problemy s váhou 7 mes. chlapceka

Príspevok v téme: problemy s váhou 7 mes. chlapceka
tiana

Dobry den, nas maly nepribera ale ani nepapa ako ma. O 9 dni bude mat 8 mesiacov a vazi 7400 g (por.vaha 2700g, nar.35 t.t. + 5 dni). S prikrmamy to celkom ide, i ked nervaci strasne..., niekedy je to dobre, inokedy hotova katastrofa. DNes rano mi vyvratil ranajky, skusala mu dat po nejakom case opat papat, opat po par lyziciek vyvratil(len jedlo, ziadna kysel.) Tak nakoniec som ho nakojila, bez jedla papal len 14 minut. S kojenim je to horsie, cca papa 10 al. 5 - 3 min. Cez den je to slabota, no cez noc sa snazim to nejak vynahradit, kazde dve hodky sa mu pokusam davat prsnik. Papa 5-3 minutky. Niekedy mi len spusti mlieko a necha tak. Ale aspon nieco. Fontanelu ma casto prepadnutu. My sa nachadzame v Sev. Irsku, takze ziadne vysetrenia, pretoze tu na to nemaju peniaze. Ked sme boli u health visitorky, tak vypadalo to tak, ze mi dava za vinu, ze cez den nepije mliecko ako ma, pretoze ho v noci kojim, co je blbost. Takze mi to nedoporucila. No ale v noci dohaname to co sme cez den nevypili. Kojim len z jedneho prsnika, druhe mi odmietal a stratila som casom mliecko. Pri kojeni mi ale maly zaspinka a castokrat ho musim budit, aby papkal, niekedy sa opat chyti. Pri prikrme mi tiez zaspava, potom sa zobudi s revom ako pavian a je tazko do neho potom nieco nasukat. Ja som z toho nestastna, ked vidim jeho rebriky tak mi ide do placu. Ale za to ma kopec energii, stavia sa na nozky, strasne rad by uz chodil, je to nezmar, velmi hyperaktivny. Prosim poradte mi co robit, su nejake medikamenty na podporu chuti? A este by som rada vedela, health visitorka mi povedala, ze minimalne 6 plienok musim mat pomocenych, rada by som vedela ci mam rozumiet tomu tak, ci 6 krat cikal, alebo ci ma 6 premocenych plienok? Mam v tom nejasno. Vopred Vam velmi pekne dakujem za kazdu radu a pomoc.

Ivka 1

Skus mu pozhanat ten hroznovy cukor,ked tak malo papa aby Ti nezoslabol lebo pri grckani straca aj mineralne latky z tela . Dufajme, ze dnes uz bude lepsie.

tiana

AJoj Ivka, no v noci neplackal, bol tak hladnucky, ze by mi zjedol ruku, ale musela som byt opatrna, aby to zase nevygrckal. Este aj rano bolo vsetko ok, ale teraz na obed zacal vyvadzat a plackat, zvysila som mu davku na 10 ml, ale on chcel didusku. Tak som mu dala na chvilku, ukludnil sa a teraz haja, on inak vobec nespinka, asi je z toho vsetkeho poriadne vycerpany.:(. A s tym refluxom, nemyslim si ze ho ma, on mal strasne silny reflux pred tym od 1 mesiaca. Teraz je to ine, on vygrcal papanie presne v takej konzistencii ako sa to do neho dostalo. Ziadne zrazeninky, ci mlieka a pod. a nesmrdi to tak ako pri refluxe, cize kyselo. No ale dnes sa zatial drzime... . Tuk - tuk

tiana

Aknitka, dakujem ti za radu, no s tymi crievkami uz je dobre, kaka ako ma, konecne. Cca asi tri tyzdne je to tak dobre, ale skonci jedno a zacne druhe. Stale nieco:((( Ale on a citi skvelo, vcera lekarovi chcel spapat prstek:) a skakal ostosest. Lekar povedal ze to niekedy tak byva s tymi mrnousami...:) No rada by som sla na SR, ale neviem si predstavit tu cestu s malym, nie je to dobry napad, je prilis skoro. Je to dlha cesta, dostat sa zo Sev. Irska do Dublinu a odtial na SR, alebo absolvovat dva lety do londyna a odtial na SR. V novembri pojdeme. No myslim ze tie davky vo forme striekaciek pomaha, i ked strasne malo spapenkal, ale zatial negrckal, tuk - tuk. Ak bude, skusim mu dat gaviscon pre babatka, uvidime co to urobi.

