V ktorom mesiaci tehotenstva sa zacnem otvarat?

Maruša 25

Ahojček.Som v deviatom mesiaci tt a takmer každy deň ma pobolieva spodok bruška vaječniky aj kríže a mam pocit ťažkých nôh.Môže to znamenať že sa otváram?

Maruša

Ahojček.Ja som na začiatku deviateho mesiaca a takmer každý deň ma pobolieva spodok bruška vaječniky až citim sťahy maternice a mam pocit ťažkých nôh.Môžem sa otvárať?

denna426

ahojte som v 34 tizni a chcela bi som vediet ci som otvorena citim sa velmi slaba mam obcasne bolesti brucha boli ma chrbat aj nohi mi napuchaju na visetrenie som bola a tam mi doktor povedal ze otvorena este niesom ale ja si mislim ze asi hej lebo ked si sadnem boli ma panva co mam robit abi som vedela ci som pripravena na porod precasni alebo mam este pockat na bolesti porodu

zuzulicek

Ahojte .SOm na zaciatku 39.tyzdna tehotenstva, no doktor mi povedal , že sa ešte neotvaram , a ked mi meral panvu, tak jeden rozmer sa mu nepozdaval ...Aj pri kontrole ked ma pozeral s prstami som mala neskutocne bolesti A pritom maly ma odhadom 2800g.....Vraj , nevylucuje cisarsky rez ... Bola som aj na interne vysetrenia ...Je to vsetko v poriadku ? A co je lepsie pre mna a maleho ?Cisarsky , ci klasicky porod ??? Ďakujem :)

mimmmka

zlatuna, bolesti v podbrusku su na zaciatku tehotenstva celkom caste, roztahuje sa maternica. Pokial nekrvacas, nemalo by to znamenat nic zle. A ci sa mozu farbit vlasy? Podla mna ano, skus sa opytat kadernicky.....

Megy, neboj sa a uzivaj si to. Pre mna boli obe moje tehotenstva tym najkrajsim obdobim v zivote. No.. krajsie bolo uz len to, ked som drzala tie malicke uzlicky v naruci. A ci to boli? Boli, ale da sa to zvladnut. Urcite v tvojom okoli su kurzy pre buduce mamicky, zvycajne v porodnici kam pojdes rodit. Prihlas sa na ne, dostanes kopu dobrych rad, naucis sa spravne dychat... a z vlastnej skusenosti viem, ze potom sa na teba sestricky na porodnici pozeraju ako na "uvedomelu" mamicku:)A hlavne sa nestresuj, nerobi to dobre ani tebe a ani babatku. Uvidis, ze v 9. mesiaci, ked uz sa nebudes vediet poriadne nadychnut, zohnut a vyspat sa nan dokonca zacnes tesit:)

megy1221

dobre dakujem za radi viete som prvykrat tehotna a velmi sa bojim aj porodua by nenastali komplikacie nejake a boli to velmi?

zlatuna

môžem si nafarbiť vlasy počas tehotenstva??? a inak som v 10.-tom týždni a mám bolesti v podbrušku, užívam duphaston,,myslíte, že je to normálne??-tie bolesti?

mimmmka

Megy, v 4. mesiaci je este vela casu do "otvarania". Ak by sa ti to prihodilo, lekar by pravdepodobne nariadil "zasitie" krcka a mozno by si musela zvysok tehotenstva lezat. Zvycajne sa zeny zanu otvarat koncom 8. mesiaca... individualne. Napr. ja som isla do porodnice otvorena na 1,5 a za 4 hodiny som sa otvorila na 8 a islo sa rodit. Niekedy to ide rychlejsie, niekedy pomalsie. Najlepsie bude, ak sa na vsetko, co ta trapi a zaujima opytas dr na najblizsej poradni. Kludne si to pozapisuj na papierik, aby si potom nemusela stresovat, co este si chcela... vela stastia tebe aj babatku.

mary-anne

no tak moja sestra bola otvorena uz v piatom mesiaci, kedze robila vsetko pre to, aby babo stratila :o( a tak musela zvysok tehotenstva prelezat v nemocnici..
ale ako porodila, zmenil sa jej cely zivot :o)