Paríž

Príspevok v téme: Paríž
klarka12

Ahojte, prosim Vas, vedel by mi niekto dat par info ohladom Pariza?

Kolko zhruba stoji cesta autobusom zo Slovenska?
Ak ste tam nahodou boli na blink, viete o nejakych lacnych ho(s)teloch? Pripadne kde ich hladat, aj na nete, ak viete nejake spolahlive stranky.
Ako sa tam pohybuju cenovo vstupy na prehliadky pamiatok, muzei...?

Dakujem krasne

fialocka

ked si kupis celodenny, tak cely den :) a ten za 1.50 je "jednorazovy", kupis si ho ked vojdes do metra pri okienku a potom musis prejst cez terminal(to odkukas od okoloiducich-ako tam strcit listok a prejst). da sa nan aj prestupovat, kolko krat potrebujes. ale ked uz vyjdes von na ulicu a chcela by si nan ist este raz dnu uz ta nepusti a musis si kupit novy.

fialocka

www.france-hotels.com
Skus najst nieco na Montmartri, je to blizko do centra Pariza, aj hotely su tam lacnejsie, su male, ale utulne. Pamiatky- na Eiffelovku okolo 8 Eur, do Louvru a Panthéonu sa napr. dostanes zadarmo ak si studentka (do 25 r.). Metro je dost drahe- listok stoji 1,50 Eur, ale vozit sa nan mozes az kym neopustis brany metra :) Ak mas v plane nim chodit castejsie, maju viac dnove listky, oplati sa to. K listku (aj tomu 1,50) ti daju mapku Pariza- su tam hlavne pamiatky a plan metra cize sa k nim lahko dostanes. :)

happi:-)

meForMe
ten listok sa vlozi do turniketu a ten ta pusti do vlaku. Schovaj si ho pre pripadnu kontrolu, obcas ho nudes potrebovat aj pri vystupe. Ale ze, uz je to nastavene tak, ze ta to pri vystupe pusti aj bez listka, len vyjdes