Ivka 1

Ja viem, mas trapenie ale tazko sa pomaha na dialku. Pri refluxe je velmi dobre ak ma dietatko vyssi vankusik pod hlavou. Ta injekcna striekacka je dobry napad. Ako sa na to tvari ? Neplace ?

aknitka

a podľa mňa má stále problémy s refluxom keď ti permanentne grcká. ak máš problémy s poriadnym vyšetrením v Írsku tak príď sem a daj ho vyšetriť tu. ja by som to tak určite nenechala. aj keď ako tu už niekto písal tá váha nie je až taká zlá, ale to zvrackanie určite nie je v poriadku. a niekto tu radil tvarohové krémiky. tak to sa ani neopováž mu dať. tvaroh sa odporúča až po ukončenom 12. mesiaci a aj to pri deťoch čo nemajú žiadne problémy s trávením.
je to celkovo ťažké začať skúšať nové potraviny keď ti stále zvracká. ja na tvojom mieste by som ho najprv dala poriadne vyšetriť a po porade s lekármi začala s novými jedlami. napr. ak si mu už dávala pečivo alebo piškóty, kľudne môže mať aj celiakiu (píšeš že máte problémy s črievkami) a ty otom ani netušíš a nevedomky mu ešte viac ubližuješ tým že len na slepo skúšaš. je to malé bábätko na to aby si experimentovala. držím palce aby sa všetko vyriešilo a boli ste zdraví.

tiana

Ja to nechapem, ja som nenapisala, ze to robim nasilu, co necitate? Ma to rozculuje. Ak nechce tak mu nedam, ak sa maly prisaje tak preco nie? Podla tabulky je pod vahou, ide o to, ze sa nepohyname, alebo ma az tak nestve ako to, ze nechce pit. My mame totiz stale nejake problemiky, ked skoncil reflux, nastali problemy s crievkami a vcera sme opat museli ist na pohotovost co vsetko vyzvracal, takze nakoniec mu davame mliecko so striekacky kazdych 5-10 minut 5-10 ml. A ziadnu stravu. A len tak pre informaciu, moja znama mi poradila, ze ho mam tak nechat, nech si pyta sam papu.Maly sme zauzivany casik na papanie, ale tak som to teda skusila, dopadlo to tak, ze cely den nejedol, bol nervozny, ale ani dudu uz nechcel nic..., teda on od narodenia tak vyvadza, kazde dieta je ine, milujem ked ma niekto poucuje ked sam nevie ako to chodi, sam nemal take dietatko, a vsetko sa tu napisat neda... . A aku lekarsku pomoc mozem vyhladat? Samana??? Lebo aj vcera v nemocnici sme stravili 4 h., sledovali ho(okom) a zobrali mu len moc, finito. Nakojila som ho a za 5 minut to vyzvracal aj to malo co spapenkal. No a tak mi poradili tu striekacku:). Rada by som aby mi niekto poradil kto ma s takym dietatkom skusenosti, nie taki ktori nemaju...A ESTE RAZ: NUNUTIM MU MLIECKO, AK NECHCE TAK SA NEPRISAJE, NIE?

