mám byť zaregistrovaná na úrade ak chodím externe na výšku

holenica

Musis sa zaevidovat na urad prace, ak si nechces poistenie platit sama. Uz totiz nepokracujes v sustavnej priprave na povolanie, kedze studujes externe, co sa za sustavnu pripravu nepovazuje. Ja som isla po strednej na urad prace, vzali ma na absolventsku prax a hned si ma v tej praci aj nechali na pracovnu zmluvu, riadne na 8 hodin, kde som doteraz a uz som vystudovala Mgr. :)

ahaaha

Mala by si sa zaregistrovať na úrade práce, pretože doteraz platil štát a keď nie si nikde registrovaná, nikto za teba nič platiť nebude. Skús úrad práce, ak nie, tak potom je ešte na mestskom úrade sociálne oddelenie.

Janka_

Ak ideš na denne študium tak musíš isť na socialku oznamiť, že budeš chodiť na dennu formu na VŠ aby mohli za tebe platiť odvody. Myslim, že je jedno kolko maš rokov. Pri externom je myslim rovnaky postup, pretože malokedy sa najde taky zamestnavateľ, ktorý by toleroval to vymeškavanie do školy keď si na TPP. Preto väčšina čo chodi externe aj tak chodi iba na brigady a v tom pripade tiež musiš isť na socialku oznamiť, že brigaduješ popri externom študiu a oni potom platia za teba odvody.
Možno ti tu povie niekto aj iný nazor :-)