Injekcia proti rakovine krčku maternice

daisy

Zijem v usa a tu to poistovne preplacaju zenam do 27 rokov tusim. neviem, ci si to dam spravit, nakolko mam partnera, s ktorym zijem 3 a pol roka a menit ho nebudem:)

dagmar

freya, ockovat sa bude vakcinou Silgard inj. Je to 0,5 ml ockovacej latky. Ockuje sa v troch davkach a ide o klasicky system aktivnej imunizacie. To znamena, ze po aplikovani ockovacej latky si telo zeny vytvori protilatky proti papilomavirusom (druh virusu), ktory sposobuje okrem ineho rakovinu krcka maternice.

Vakcinu nehradi poistovna ani v CR ani v SR a cena jednej davky v lekarni by 7.12.2006 bola cca 3500 Kc. Kedze treba davky 3, celkovo to vyjde na cca 10500 Kc. Injekcia sa picha do svalu (stehna, ramena). V lekarni treba predlozit recept.
Ockuju sa dievcata vo veku od 9 rokov a imunita voci virusom by mala byt trvala.
K najcastejsim vedlajsim ucinkom (pozorovane u viac nez 1 pacienta z 10) v studiach patrila pyrexia (horucka) a reakcie na mieste podania injekcie (scervenanie, bolest, opuch). Vycerpavajuci zoznam vsetkych vedlajsich ucinkov hlasenych pri pouzivani Silgardu sa nachadza v pisomnej informacii pre pouzivatelov.

Ostatne info totozne s prispevkom od "sjella".

sjella

ja som citala tiez nieco take. akuyrat ze sa tam pisalo, ze sa podava vo vacsine pripadov zenam, ktore nemali este sex. A potom tam bolo info o cene a bola doooost vysoka...