Opuchnuté viečka

jajkafr

kaciatko7
destilovanú vodu určite nie. Vo vode musíš prijať aj nejaké minerály, ktoré nepríjmeš v strave. Radšej ostať pri minerálkach. A je tiež dobre obmienať minerálky. Mne z dojčeneckých celkom chutí Lucka aj Drobček. Ale väčšinou kupujem ten Rajec :)

kaciatko7

a k tej celulitide, vysvetlujem si to tak, ze bublinkove vody oslabuju oblicky a tie zas priamo vplyvaju na lymfaticky system a jednym z priznakov oslabenia tohto systemu je aj celulitida. takze v ziadnom pripade nielen kozmeticky problem, ktory sa kopec bab snazi vyriesit roznou chemiou v podobe tabletiek a kremov. keby viac dbali na to, co piju a kolko, dali by si do poriadku aj celulitidu. ja pijem dostatocne a myslim, ze aj spravne a celulitidu vobec nemam a to vobec necvicim :( a neda sa povedat, ze by som bola ako prutik, skor take zdrave maso :)))

kaciatko7

jajkafr, tak to ti zavidim, ze mas vodu zo studne. ja pijem Rajec, niekedy dojcenske alebo filtrovanu, ale neviem, nema bohvieaku chut, takze neviem, ci to naozaj vsetko prefiltruje na 100%. chcela by som skusit destilovanu z destilacneho pristroja.
ale mas pravdu, treba si vsimat na etiketach obsahy mineralov, sodika, myslim, ze su najvhodnejsie tie, ktore obsahuju vsetkeho co najmenej. nemyslim, ze by voda na pitie mala byt nejakym zdrojom mineralov. urcite je rozumnejsie ich dodat radsej zo stravy (ci uz strukoviny, orechy...som veganka, takze to su moje zdroje), lepsie sa vstrebu a vo vode su len pritazou pre oblicky.

kaciatko7

voda s bublinkami obsahuje kyselinu fosforecnu (bublinky), alebo inu zlozku, ktora tieto bublinky vytvara, co je neprijatelne pre oblicky, ktore sa snazia tieto latky okamzite vylucit z tela a teda aj s prijatou vodou, cim sa telo rapidne rychlo dehydruje.

jajkafr

kaciatko7
neviem koľko Na má Rajec preto som napísala, že dôležité je najmä to aký obsah Na je v minerálke. Ja osobne mám najradšej vodu z vodovodu, ale iba od nás z domu máme vlastnú studňu takže voda nechutí ako z bazénu :)
A určite máš pravdu, že je lepšia bez bubliniek nedráždi hrdlo. A tiež vraj tá voda z bublinkami skôr zasýti žalúdok tým pádom človek vypije menej vody, ale svoj smäd tak skoro neuhasí lebo žalúdok je plný bubliniek čiže vzduchu. A tiež som počula, že bublinková voda spôsobuje celulitídu, ale to neviem na 100% :D
Najvhodnejšie sú vraj nesýtené alebo jemne sýtené a z nízkym obsahom Na.

kaciatko7

okrem toho, ak je voda s bublinkami (alebo ako to nazvat), oblicky ich tiez chcu skor vylucit a aj pri dostatocnom prijme vody nie je taka prospesna ako ta bez bubliniek.

kaciatko7

samozrejme, ze ide o to. podla mna je najlepsie nepit mineralky vobec, radsej pramenite vody (napr. Rajec), alebo aj dojcenske. este lepsie filtrovana voda. ale vsetko bez bubliniek je vhodnejsie.

jajkafr

kaciatko7
nie je pravda, že pri ochorení obličiek treba piť čistú nebublinkatú vodu. O bublinky vôbec nejde. U minerálok ide skôr o obsah minerálov. Najvhodnejšie sú tie, ktoré majú nízky obsah sodíka (Na) sú to väčšinou tie dojčenecké vody. Pretože najmä sodík a soľ poškodzuje obličky.

kaciatko7

ano, oblast pod ocami podla cinskej mediciny je priradena k oblickam, pokial su vodnate signalizuju zlu cinnost obliciek, moze byt sposobene aj prilisnym prijmom kuchynskej soli, nespravnymi napojmi (napriklad mineralky, treba pit cistu nebublinkovu vodu, napr. Rajec), mineralky totizto zhorsuju stav obliciek a oblicky sa ich snazia rychlo vylucit, co nasledne oslabuje ich cinnost. moze to sposobovat aj prilisny prijem tekutin ako takych, nie je dobre pit aj 3-4 l vody denne, aj to ich oslabuje. ak su vacky tukoveho charakteru je problem v prilisnom prijme zivocisnych tukov, tucnych mliecnych vyrobkov...ale vacky pod ocami mozu signalizovat zlu cinnost lymfatickeho systemu, no vsak ale ten zas ovplyvnuju aj oblicky, takze vsetko so vsetkym suvisi.