nazor

ale ved 7,4kg nie je az taka hrozna podvaha aby si sirila paniku a melho nutila n asilu do jedla!!! to odbre nie je... pozri sa na to takto - rocne dieta ma mat idealnu vahu 10,5 kg, cize malicky ti za tie 3 mesiace este pribrat moze, samozrejme nie asi cele tri kila, ale je to len idelana vaha, cize sa toho nemusis silou mocou drzat... niektore deticky su mensie, ale to neznamena ze to casom nedobehnu... v kazdej knizke vyvinovej psychologie sa docitas o matkach co nasilu vykrmuju svoje deti, aby dohnali "chybajuce kilogrami" k idealnej vahe a hned pod tym upozornuju ze toto nie je spravne, pretoze uz teraz svoje babatko ucis hladat neskor utechu v jedle....
a maly tiez citi ked si ty nervozna a nestastna z toho ze nepapa... hlavne ho prestan v noci budit... spanok, neruseny spanok, je dolezity nielen pre neho ale aj pre teba... prestatn s tymm nenut ho akto nasilu papat a uvidis, ze ked zacne byt hladny, bude sa budit aj sam... a aj sam si bude pytat... skor cez ten den ako ti tu odporucali, nech pije cajiky a tak, ale tiez nasilu, ked ti to zacne vypluvat, tak ho nechaj!
a ked to nepomoze, tak treba vyhladat asi inde lekarsku pomoc, ked tam na to nemaju peniaze... tu ti sice kazdy moze poradit ale nikto z nas nie je (aspon nenapisal ze je) lekar, ktory vie o co moze ist... moze to byt sposobene aj niecim zavaznejsim co odhali len nejake vysetrenie alebo ja neviem co... v kazdom pripade ta nechcem strasit a dufam ze sa malicky bude mat cim skor lepsie a ty sa prestanes stresovat.... vela stastia :)

Ivka 1

Tiana ale malemu mozno zle travi mliecko a preto to grckanie. Pri piti mliecka sa mozno viac nahlta aj vzduchu a ten potom vyvolava to grckanie. Mliecko sa nepocita za tekutinu ale za potravu.
Do jablcka mu zamiesaj bananik , piskotku a mozes trosicku pokvapkat aj pomarancovou stavickou, pripadne oslad medikom. Nasi chlapci tiez nechceli samotne struhane jablcka ale s piskotkami ich uz spapali. Pokial ma tazkosti z mliecka , nasilu mu ho nevnucuj. Skus robit zeleninove polievocky, privarky. My sme do nasich chlapcov ked boli mali nemohli dostat ani polievocku a tak nam znama poradila,uvarit riedky zemiakovy privarok. Tam ide aj mliecko. Moc som tomu neverila ale skusila som im ho uvarit "taky neslany- nemastny/ a to si mala vidiet ako im chutil. Takze odvtedy sme na obed nerobili polievocky ale privarky /mrkvovy,tekvicovy,spenatovy/. Musis vsak zacat velmi pomalicky a uvidis,co mu bude chutit a ci mu to nebude robit tazkosti. Samozrejme si musis davat pozor aj na to, co jes Ty ,lebo vsetko sa to prenasa aj do Tvojho mliecka. A samozrejme sa snaz do synceka dostat tekutiny aby nebol dehydrovany . Ked aj po malych lyzickach.

tiana

Ajoj Ivka, dakujem za radum skusam vsetko mozne aby pil (prevarenu vodu, stavy, cajiky)...ale bez uspechu, je to tvrdohlavec. Cudujem sa ale kde berie tu energiu ked malo pije a papa. S tym papanim sa to da, len dnes grckame. Ranajky som teda vynechala, dala som mu teda len mliecko, no a na obed opat mliecko aby mal tekutiny, ved to by mal stravit velmi lahko, no ale to mi tiez nakoniec vygrcal. Dnes mu akosik zle travi, tato posledna grcka aj "fajne" zavanala. Fakt uz neviem, skusam aj UM na vecer, niekedy si troska da, ale tazko to ide, kedze sa len na flasku ucime:))). S tym hroznovym cukrom to vyskusam, dufam, ze ho tu zozeniem, teraz som zacala davat troska probioticke jogurty, troska spapka, ale aby to cert nechcel, polovica je mu kysla. Dokonca aj jablcko je mu kysle a vsetky vyzivy, tvari sa ako keby ocot som mu dala. No nejak to musime vydrzat. Nic ine nam neostava..., no a je zlaty len ked spinka:))) bo je strasne zivy a zly ako certik.:)))Ale jeho tatko nebol iny ked bol krpec...:)

tiana

co sa tyka jedla, davame mu rozne..., zeleninku, masko atd. a ja viem co znamena prepadnuta fontanela, ja tu prosim o radu ako ho prinutit pit mliecko atd... a ci ma niekto s tym skusenosti a ako to riesit...