tu vyhodu ze do toho zatial z casti vidim, ale verim ze raz do toho budu viediet vsetci rodicia a potom nebude take ze a co tam maju sediet cely den na vyucovani, lebo to nie je mozne.......
dobru noc, prepac, mam vela myslienok ktore nedokazem dostat von takto v par riadkoch, dufam ze som ta nenahnevala prilis

mojatvoja

prepac, nevsimol som si, ze tam pises ako rodic, ospravedlnujem sa..ale co pises je nerealne..ty ako rodic, ktory pride z prace o 17 uz nemas nijaku sancu zasiahnut do dohto procesu aj keby si bola najvacsi samaritan pod slnkom (ktory nema doma ziadnu domacu pracu, ktoremu netreba sa postarat o domacnost, ani sa starat trebars o dalsie dieta, a tisice uloh, ktore zivot so sebou nesie)..takze, co urobis?..odides z prace aby si stihla byt cely cas na vyucovani?..a to ma urobit aj ostatnych 30 rodicov?!
no nic idem spat, uz nevladem drzat oci otvorene..bru noc