nervozita

Anita11

Kesula - tvoja mamka má asi prvé príznaky menopauzy. Niektoré ženy sprevádza toto obdobie nervozita a nespavosť, okrem iného. Nech sa poradí s lekárom.

kesula

MOHLI BI STE MI POMOCT...........moja mamka ma asi 2 mesiace pocit vnutornej nervoziti nema ziadne ine priznaky len ze sa citi nervozne a ze strasne malo spi.....mozte mi poradit .....dakujem

kesula

MOHLI BI STE MI POMOCT...........moja mamka ma asi 2 mesiace pocit vnutornej nervoziti nema ziadne ine priznaky len ze sa citi nervozne a ze strasne malo spi.....mozte mi poradit .....dakujem

Bruno333

Chod ku psychiatrovi ak mozes a ries to s nim. Psychicke problemy treba riesit s odbornikom na to. Bezne vysetrenia ti nepomozu. Psychiatra si treba tiez dlho vyberat, aby sti sadol. A ak je mama proti tak to vobec s nou neries. Ludia, ktori tomu nerozumeju su vzdy proti tomu.
Najlepsie by bolo to mozno riesit cez Ligu za dusevne zdravie. Je tam bezplatna linka a vsetko im bez akychkolvek zabran povedz. Oni uz budu vediet ti komplexne pomoct a nasmerovat ta spravnym smerom. Poradia ti aj psychologov a psychiatrov, pripadne aj co mas robit ak ti mama v tomto nerozumie.
Mozno je to naozaj len tou maturitou. Vsetci sme ale maturovali a vsetci sme to zazivali - ja tiez. Bol som strasne nervozny, ale vsetko sa da zvladnut - zmaturuje kazdy, aj ked na 4ky.
Treba sa obratiti na odbornikov a ver mi bude to dobre. Ja som si davnejsie myslel ze moj zivot nema, a nikdy nebude mat zmysel. A opak je pravdou, prezivam plnohodnotny zivot so vsetkym co k tomu patri a aj problemy viem lahsie riesit.
Posielam ti kontakty:
www.dusevnezdravie.sk
a pozri si v menu:Linka dovery, su tam rozne kontakty na rozne mesta, mozes zavolat na ktorekolvek.Ak mas nejake otazky, poradim ti aj ja, ozvi sa na 0903 957 472.
B.

klarika

hej hej casto sa mi stava ze nemozem zaspat bo mam strasny strach ze v spanku zomriem srdce mi bije o 106 parkrat to prerastlo az v panicku poruchu...problemy mam v poslednej dobe dost hlavne s priatelmi a so skolou bo budem maturovat takze sa stres stonasobne zvysi som neskutocna tremistka.bola som uz aj u lekara ten ma poslal na kardiologiu teraz mi robia same testy dnes som bola akurat na krv.raz mi uz predpisal tusim sa to vola neurol ale mam mi zakazala to brat takze trpim dalej

Bruno333

Potom sú aj lieky na ukludnenie(diazepam,lexaurin), proti strachu(anxiolika), na spanie(hypnotika) apod., ale ich užívanie je obmedzené časom. Nedá sa to brať stále. Okrem liekov je dobré hlavne športovať, to Ťa uvolní. Máš problémy aj so spánkom, s priatelmi, so vztahmi a s okolím, príp.nechutenstvo?

Bruno333

Ja som mal presne to isté a pomohli mi antidepresíva. Aj ked nemáš depresie, tieto lieky pomáhajú aj proti panike, strachu, nervozite atd. Stačí navštíviť psychiatra, nie je to nič strašné, je to odborník, ktorý sa zaoberá množstvom takýchto prípadov.
V slabších prípadoch pomože aj psychológ, ale teraz to máš asi akútne.
B.