sťahovanie predkožky pri vyšetrení u detskej lekárky

Príspevok v téme: sťahovanie predkožky pri vyšetrení u detskej lekárky
ivana

Minulý týždeň som bola so svojím trinásťročným synom na vyšetrení u detskej lekárky a dosť ma zarazilo a jeho tiež, že sa musel pri vyšetrení vyzliecť úplne donaha a doktorka mu prezrela genitálie. A prehmatala mu aj varlatá a stiahla mu predkožku. Chlapec bol z toho dosť zarazený a navyše sa mu aj čiastočne stoporil penis, na čo doktorka s úsmevom skonštatovala, že je to v jeho veku úplne normálne. Dosť ma to zarazilo aj preto lebo predchádzajúca lekárka mu to nikdy nerobila, ale ked som sa na to pýtala kamarátok, ktoré majú synov, tak mi vraveli, že väčšina lekárov to robí. Chcela by som sa preto spýtať matiek aj otcov, aké s tým majú skúsenosti a čo si o tom myslia.

>:p

nic to nieje...ja som bol na prehliadku asi pred rokom a pol(vtedy som mal tiez 13) a tiez to bolo potrebne ale tu predkozku som si daval dole sam :)

michelin

Robilo sa to aj pri zdravotnej prehliadke u skolskej lekarky na ZS.
Akurat s tym rozdielom, ze si to chlapci stahovali sami. Je to vecou pristupu, mozno mohla byt opatrnejsia. Ale je to dolezite vysetrenie. Neboj, v konecnom dosledku to tvojmu chlapcivi nijak neuskodi...

2

to je sila ivana, taka somarina ta tak trapi a po portali edusan.sk s tym problemom ides aj sem. je to uplne normalne, mozno by bolo lepsie keby mu lekarka nestiahla predkozku, ale on sam. to je len detail, inak nic viac!

dalsia mama

1. varlata - az by v 25 zistil ze je neplodny lebo ma migrujuce semenniky tak by asi preklinal vsetkych doktorov, ze to nevedeli zistit skor.
2. az by mal pri prvej sulozi problemy s uzkou predkozkou tak by asi bol tiez v peknej traume - pripadne by na to prisiel skor a dievcatam sa vyhybal
Posudte co je lepsie
- inac mam dvoch chlapcov 10 a 11 rocneho a od malicka su zvyknuty ze sa musia riadne poumyvat, co zahrna aj stiahnutie predkozky a ze ich obcas skontrolujem - takze viem v ako je stave

nestastny

Ja som mal "stastie" na neskutocne "odbornu" detsku lekarku, ktora mi nasilu pretiahla predkozku a tym padom ju natrhla. Odvtedy s tym mam stale iba problemy... Vacsina zuzenin sa v puberte upravi do normalu, preto netreba robit hned paniku.
Najlepsie je, ze ked lekar evidentne pochybi, je prakticky nestihatelny, pretoze sa obhaji tym, ze to bolo nutne a podobne kraviny. Kto vas potom odskodni? Jedine Kuko.

igris

nasa doktorka to tiez kontrolovala, ale najprv synovy vysvetlila co mu spravi, ale predkozku mu tusim nestahovala, iba sa spytala ci mu to ide

alfa

anonym ma pravdu, kazda lekarka by to mala urobit, aby skontrolovala polohu semennikov a to, ci chlapec nema fimozu-prilis uzku predkozku, co by bolo treba riesit chirurgicky. bodaj by to robil kazdy detsky lekar, aby neboli problemy v starsom veku!

anonym

Je to úplne normálne.Lekárka len chcela vediet či má zostúpené obidva semenníky a či je predkožka volná, aby nemal v budúcnosti problémy.Išlo o normálnu prevenciu.