Stitna zlaza.. len taka otazka :)

Príspevok v téme: Stitna zlaza.. len taka otazka :)
Agaaata

By som sa chcela spytat, ze ked som mala problemy so stitnou zlazou, prisli mi nato iba tento september aj to len tak nahdoov.. ze mam spomalenu cinnost.. a vlastne ja som nikdy nebola chuda.. zas ani tucna ale rposte taka normalna.. a ked som sa snazila schudnut tak to ani neslo.. a potom mi povedali o tej stitnej ze mi nepracuje dobre.. nasadili mi tabletky a teras ked som bola na kontorle tak ze je us uplne v poriadku.. no a som zacala chodit plavat, ze by som chcela zhodit takych 5 kg.. ptoom som musela prestat lebo som stale chora a nechcem v lete lezat doma.. a len tak som s aminule odvazila a som mala o kilo a pol menej.. dnes som sa odvazila asi po tyzdny a pol a dalsje kilo dole.. a pri tom jem stale skoro a take ze cokolady pizzu aj megdonald.. nie stale ale semtam.. proste jem normalne a nie velmi zdravo.. tak ja len by som chcela vediet ze ci to mose byt tym ze mi stitna zlaza pracuje us normlane? a preto mosem chudnut? Dakujem za nejake tie odpovede :)

Peto T

jujula: V pribalovom letaku pisu "neprerusujte nahle liecbu", ale nepisu, ako ju teda prerusit! Predpokladam, ze postupne.

Mne a manzelke proti stresu pomahaju vysoke davky vitaminu C. Ked mame akutny stres, dame si 1,5-3g vitaminu C, a ak to do 10 minut neprechadza, davku opakujeme. Niekedy staci menej, niekedy viac.

Takze asi by som sa zasobil kvalitnym vitaminom C bez umelych farbiv, sladidiel a prichuti, a znizil davky lieku najprv na polovicu, a po povedzme 2 tyzdnoch vysadil celkom. Je mozne, ze kazdodenne davky vitaminu C (povedzme 6x500mg denne, s jedlom) by Ti pomohli detoxikovat organizmus. Taketo davky nemusia byt vhodne pri poruchach obliciek, metabolizmu zeleza a medi a vaznom deficite G6PD.

Vitamin C v davkach 3-6g denne sa pouzival aj pri liecbe psychoz a akutnej schizofrenie, spolu s niacinamidom (B3) 3x500mg. Vitamin C dokaze niektore lieky a drogy neutralizovat, ale pri vyssich davkach.

Porad sa najprv s lekarom, co Ti poradi, a vylepsi to vitaminom C ;-)

jujula

anca, chapem ta. tazke je odvykat si od liekov. ja mam tiez rozne problemy, ale zatial som sa vzdy snazila vyhnut liekom na ukludnenie. skus sa poradit s lekarom ako postupovat po vysadzani, ci popri tom brat nieco slabsie, aby si nevklzla hned "do prazdnoty" alebo zacat pomaly znizovat davky. ak beries 2X denne, tak znizit to na raz denne, neskor na kazdy druhy den, potom uz len raz do tyzdna a neskor, ked telo bude zvyknute fungovat aj bez liekov ich vysadis uplne - toto by si mala ale prekonzultovat pre istotu s lekarom. neviem ako presne by zareagovalo tvoje telo, keby si tie lieky naraz totalne vysadila. mozno pokial si uz presvedcena, ze to zvladnes a mas nejake finty, ktorymi oklames telo a zvladnes nejaky ten stav, ktory na teba pride, tak ano, ale ak to myslenim nezvladnes, tak radsej na to chod pomalsie

Anča

Dobrý deň prajem! Mám 34 roky a 2 roky už užívam tabletky na ukludnenie/0,25 mg frontin/, no prišla som na to, že problémy musím vyriešiť sama bez liekov.Môj problém je to, že môj organizmus je už zvyknitý na lieky.Potrebovala by som radu ako by so mohla odvyknúť prestať len brať len tak,alebo je na to iný spôsob.
Za odpoveď ďakujem!

s pozdravom Anča

RNG

nespravna skladba stravy alebo zle travenie poskodzuju cele telo. Nuz a stitna zlaza je tiez sucastou toho celeho tela, vsakze.

ushko

agaatka, pravze je to dobre, ze trosku chudnes.. lebo ked stitna zlaza nepracuje normalne, ale je spomalena, tym padom mas spomaleny aj metabolizmus.. teraz, ked uz mas hormony s.z. v poriadku, metabolizmus sa to zase trosku rozbehol.. a prirodzenym dosledkom toho je mensi ubytok na vahe :o))

Ivka 1

Moze to znamenat,ze sa Ti upravila funkcia stitnej zlazy ale davaj pozor lebo aj chudost moze byt znamkou zle pracujucej stitnej zlazy. Skratka sleduj si to. Najlepsie Ti na to odpovie Tvoj endokrinolog.