Bolesť kĺbu v palci na ruke

Príspevok v téme: Bolesť kĺbu v palci na ruke
Cardo

Zdravim vsetkych...Som 19r. chalan a hram na gitaru.Problem je v tom, ze ked drzim hmatnik tak ma po case zacne boliet klb v palci ( ten kde sa spaja s dlanou). Ono aj ked palec prilozim k malicku tak to neboli, ale ked pritlacim neda sa to vydrzat. Neviem ci to je normalne alebo co, ale radsej navstivim ortopeda co mi povie... Mate niekto s takymto skusenosti alebo radu/y? Prosim o pomoc, nechcem skoncit s gitarou :(( Dakujem

nataša

Dobrý deň, ja mám bolesti obidvoch palcov - klbov na ruke (rizartróza) . Mám vyskúšané všelijaké masti, gély, tabletky Aulin a iné. Najnovšie mi bol pichaný do obidvoch rúk 3x sinovial. Nepomáha ani to. Neudržím pre bolesť nič v rukách. Podľa lekára prichádza do úvahy už iba chirurgický zákrok. Prosím Vás má niekto podobné problémy. Prosím Vás napíšte mi keď ste podstúpili chirirgický zákrok.. Ďakujem

betkaf

ahojte.
citala som vase clanky ktorom pisete o bolestiach klbou na ruke. aj ja mam problemy ,bolest v klbe na ruke a to v palci. ja pracujem ako sicka a pracujem s dost tvrdym materialom ako je karpet a dost si pritom namaham palec aj ukazovak v poslednom case mam velke bolesti je to taka cudna bolest nikdy som take este necitila niekedy mam taky pocit ako keby moj palec bol vyskoceny ked ju mam zohnutu do dlane a chcem ju vyrovnat,alebo naopak mam ju vyrovnanu a chcem ju zohnut ako keby ma potriasla elektrina taku silnu pichavu bolest zacitim az mi prejde celym telom,niekedy ta bolest prechadza do ukazovaka a aj do celej ruky a kazde rano ked sa zobudim tak mam mierne tak napuchnute ruky ze ked chcem prsty zohnut do dlane tak citim ten opuch ale ten sa strati po cas dna.
poradte mi co to moze byt a ako si mam pomoct co mam robit aby sa to stratilo alebo zlepsilo,
dakujem vam za radu

grgo pitic

ked len začinaš je to normalne tak isto aj prsty ta režu. časom to vycvičiš a bude to ok. ja tak isto hravam a na začiatku som mal ten problem prešlo to. :) tak neni o čom...

Cardo

Gitary sa nechcem vzdat, nejak chirurgicky to vyliecit? :( Ci to neni jak napr. ked clovek zacne cvicit, ma svalovicu a ked uz bude castejsie a castejsie tak ju nebude mat. Tak ci to nemoze byt aj pri gitare tak, ze teraz ma to boli a budem cvicit a cvicit a ci to neprejde...

AdamKrt

Samozrejme, liecit sa to da. Ale chce to cas a klud, nenamahat to vtedy. Az ked sa Ti to zahoji, mozes nieco dalej skusat... Ked vsak dosiahnes chronicky zapal, tak budes mat dost velky problem...

Cardo

A da sa to nejak uplne vyliecit? Tak napriklad niektori gitaristi hraju na koncertoch 2-3 hodiny a nic... Tak preto sa pytam.

AdamKrt

Ak je to ten palec, ci prst, ktorym hras na gitare, moze ist o diagnozu zvanu aj tenisovy laket. Ked sa namaha jeden sval, ten mozes dostat chronicky zapal. Tak isto, ak niekto robi s mysou ci klavesnicou hodiny v kuse, moze pri nespravnom drzani dostat zapal sliach atd.

Nesmie sa to presilovat. Cize ak by to bolo toto, darmo budes nieco brat, ak to budes presilovat.

Cardo

No ortoped mi kedysi predpisal Condrosulf, ale to ma vtedy palec nebolel, aspon si myslim :D, ani to tusim nejak extra nepomahalo..aj som skusal Artrostop rapid.Ono to asi skor chce kombinaciu na vyzivu klbu a na tu tekutinu alebo co to je v klbe.

AdamKrt

Mlieko Ti dnes moc nepomoze. Je totiz mrtve a tie acidofilne, to je skor dnes uz len cajovy odvat. Naviac na klby to mas zbytocne.

Mlieko obsahuje vapnik /ale dost malo/ a ten je dobry na kosti. Ak chces vapnik, tak obrovske mnozstvo ho obsahuje mak. Jedz makove. Ale vapnik pomoze skor na kosti, nie chrupavky.

Na chrupavky su dobre latky ako chondroitin a glukosamin. Dostat to kupit v lekarnach v nejakych pripravkoch. Z bezne dostupneho jedla /ale musis mat na to zaludok../, byva sa to vyskytuje napr. v chrupavkach a klboch /kuracie/, v zelatine, hovadzie hrtany a tusim to obsahuju aj rozne \"plody mora\" a tiez v koži su urcite latky na to vhodne.

Cardo

No v poslednej dobe som zacal pit mlieko, lebo mam problemy s klbmi...rychlo som vyrastol a nestihali dorastat tak su oslabene... Na pravej ruke nic, to len ta lava. Akupunktura nepomoze?