NASILIE????

Petuska B

Katarina iba tak že si budeš všímať ich správanie voči dieťaťu, na dieťati vidno či sa bojí rodičov, ak sa bojí tak ho týrajú. Myslím tak, že ak sa ho idú dotknúť alebo ho pohladiť tak sa mikne, či odťahuje. Niektoré deti majú modriny, proste padajú z preliezok, obíjajú si kolená atď. Modriny na istých miestach alebo zlomeniny napr. zápästie atď. si dieťa samé nezlomí, iba silou druhej silnejšej osoby. Najprv si musíš byť úplne istá. Niektoré ženy to vedia vycítiť možno sa skús porozprávať aj s dieťaťom ak máš možnosť, nenápadne deti medzi riadkami veľa povedia, ak sa spýtaš priamo, nič sa nedozvieš. Som rada, že existujú ľudia ako ty, ktorý to nie je ľahostajné. Držím ti palce a snáď to bude iba planý poplach.

Petuska B

A čo chceš urobiť Katarina? Máš iba dve možnosti, buď to riešiť alebo pred tým zatvárať oči. Ak si si teda istá, že sa naozaj jedná o týranie.

katarina...

to dieta je uz starsie.. a predsailen je to velky zasah do sukromia myslim ze policiu si nemozem dovolit zavolat

Petuska B

normalne je občasné capnutie po zadku, ak má dieťa modriny po telíčku- tak vtedy môžme hovoriť o domácom násilí, ktoré je však ťažko dokázaťelné a hlavne v našej krajine sa pred tým radšej zatvárajú oči. Katarina udať na políciu- iná cesta niet, patričné úrady si to už preveria a meno ostáva v anonimite. Zachraňuješ dieťa, no bez dôkazov tam ani nechoď, dôkaz je obvykle fotka tela s modrinami. To stačí na podnet.