vzdy, ked rano skoro vstavam, je mi zima.

m-arianna

vies, som len prekvapena, to je prvy krat, co taketo nieco pocujem (citam)

za chvilku nam bude skodit asi vsetko!

m-arianna

rng, dakujem ti za rady a ktory jod a v akej forme by bol ten najlepsi a najvhodnejsi?
- mira- tak to som este nepocula, ze ovocie je nevhodne pri celiakii. no ale neskodi mi a jem ho, tak aj budem. dik:o)

- mira

Ak máš celiakiu, rob si obilné kaše z ryže natural, pšena, pohamky alebo kukurice. Je spústa jedál, ktoré by si mohla - zeleniny, strukoviny, semienka, ryby .....
Ovocie je tiež silný alergén, nevhodný pri celiakii.
Ale ako chceš ....
Inšpirovať sa môžeš tu
www.makrobio.wbs.cz

RNG

m-arianna, lekar vycka, az sa problem zhorsi na definitivnu diagnozu a nariadi pouzivat chemikalie=lieky.
Ja hovorim, ze treba tomu zhorseniu predist a vylepsit si zdravie, posilnit cinnost stitnej zlazy jodom, co ti zmeni spalovanie v tele, lebo slaba cinnost stitnej zlazy vedie k slabemu spalovaniu, naberaniu kil, pocitu zimy a postupne k roznym zdravotnym problemom.
Spomenuty jod ma aj ine funkcie v tele, hlavne u zien spotreba jodu v prsiach je ovela vyssia nez v stitnej zlaze. Nedostatky vedu k znizenej vyrobe nielen hormonov, ake aj enzymov, co sa prejavi zhorsenym travenim a zamorenim tela(enzymi cistia). No a to vedie k hromade problemov, od roznych smetisk v tele(cysty, myomy, polypy, tumory, hrcky v prsiach, kozne problemy....), zapalov zo zamorenia, znizenej imunite az po degradaciu nefunkcnych buniek na bujnejuce=rakoviny

Ine spomenute, ako selen, zinok, lecitin vitamin C D(rybacie oleje) a E, antioxidanty=to vsetko telo potrebuje k lepsej cinnosti na roznych hladinach a v roznych procesoch v tele, od obrany az po regeneraciu.
Klucove slovo z tohoto celeho je PREDIST a UDRZBA zdravia.

m-arianna

no neviem,ci to prejde, mam to vzdy, pravidelne, ked rano skoro vstavam.. a ze by to suviselo s jedlom??
no keby som mala dodrzat toto, co pises, vela by mi toho neostalo, co dat do ust :-D
ze ma maso negativne ucinky?? ty si asi vegoska,nie? ja by som bez masa nevydrzala teda, zboznujem ho. a ryby velmi nemusim.
dzusy ani ine stavy nepijem, len cistu vodu, kazdy den aj 3litre a nesladene caje.a mam celiakiu,takze obilnu kasu radsej vynecham.. no ale dik za rady :o))

- mira

Skús vynechať ovocie, to najviac ochladzuje. Vrátane ovocných nápojov a čajov, štiav. Zo zelenín môže ochladzovať paprika, rajčiny, uhorky, baklažán. Celkove surová strava ochladzuje. Zhrieva mäso, ale pre jeho negatívne účinky by som ti ho neodporúčala, jedz radšej ryby. Tuky tiež len panenské rastlinné. Dobrý teplý nesladený čajík ráno je povzbudzujúci.
Môžeš si dovoliť občas opražiť semienka a lebo ofritovať zeleninku, na ráno teplú domäkka uvarenú obilnú kašu. Po čase ti to prejde.

m-arianna

tak dnes zas!
sedim v praci a mam obleceny hruby sveter. ludia, co sem chodia, sa len cuduju, ze v takychto teplotach a ja mam obleceny hruby sveter. a mala som aj horuci caj, no nic.. je toto mozne ?!

m-arianna

lenka.lenka- ja vstavam o 4h kazdy druhy tyzden, celych pat dni.najhorsie je to uz piatok..tak sa mi nikdy nechce! no uz som zas v praci, ponozky natiahnute :o)
rng- chuda velmi nie som ani ja, tak akurat by som povedala,vzdy je co vylepsovat :o) no z vysledkov krvi mi bolo nieco zistene, co sa tyka stitnej zlazy, ale neliecim sa, takze to asi vazne nie je..aspon doktor sa nevyjadruje..

RNG

lenka skus pouzivat, co kazdemu radim, selen, zinok , probiotika, JOD a lecitin
Hlavne jod je mineral, ktory zlepsuje vyrobu hormonov a enzymov a lecitin cisti cievy na zlepsenu cirkulaciu krvi a uvolnuje(emulzifikuje) tuky, ktore sa dostanu potom do roznych buniek , kde sa spalia a produkuju teplo.