Darovanie krvi

Príspevok v téme: Darovanie krvi
larson

Ahojte. prepacte ze to davam do tejto rubriky ale nevedel som kam inam. Chcem sa opytat, ci mi neviete povedat ako presne to prebieha pri darovani krvi. Konkretne ma zaujima ci sa darcoovi dostanu do ruk vysledky na vsetky testy co mu robia ci uz sa jedna o jednotlive zlozky krvi alebo protilatky na HIV, zltacku ci syfilis. Dostanu sa teda darcovi do ruk tieto vysledky aj ked je vsetko v poriadku? alebo iba vtedy ak nieco v poriadku nie je? a ak nieco ma ked a ako sa mu o tom da vediet? nebodaj postou? ved to je dost neiste ci mu ta sprava pride alebo nie. Neviem nemam v tom jasno ak mate niekto skusenosti dajte vediet. Dakujem.

aljoska

Pred odberom sa vyšetruje krvný obraz a pečeňové testy,ak sú vyš. v poriadku ideš na vyšetrenie k lekárovi a potom na odber.Tebe sa do ruky nedajú žiadne výsledky.Po odbere sa vyšetruje krvná skupina,protilátky,HIV,syfilis,žltačka typu B a C a najnovšie ešte HB total,citlivejší test na žltačku typu B.Ak niektoré z týchto vyšetrení vyjde pozit tak ta predvolajú na opakované vyšetrenie.A domov Ti pošlú akurát preukaz darcu,v ktorom máš krvnú skupinu a dátumy darovania krvi.

larson

Dakujem pekne za vase prispevky :) Snad sa mi podari darovat. Lebo momentalne sa necitim fit tak radsej neskor :) A este k tej karticke darcu krvi. Vam ostatnym to neprislo? Resp. dali Vam to hned po odbere? Majte sa pekne :)

sade8

no ja som bola tiez darovat krv na jednej akcii na valentinsku kvapku krvi, ale mne zidane vysledky nedali ani neprisli domov, skratka vyplnis taky dlhy dotaznik o chorobach, doktorka ti zmeria ci mas dost cervenych krviniek,a potom zmeria tlak a opyta ci nemas problemy so srdcom alebo ine zdravotne problemy, ked je vsetko v poriadku tak ides na odber, mne domov asi o dva tyzdne prisla karticka o odbere krvi, a tu si beries potom zakazdym ked pojdes este niekedy darovat krv.

mimuska25

ja som chcela darovat krv asi patkrat, stale zistili, ze nemozem, ze som anemicka. A nedali mi ziadne papiere. Keksik ako podakovanie.

kuku7890

ahoj, ja som prvykrat a zatial jediny darovala krv na jednej akcii ktora sa robila kvoli choremu chlapcovi. tam sme sa zaregistrovali do databazy (trvalo to dlho ale bolo tam asi 200 ludi). potom nam teta doktorka pichla do prsta a zistila hemoglobin, krvnu skupinu a este daco..ale nepamatam si:) potom sme isli na kratku prehliadku k doktorke ktora sa nas popytala ci sa citime zdravi, potom ci dobre znasame zataz, ci sa hned tak lahko neunavime,popocuvala, zmerala tlak a isli sme na to:) nie je to nic hrozne. a ozaj este vyplnis dotaznik o roznych liekoch a tak:) drzim palce, budes mat potom dobry pocit. bola som sice trochu unavena asi tak 2 dni (nemozes sa najblizsie dni moc fyzicky namahat). a predtym nejedz nic nezdrave a mastne..ved vygoogli a uvidis. drzim palce

sewie

nazdar,ked ti nic nie je-nic ti neposlu...a krv sa urcite testuje na vsetko mozne predtym nez ju niekomu daju ...a mam ten dojem ze vysledky chodia postou...