pre zeny ktoré už rodili

sob rudolf

:), my sami ako pacienti si lekárov cvičíme na úplatky, no a oni chcú viac, kto by nebral keď dávajú? Jedine skutočný formát. Aj keď je rozdiel medzi úplatkom a darom z vďačnosti.

sandy21

ja by som neodsudzovala zeny, ktore sa rozhodnu lekara podplatit, zial to je slovenska realita. nerobia to kvoli sebe, ale hlavne kvoli dietatu, aby sa podla moznosti narodilo zdrave.
ved kolko je teraz pripadov, ze sa neskoro pristupilo k sekcii a doplatila na to matka alebo dieta.
vybaveny doktor urcite nenecha zenu trapit sa 20 hodin, ak porod nepostupuje a dietatu dochadza kyslik. lebo zial cisarske rezy sa casto odkladaju co najneskor, aby sa usetrilo, pripadne dieta uz narychlo hlava-nehlava tahaju vakuovym extraktorom spolu s vnutornostami matky-vid pripad Antolska, kde tak rodicke roztrhli maternicu a vykrvacala.

jajka001_

modra, po porode, ak mas ten pocit, ze sa chces podakovat, ak natrafis na super lekara.....ked vidis ze robi pracu na 200%...ak mas ty ten pocit vdacnosti a chces sa podakovat, kvety, bonboniera, kava...chapes

modra

Tak to vidim aj ja, Jajka...a specialne teda pri porodoch, najma preto,ze z velkej vacsiny je to prirodzena zalezitost a ziadnu speci starostlivost netreba.

datelinka

rodila som dvakrat a nikdy som nikomu nic nedavala. lekari by mali svoju pracu vykonavat dobre, podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia, bez akehokolvek vsimneho.
ak chces k porodu urciteho lekara, je na to presne stanovena taxa.

jajka001_

bolo v spravach aj o pani, ktora mala vybavenych doktorov, cela rodina lekari, a aj tak ju zanedbali...a zomrela. takze tak. treba mat stastie na dobreho lekara a modlit sa aby neboli komplikacie. ked podakovanie, tak ok...ale uplatky su zbytocnost

modra

Kraska, nejde o to, ci niekomu nadavam a ani som to nemala v umysle. Hoci pravda je, ze sa mi trochu zdvihne adrenalin, ked pocujem o uplatkoch. Nemas celkom pravdu, ked tvrdis, ze je to kazdeho osobna vec. Ked uz sa stala ta trapnost, ze za porody sa "plati", netreba to dalej rozvijat a podporovat. Ako si lekari zvykli, nech si aj rychlo odvyknu. Aj tak vacsinou len trochu nad tebou "zacaruju" aby si mala pocit zvysenej starstlivosti,ale ver, ze nikto zo schopnych lekarov si nedovoli nieco podstatne zanedbat ani bez uplatku...a neschopnym nepomoze ani uplatok.
Nieco ine su napriklad operacie, myslim tie zlozite, na ktore sa musi niekto podujat, niekto skuseny-a najlepsie v co najkratsom case. Ani tu nie su uplatky moralne v poriadku, ale daju sa zo strany pacientov pochopit. Tu byvaju kriteriom prednosti:(
Porod je jednoducha a prirodzena zalezitost a ak pride ku komplikaciam vtedy nikto na uplatok ci neuplatok nepomysli a kona...alebo nekona, lebo je neschopak a takemu skoda dat uplatok. Mimochodom, ked sa zamyslim-ani nepoznam z najblizsieho okolia zenu, co nieco dala. A porodili sme vsetky aj viackrat.

dd

my s manzelom osobne sme porodnikovi, resp. co som mala "vybaveneho prisediaceho" k porodu, tak sme mu nic nedavali..ci dal niekto z rodiny, netusim..ale ak by som uz niekomu mala nieco davat, tak si ozaj radsej zaplatim tu Bansku Stiavnicu, ako napisala modra :)..