Vysadenie HAK

Príspevok v téme: Vysadenie HAK
misel711

Chcela by so vas poprosit o Vas nazor...mam predispoziciu na rakovinu prsnika (mama aj jej dve sestry mali/maju), gynekolog mi na to nic nepovedal ale obvodna ze mi to nedoporucuje... dalsia vec, kamaratka brala 7 rokov hak a teraz nemoze otehotniet..moze to byt spojene s tym ze to brala tak dlho bez prestavky? a posledna vec: ja beriem asi 4 roky v kuse Jeanine a doteraz v pohode ale posledny polrok mam jeden mesiac brutalne bolestive krvacanie a dalsi mesiac ani kvapka...je to normalne? co mam robit?vysadit? (partner je tolerantny je to len na mne)

misel711

na tie bolesti som sa ho pytala... najprv mi odporucil na tri mesiace prestat brat tabletky z coho som bola vykolajena klebo predtym mi hovoril ake je to dolezite pri pravidelnom styku (co samozrejme chapem) ale potom mi povedal ze ak ma to nerusi ze ak to viem prezit tak nech beriem dalej... a co sa tyka tej rakoviny chodim raz rocne na sono... to vraj staci.a ze keby to bolo na 100% ze hak suvisi s rakovinou prsnika nepredpisoval by to svojej 16rocnej dcere... (ale oni v rodine taku predispoziciu nemaju).. som z toho zmatena... bavila som sa asi s 3mi lekarmi a kazdy hovoril nieco ine...:(

Aduliena

Mala by si to prekonzultovať s lekárom. Ak s ním nie si spokojná, tak ho vymeň. Ak sa v rodine vyskytuje taká predispozícia na rakovinu, rodinní príslušníci by mali byť pravidelne sledovaní lekármi, chodiť častejšie na sono alebo mamografiu, je to plne hradené zdrav.poisťovňou. To , že kamarátka nemôže otehotnieť, môže ale ani nemusí súvisieť s tým, že berie alebo brala hak. Tiež by sa mala poradiť s lekárom. Tvoje bolesti pri menzese by si tiež mala prekonzultovať s lekárom, na vine nemusí byť len hak, môžu to byť aj iné dôvody.