Moja dcéra začala klamať.

Príspevok v téme: Moja dcéra začala klamať.
vika26

Mali sme s dcérou pekný kamarátsky vzťah. Viac si rozumela so mnou, ako z manželom. Toho jeden čas (keď sme mali manželskú krízu pre jeho neveru) úplne odmietala a vôbec nerešpektovala. Keď začala chodiť na strednú školu do mesta začalo sa to meniť. Stále sa sťažovala, že si nemôže kúpiť to a to a jej spolužiačky to majú a tak dookola. Nie sme na tom úplne zle, ale ani vyskakovať dva razy nemôžeme, tak sme sa snažili rozprávať sa s ňou viac aj o chode domácnosti, aby videla kde všade peniaze treba, že to nie je celkom len o jedení a obliekaní. Prvý ročník sme celkom prestáli ale v druhom to začalo byť vážnejšie. Každý mesiac dookola to isté. Dostáva vreckové 7 eur na mesiac, na telefón a na dopravu zvlášť a tak isto aj keď potrebuje do školy na koncert alebo tak. Zázračne z tých 7 eur si kupovala každý deň buchtu na raňajky, (lebo doma jej ešte nechutilo) a vodu a ešte jej ostalo kúpiť si niečo na seba. Nechcela som chodiť za ňou ako policajt, ale skončilo to tak že od novembra do mája si kúpila 9 nových vecí. Mali sme dlhý rozhovor uznala , že má problém. Začala chodiť na brigády tak sama navrhla, že mi tie peniaze bude dávať, lebo keď má vraj pri sebe tak neodolá a minie ich. Situácia sa upokojila a teraz pred mesiacom mi zmizli peniaze, pýtala som sa aj dcéry či mi ich nezobrala hrozne sme sa povadili, vykričala mi, že ju obviňujem a tak. Pred týždňom som ju ale našla v nových nohaviciach. Hneď začala vravieť, že si ich nepamätám lebo ona ich má už od Vianoc a dokonca, že jej ich starká skracovala no proste znova hádka. Tak som si pomyslela, že som už asi ozaj na ňu zlá a hneď ju upodozrievam. Keď som šla spať tak som našla na dlážke blok. Samozrejme na nohavice kúpené v ten deň!!! Keď som jej ho ukázala tak len mykla plecom, že hej kúpila ich a nepovedala mi to preto lebo by som jej to nedovolila, a peniaze si vraj zarobila a nedala mi ich. Som úplne zúfalá neverím jej myslím si, že mi zobrala tie peniaze, ale dokázať to nemám ako. Teraz mi zas prevolala kredit a to ma nechala reklamovať telefón lebo ona to nebola!!! Proste klame a klame až hrúza! Má 17 rokov myslela som si, že pubertu už má za sebou! alebo je to vôbec pubertálne správanie? alebo už niečo vážnejšie? Neviem poraďte mi ako isť na ňu.A ako si poradiť zo svojou stratenou dôverou. Ďakujem

jankaaaaaaaaa

tato tema je 3roky stara. a zakladatelka temy si toto uz citat zrejme nebude a svoj problem uz asi davno vyriesila

zewa

No, vyjadrim sa i ja. 17 rocna je este stale dieta. A neviem preco si vela ludi mysli, ze su uz velki a samostatni. OMYL! Treba ich kontrolovat. Ak klamu, zatrhnut chodenie von alebo nieco, co ma velmi rada. A nepopustit!!!!!!! S kym sa stretava ked chodi von?
Ja som chodila na brigady a zarabala slusne peniaze, ale vzdy som ich vsetky dala mame, pretoze by som ich len rozflakala, v tom veku. Detom sa nesmu dostavat do ruk peniaze. Chapem, ze rodicia casto siahaju po filozofii - ak chces, tak si zarob. Ale aj tie peniaze, co si zarobi musite odkontrolovat kam idu. Nie su to jej peniaze v pravom slova zmysle pretoze ste za nu zodpovedni, je maloleta. Pokial chce zit ako dospela, tak nech aj prispieva na domacnost. Nech vie, ze peniaze nesluzia len pre radost, ale ze treba zarabat, aby sme mohli zit a sem tam si nieco kupit. Ked zaraba, netreba jej vreckove. Treba naozaj razne zakrocit hned teraz lebo vam prerastie cez hlavu a viac s nou nepohnete a budete sa stale hadat, vy budete nestastna, ona vas bude nenavidiet a odide s prvym, ktoreho stretne. Mozno som vykreslila tu najhorsiu variantu, ale castokrat pravdivu. A to este nehovorim o tom, ze nekontrolovane peniaze casto koncia v alkohole, cigaretach, marihuane. A mysliet si, ved moja dcera by to nikdy nespravila. Nuz, usudte sama. Sama pisete, ze klame, kradne vam peniaze. A co bude nasledovat? Preda rodinne sperky? Elektroniku?
Nech chodi zo skoly rovno domov. Ziadne prechadzky cez mesto. Ak to bude pokracovat, jednoznacne treba ist k odbornikovi, kym to este mozete ovplyvnit lebo ako 18rocnu ju tam uz nedostanete. Drzim, vam rodicom, v tomto nelahkom boji velmi palce.

george303

7 eur na mesiac vreckove ??
A chodi na brigady ??
A ze ti prevolala kredit ??
Moja ty dakuj bohu kazdy vecer sa modli a vyskakuj 2 metre do vyski zato aku mas dceru !!!!!
Ja som z velmi slusnej rodiny ale v jej veku si somnou nevedel dat rady nikto na telefone som prevolal vklude v tej dobe 3000-4000 sk kazdy den 200sk bol zaklad ale boli aj dni ked som oplieskal ovela viac ale o peniaze nejde flakal som sa stale vonku, doma som nepomahal , bol som strasne drzy dokonca ma vyhodili zo skoly , Brigadi ?? Do 20 rokov som vzivote nepracoval .... Ano toto si moji rodicia somnou vytrpeli ked somnou plieskala puberta naozaj som bol strasny a mat takeho syna ako ja tak ho asi zaskrtim ale dnes som uz onieco starsi a rozumom uplne niekde inde a z rodicmy mam uplne vpohode vztah, verime si a respektujeme sa takze ti opakujem dakuj za taku dceru .....

Carie

oli-oli: takze ty si robila prostitutku, spavala si za peniaze, no jasne, ze si to matke nemohla povedat, by ju asi infarkt skolil. ako dobre, ze takych ako ty nie je zas tak vela a su aj podarene dcery co si dokazu na seba slusne zarobit, nekradnu a neprostituju.