jednodňové šošovky

bardotova

nie v kazdej optike aplikuju kš. zisti si, ci tvoja ocna aplikuje, ak nie, nemusis k nej vobec chodit, najdi si najblizsieho kontaktologa, t.j. miesto, kde sa aplikuju kš. moze to byt optika, optometrista alebo ocny lekar.
5 D je uz dobry dovod zacat nosit sosovky :-) okuliare uz prestavaju byt pohodlne aj esteticke.
sosovky dostanes hned pri prvej navsteve (ak nebudes mat zapal spojiviek), ale s odporucanim postupne si zvykat na ne. najskor len cca dve hodiny denne, postupne pridavat.

ivanka0322

ahojte chcela by som začať nosiť kontaktné šošovky...dioptrie mám asi:ľ -4,5 a p -5. naprv mám zájsť do optiky alebo ešte očnej?? a ak do optiky tak hned mi dajú šošovky? sa tomu nerozumiem

mirka 23

No presne na tie som myslela, true eye...Ja som si nedavno objednavala tie moje, a všimla som si aj tieto, len už boli o dosť drahšie.

bardotova

aj tak plati moja odpoved, treba hladat medzi sosovkami s vyssou priepustnostou pre kyslik. a jednodnove su vacsinou menej priepustne. je vsak na trhu novinka acuvue 1-day true eye, tie splnaju kriteria predlzeneho nosenia.

bardotova

to chces na svadbu? ak si este nenosila sosovky, chod za kontaktologom a pytaj si skusobny par napriklad air optix, su to mesacne sosovky. za tu prvu aplikaciu a skusobny par zaplatis cca do 15 €. air optix maju vysoku pripustnost pre kyslik a tak su dobre znasane aj velmi dlhy cas.

mirka 23

Ja som vždy mala len Johnson, tak neviem porovnať s inou značkou. Možno ešte niekto poradí. Tiež nakupuješ cez net?

mirka 23

A aké nosíš? A po jednom použití vyhadzuješ, alebo nosiš jeden pár aj viac dni?
Lebo ja kupujem jednodňové, ale jeden pár si nechávam týždeň a nosim ich tak 3-4 krát.

liina

nosím šošovky každý deň - tie jednodńové, ale len jednu značku. Nosím ich cca 10-12 hodín, ale potrebujem niečo lepšie, ak to existuje, čo mi pomôže prekonať tých viac hodín