Bolest hlavy

Príspevok v téme: Bolest hlavy
mmalinka81

Chcela by som poprosiť o radu ako mám postupovať keď ma odvodná lekárka nechce poslať na odborné vyšetrenie? Dlhší čas mám bolesti hlavy, lieky od bolesti, ktoré sa predávajú v lekárni mi už nezaberajú a naša pani doktorka ma nechce poslať na vyšetrenie či nemám migrénu. Poslala len k neurologičke, ktorá mi povedala, že si bolesti vymýšľam, lebo nemám nijaký nerv pricvyknutý!!!

emese

moju 16rocnu dceru boli stale hlava u neurologicky dostala epilog zaberal tak bva tyzdne bolest ma stale nepomaha ani novalgin 500 bola na ct hlavy zaver na sprave je mierna asymetria komoroveho systemu vpravo uzsia postranna komora bez cerstvej hemoragie bez loziskovych zmien nevieme si rady.

Natali123

Migrénu poznám veľmi dobre. Mne už nezaberal veľmi ani Maxalt RPD 10 mg, a čudej sa svete, zostala som tehotná a klop-klop migréna je preč.Baby, treba byť tehotné.

IvetaD

Migréna je skutočne veľmi nepríjemná bolesť, ktorá nereaguje na bežné analgetiká.Spomínaný Quarelin zvykne dobre zaberať. Tiež pomáha tma a ticho,niektorí si dávajú studený obklad na boľavé miesto...Čo sa týka dákej frekvencie - tá je rôzna.Niektorí majú migrénu aj viackrát za týždeň,ale sú aj ľudia, ktorí ju majú napr.raz za mesiac-to sú tí šťastnejší.Svoju úlohu tu tiež zohráva aj genetická predispozícia.

rita23

IvetaD, prosimta, ako casto musi zenu boliet hlava, aby sa to povazovalo za nadmerne? (skus to trebars vyjadrit poctom dni v mesiaci). Lebo ja mam bolesti hlavy pomerne casto, ale je mozne, ze to mam z HAK, ktoru uzivam. To s tym zapisovanim bolehlavy uz napadlo aj mne, aby som zistila frekvenciu. Mnohokrat mi ale tabletky na bolest ako je ibalgin a novalgin uz nezaberaju.

IvetaD

To,že Vás obvodná lekárka poslala na vyšetrenie k neurologičke pre podozrenie na migrénu bolo správne. No neviem pochopiť správanie spomínanej neurologičky. Migréne totiž nie je spôsobená pricviknutým nervom.Ide o bolesť spôsobenú zúžením ciev, ktoré nedostatočne prekrvujú mozog, následne sa cievy roztiahnu, rozšíria a nastáva intenzívna pulzujúca bolesť prejavujúca sa na polovici hlavy, alebo v čelovej oblasti vrátane oka, ucha, niekedy aj v obl.zubov. Môže byť prítomná aj nauzea/napínanie na zvracanie event.zvracanie/. Ak máte podozrenie na migrénu- doporučujem Vám písať si poznámky kedy ste mali bolesti, čo ste vtedy jedli, aký ste mali deň, čo neobvyklé sa vtedy stalo...toto robiť pár mesiacov.Pomôže Vám to zistiť, čo býva u Vás "spúšťačom" bolestí. Často to bývajú ženské problémy, nedostatočný pitný režim,vynechanie jedla,dlhodobé sedenie... Pri migréne obyčajne nestačia bežné analgetiká, pomáha napr.Quarelin - ten je však na predpis lekárom. Skúste poprosiť svoju obvodnú lekárku, aby Vás poslala na neurolog.vyšetrenie k inej lekárke.Prístup neurologičky, ktorý ste popisovali sa mi zdá nanajvýš zvláštny.