lenive vajecniky

Príspevok v téme: lenive vajecniky
TESL

Dobry den,

chcela by som Vas poprosit o vas nazor tykajuci sa veci, ktoru momentalne riesim. Mam 26 rokov, som 3 roky vydata a s manzelom by sme chceli babatko. 6 rokov som brala antikoncepciu (Loette a potom Logest). Pred nasadenim antikoncepcie som mala velmi zriedkavy a nepravidelny cyklus - menstruaciu som mavala 1x za 3-4 mesiace (nikdy sa to neriesilo, sono bolo vzdy ok, mala to tak aj moja mamina aj babka). S antikoncepciou sa to samozrejme upravilo. V aprili tohto roku som antikoncepciu vysadila a od vtedy nic. Chodim pravidelne kazdy mesiac alebo dva na sono a podla lekarky som nemala este ani ovulaciu. Naposledy som u nej bola pred tyzdnom a povedala mi, aby som zase prisla o 2 mesiace. Lieci ma len tym, ze mi predpisala vitamin E a mam cakat. Podla nej mi vajecniky nepracovali a teraz sa len pomaly rozbiehaju, na sone vidi pokrok, ale pomaly. Preto sa chcem spytat na Vas nazor, ci je takato "vyckavacia" metoda na mieste. Nie ze by mi horelo za patami, ale bojim sa, ze ak by sme nahodou prepasli prilezitost ovulacie, tak dalsiu moznost budeme mat az o neviem kolko mesiacov... Viem, ze existuju lieky, ktore ovulaciu vyvolavaju, nebolo by to v mojom pripade vhodne? Vopred Vam pekne dakujem za odpoved.

modrofuzik

Urcite uz vies, ze bola velka chyba nezaujimat sa v mladosti o to, ze si poriadne nemenstruovala. Riesis to az teraz, v hodinu dvanastu. Hak tomu urcite nepomohla. Vajecniky si pocas dlhodobeho brania hak zvykli, ze neovuluju a teraz maju problem sa rozbehnut. Je to casty pripad. Lekarka ma pravdu, treba vyckat. Ano, su kadejake hormonalne pripravky na rozbeh vajecnikov, ale su to len hormony na hormony, tvoje telo ti nepracuje ako ma...Bud doveruj svojej lekarke alebo ju zmen, ked s nou nesuhlasis. Ako ti tu poradili diecata, vyckaj si, az ti telo povie same, ze je pripravene, po tolkych rokoch brania hak ma uz asi toho dost, ale spamata sa.

modracik

TESL:ja by som to riesila prirodnymi doplnkami vyzivy.V mojom susedstve mlada zena tieto produkty brala,ale aj s manzelom spolu a uz maju krasneho chlapceka!Lekar im povedal, ze nemozu mat deti.Tak z toho vychadzam,ze netreba hned siahnut po klasickej medicine,ktora mava, zial aj neziaduce ucinky.To je moj nazor.

mirka 23

jednoznačne Yam, Pupalka, Damiana, Dong Quai. Zam zoženieš aj na slovensku, a zabera. To ťa čaka ešte dlha cesta. Telo sa bude spametavať z HAK min. rok. Ak planuješ baby, tak papaj aj kyselinu listovu.

vajecniky

treba zistiť, prečo vaječníky nepracujú tak ako by mali. či tam nie je na príčine napr. štítna žľaza. podrobné vyšetrenie sa dá absolvovať v centre pre asistovanú reprodukciu, ale o tehotenstvo sa musíte snažiť rok a pravidelne.