vyšetrenie krvi a menštruacia

neznama123

ja sa chcem opytat ked sa robi test na pohlavne choroby...bere sa krv, ci moze mat zena kramy? aj ked iba strasen slabe hned prvy den ... ci to ovplyvni vysledok

titi...

Mne kamarátka pracuje v nemocnici na biochémii,ona hovorí že na tom pri vyšetreniach krvi nezáleží či má žena krámy alebo nie.No ked napr.z gyn.hladiska treba hormony tak to skresluje výsledky.To maju určené ktoré dni su najlepšie medzi cyklami.

odpovedam

No ved jasne, zalezi na type vysetrenia krvi :-). Mna sa vsak aj moja obvodna vzdy pri odbere pyta, ci nemam kramy. Tak mozno ze existuje niekolko dovodov, preco sa krv moze/nemoze brat pocas menzesu, urcite to zavisi aj od mnozstva branej krvi.

mesiacik123

to mi zas neberu tak strasne vela krvy, len do tej striekacky , to je par mililitrov, takze ziadna anemia. A okrem toho na hematologiu mam termin kolko krat aj pol roka - rok dopredu ...a pridem tam, hmm prepacne mam kramy, dajte mi dalsi o pol roka? Myslim ze na tieto moje vysetrenia to nema vplyv. Na tie hormony asi hej. Zalezi od toho co chcu v z toho zistit.

odpovedam

Tak to by si ty sama mala lekarovi povedat, ze mas kramy. Mna sa to pyta moj gynekolog, pretoze napr. ak ti robia vysetrenie hormonov, kramy ti velmi skreslia vysledok. Taketo vysetenie sa ma robit po menzese. A vezmi si, ze pocas menzesu stracas krv a odber krvi ti vezme este viac. Mozes byt potom anemicka.

mesiacik123

mna sa na to nikdy nikto nepytal pri ziadnom brati krvy .... a to mi ju brali uz pozehnane vela krat. Aj ked som mala problemy prave s menzesom, ze som ho mala dlhom brali mi aj pocas krv, ako inak by zistili co mi je?