nočný stojček

Marianna 46

Ja som mala ten istý problém, že mi trojky vytŕčali von z ďasna, ale na čeľustnej ortopédii mi žiadne zuby nevytrhli a dali mi nočný strojček. Mala som ho 3 a pol roka a za tú dobu sa mi pokazili skoro všetky zadné zuby a ešte aj jeden predný. Ten strojček mi zuby vôbec nenarovnal, takže viac ublížil ako pomohol.

jahodkaa

maroš 789.....no tak to ani ja nechapem že prečo ti ich nevytrhali...inak až tak velmi sa potom tie zuby pokazia???

Maroš 789

Ja som dostal v 14-tich nočný strojček, nakoľko od fixného ma zubár odhovoril. Mal som vyčnievajúce dva očné zuby, ktoré medzi ostatnými akoby nemali miesto. Pred nasadením strojčeka mi žiadne zuby nevytrhli, len mi ho proste dali. Počas nosenia strojčeka sa mi kazili zuby, hoci predtým som nemal ani jeden kaz. Strojček som prestal nosiť, keď som mal 18 a pol roka. Tie 4 roky nosenia strojčeka k ničomu neviedli, len sa mi zbytočne pokazili zuby a navyše mi zostali rovnako krivé ako som mal predtým. Možno pomôže fixný strojček, ale ja dodnes nechápem, prečo mi pred nasadením strojčeka žiadne zuby nevytrhli!!!

Monika 28

Ja mám 28 rokov. Dostala som nočný strojček po dvoch rokoch čakania, keď som mala 14. Tiež som mala rovnaký problém ako sklamaná-NS, zubárka ma od fixného odhovorila a dala mi nočný. Mala som ho 4 a pol roka a výsledný efekt nulový. Mala som dva krivé očné zuby. Pred strojčekom som mala zuby bez jediného kazu a počas nosenia strojčeka sa mi začali kaziť zuby. Strojček som vysadila svojvoľne, lebo som videla, že to k ničomu nevedie. Po vysadení strojčeka sa mi prestali kaziť zuby. Takže ten strojček mi vôbec nepomohol, iba ublížil. Teraz mám zuby plombované, citlivé a navyše ešte aj krivé.

sklamaná-NS

Ja som dostala nočný strojček v 15-tich. Dovtedy som mala zdravé zuby bez kazu a počas štvorročného nosenia strojčeka sa mi všetky zadné zuby pokazili.A navyše ten nočný strojček mi zuby vôbec nenarovnal. Pritom celý život som chcela fixný, ale vždy ma od toho všetci zubári odhovárali, tak mi zostali krivé zuby.

mnamka257

zalezi od toho ako velmi krive zuby mas a ci ti to robi sukromny zubar...ja osobne som mala krivy jeden zub-ocny a za jeden zub som si dennny davat nechcela...platila som zanho u sukromnej zubarky3000sk + prikazdej kontrole 10 eur-ale to zalezi od zubara...nosila som ho 2 roky a nadherne mi zub varovnal-teraz ani nie je vidiet ze som niekedy mala nejaky zub krivy...pokial mas zuby ale krive velmi, tak sa ti asi viacej oplati dennny, aj ked ten uz zase tak dobre nevyzera a kazia sa pod nim zuby....ale ja osobne som s nocnym strojcekom veelmi spokojna...ale zalezi aj na tom ako ti ho zubar spravi...

davides33

podla mna pomaha urcite. len ja ked spim mam otverene usta a preto v detstve som sa zobudil a strojcek dole na zemi :)))
skoda bo teraz nemam uplne rovnomerny..

Laurikaa

Sisa je dobré, že to bude mať teraz za sebou, kým je ešte v takom veku. ja som mala 15 tak asi aj preto to bolo pre mňa také zlé..