Incízia hymenu

lenanka

Ahojte, tiež mám tento problém. Dúfam však že onedlho sa to zmení. :) Po veľmi dlhom čase som sa totiž odhodlala zmeniť svojho gynekológa a konečne to riešiť. Ten ma vyšetril s tým že som mu dopredu vysvetlila že som síce vydatá už dva roky, ale stále som panna pretože ma pokusy o pohlavný styk bolel tak veľmi že sa to nedalo zniesť a manžela som doslova zo seba "skopala" so slzami v očiach. Bolo to príšerné nie len kvôli samotnej bolesti ale hlavne psychicky. Malo to veľmi negatívny vplyv na náš vzťah. Frustrácia a strach. Najhoršie bolo že som odvšadiaľ počúvala iba o tom, že prvý pohlavný styk je proste bolestivý a treba to vydržať. Všetky kamarátky okolo mňa vydaté hneď otehotneli a mali babatka. Cítila som sa taká menejcenná :/ Celá rodina do mňa stále hučala že kedy budeme mat bábo. Ani netušili s čím zápasím a že babo by som veľmi chcela.
Toto bol hlavný kameň úrazu. Pretože som začala pochybovať o sebe. Začala som si hovoriť že som asi prílišná citlivka, že som nejaká pokazená a neschopná a dokonca som sa za to hrozne hanbila a bola som naštvaná na cely svet. No proste celé zle!!!
Keď som ale zistila na nete, že to môže byt iba tým že mam hrubú a pevnú pan. blanu a ze sa to dá odstrániť, hneď som to celá šťastná navrhla manželovi, žeby som teda mohla ísť na zákrok a bolo by. No jemu sa to velmi nepáčilo, lebo on to chcel spraviť sám. Tak sme si povedali že to skusime ešte nejaku chviľu. Ale obaja sme vlastne vedeli že je to ilúzia a že to nedáme. Manžel sa snažil byť nežný a romantický a do ničoho ma nenútil. Ľubime sa a preto som aj chápala že chcel aby tento okamih bol iba medzi nami :) Ale hrozne sme to prehnali. Dva roky to je šialené :( ZBYTOČNÉ TRÁPENIE A PREPLAKANÉ NOCI !!!!
Dievčence ak mate ten isty problem a ste s chlapcom ktorý vas ľúbi a vy jeho, neodkladajte to a riešte to s gynekológom čím skôr. Vyhnete sa zbytočným psychickym tažkostiam a traumám. Ak sa budete dlhodobo trápiť a pohlavny styl bude stále sprevádzaný bolesťou môže sa vam to mentálne dohromady zafixovat a potom bude naozaj problém zbaviť sa bolesti aj po odstráneni blany.
Ospravedlňujem sa za dlhu odpoveď.....držte sa :) :*

TinaT

Ahojte, prosim vas, viacere tu spominate, ze ste tento zakrok podstupili ambulantne. Viete mi prosim poradit lekara? Pretoze moj lekar mi povedal, ze by som musela ist do nemocnice a uprednostnila by som ambulantny zakrok. Trnavsky/bratislavsky kraj. Dakujem

Luciaxyz

ja pred par hodinami, bola to rychlovka - dezinfekcia, lokalne znecitlivenie par injekciami a par rezov a sup domov, tyzden sa mam len sprchovat a nemat styk, inak mozem pri nom este krvacat, to je vsetko; neboli ma to, len trosicku pali, snad to bude stacit

Terka145

Chcela by som sa spýtať, bola som pred dvoma dňami na operáciu incíziu hymenu a potrebovala by som vedieť po akej dobe je možný sex? Má s tým niekto skúsenosti?

lucius7

je to drobny zakrok, ktory ako vsetko moze mat svoje rizika, ale vo vseobecnosti ide o bespecny zakrok. v kratkodobej narkoze sa hymen "nareze" elektrickým nožom do tvaru písmena X, tak aby sa nepoškodilo ústie močovej rúry, zastaví sa eventuálne krvácanie a aplikuje sa kalciová masť aby sa "narezané" miesta hojili. Po zákroku netreba otáľať, a do týždňa treba skúšať pohlavný styk aby nedošlo k opätovnému zrasteniu hymenu a ďalším komplikáciám pri pohlavnom styku.
Asi sa to číta desivo. Ale pomôže to tak prečo váhať keď sa má taký problém.

cherry76

pozri ale nie vždy to je o psychyke...ja som tiež partnera milovala a milujem ale proste nech sme sa akokolvek snažili bez pomoci gynekologa to nešlo...ale teraz mám už asi rok po a nelutujem to... ;)

charlotte01

dievčatá tak si predstavte, ze sa nam to podarilo aj bez zakroku.teraz uz viem, ze cely moj problem bol asi v psychike,tak raz ked som bola poriadne uvolnena to vyslo a ani to nebolelo.cakali sme dva roky sice,ale teraz uz to je ok.psychika robi zazraky,to sa mi uz viackrat potvrdilo v zivote.drzim vsetkym palce ;)

mrs.x

určite...problém s tamponom som mala aj ja..nebol sa oni ti pomôžu a všetko bude super...tri dni po zákroku ani nebudeš vedieť, že nejaký bol a po 3 týždňoch som mala svoje poprvé a po 2 mesiacoch som skúsila tampony..všetko super...tiež som si toho dosť pretrpela=/