Rýchla reč...

Príspevok v téme: Rýchla reč...
Katarinka001

Prosím Vás, má niekto podobný problém, že jeho myšlienky sú rýchlejšie ako stačí ich vyslovovať a tým aj reč je neskutočne rýchla?
Ja mám pracovnú pozíciu kde som stále v styku s klientmi a snažím sa spomaliť,ale nie vždy mi to vyjde..
Ak niekto z Vás má alebo mal podobný problém prosím poradte nejaké typy ako si to ustrážiť a hovoriť pomalšie a artikulovane...

Ďakujem

Katarinka001

dakujem vsetkym:-)))

u mna je to presne o tom zlom vyslovovani-artikulacii, a plus rychla rec..ja aj ked si skusam sama pomlicky vyslovovat tak neviem ako otart usta spravne.
asi predsa si najdem nejakeho logopeda tuna v Ba, dufam, ze maju ordinacne hodiny aj po 16tej.
inak ak by niekto poznal nejakeho dobreho tak prosim doporucte mi, lebo nie je lekar ako lekar.

ShaulaThalit

ja mam skor taky problem, ze moje myslienky su tak neskutocne rychle, ze ked ich chcem vyslovit, tak aj zabudnem na to, co som chcela.

madman77

Skus sa sama pocuvat! Pri pocuvani sa orientuj bud ci vyslovujes dosledne vsetky spoluhlasky alebo chod po hlaskach. Ako ked sa bezne hlaskuje. Napriklad: Vo-la-m-sa-Ka-ta-rin-ka. Musi byt zrozumitelna kazda hlaska a teda aj vyartikulovana kazda spoluhlaska. Ak si das pozor na dosledne vyslovenie, rec ti to trochu spomali. Skoda, ze ti to nemozem ukazat nazivo. Aj takto sa uci spravna javiskova alebo kamerova vyslovnost.

Rady

Tak to je škoda, že je ešte takáto prekážka. Tak precvičuj pomalú reč s nejakou kamarátkou. Určite lepšie naživo a so známym človekom ako s cudzím, resp. čítať návody na nete. Skús.

Katarinka001

ako je to pravda, ze kadzy sme nejaky, ale mne to to vadi..
urcite sa tym zivot nekonci a ani nie je to take zle,ale po profesionalnej stranke by to chcelo zmenit.
mama ma tu trpezlivost a venovala by sa mi len ja byvam v Ba a on na vychode:-((((
vzdy som zavidela ludom kt. tak pekne rozpravaju:-))

majkatarajka

Ja mám ten istý problém, ale okrem toho, že hovorím rýchlo, hovorím aj nahlas a niekdy si to ani neuvedomím. Keď telefonujem s mamou, tak mi stále musí povedať, veď nemusíš tak kričať. Tiež by som to rada zmenila, ale ak sa nedá, nevadí. Každý sme nejaký a ešte stále lepšie, ako keby som mala celé dni mlčať a nevedieť vykoktať jedno súvislé slovo.

Rady

Takže mama je učiľka? Výborne. Teraz keď si rozhodnutá to zmeniť, skús to znovu s maminou.
Žiaľ internetovú stránku na takéto problémy nepoznám.
Držím palce.

Katarinka001

ja mam tento problem cely zivot a aj riandy komplex z toho. inak som sebavedoma a mam dobre predispozicie to v zivote niekam dotiahnut ,ale potrebujem sa tohoto zbavit lebo je to to jedine co ma v tom brzdi...

ja som od malicka velmi skaredo rozpravala a mama(ucitelka) sa so mnou velmi natrapila,ale ja som sa potom zasekla a uz so mnou nepohla...
no teraz to chcem zmenit a zmenim to..uz som urobila pokroky ale stale je to malo

hmmm a neviete nejaku nettovu stranku kde je spavna vyslovnost alebo take nieco?