droždie pomaha pleti?

sade8

nie to co kupis v obchode tak z toho si rob len masku na tvar

a pivovarske kvasnice dostanes kupit v lekarni - ze vraj su dobre a pomahaju pri akne, no ja som ich uzivala - ale nepomohli mi.

sade8

enalisa, ved som pisala aj ja ze obycajne su dobre na masku a pivovarske kvasnice na uzivanie - ja som to hlavne pisala pre nu aby sa neprepchavala zbytocne obycajnymi kvasnicami - to je vsetko

sade8

enalisa,ale ved ja som to nemyslela v zlom - len hovorim ze je rozdiel v takych a v takych kvasniciach........sorry ak som ta nejak urazila........

enalisa

sade8 sorry,ze som vobec zareagovala

autorka sa pyta ci drozdie pomaha pleti a nepise o ake drozdie sa jedna/alebo som to prehliadla?/ a preco nemoze pouzit pivovarske kvasnice, ked sa daju kupit v lekarni a mozu jej pomoct na zlepsenie pleti?a v tom clanku pisu o maskach,ktore sa daju urobit u kvasnic kupenych v obchode,myslim,ze s tymi sa uz buchty pecu :-)
ja osobne si robievam masku z drozdia a mam po nej velmi dobru plet

sade8

enalisa
ano ale toto su pivovarske kvasnice a medzi nimi a obycajnymi z ktorych pecies buchty je rozdiel

rec tu bola o obycajnch kvasniciach

enalisa

Liečime pleť kvasnicami

Súvisiace články
Žite v duchu wellness
Aké jedlo sa hodí k vašej nálade?
Zimná starostlivosť o pleť
Doprajte si vitamíny, len céčko nestačí
Ako dlho vydrží kozmetika?
Zlepšujeme stav pleti
Máte ruky ako námorník?
Mladšia a pevnejšia pokožka nie je snom

Trápi vás akné a vaša pleť nikdy nevyzerá zdravo a pekne? Je to nielen problém mnohých mladých, ale trápi aj vyššie vekové skupiny. Počítanie vyrážok každé ráno pred zrkadlom môže byť už čoskoro minulosťou. Musíte siahnuť len po tej správnej prírodnej zbrani.
Počuli ste už o pozitívnych účinkoch kvasníc na pleť? Pravdepodobne áno, od ich užívania vás však asi odrádza ich nie práve lákavá vôňa či chuť. A práve tu robíte chybu. Mnohí ľudia si stotožňujú kvasnice s pekárenským droždím, ktoré kupujú v obchode do pečenia. Aj keď nátierka z droždia môže byť zdravá a chutná, na liečenie svojej pleti zvnútra budete potrebovať pivovarské kvasnice, ktoré je najčastejšie dostať vo forme tabliet, prášku či vločiek. Zvyčajne ich majú v každej lekárni, pričom ich cena je skutočne dostupná.
Čo sú to pivovarské kvasnice?
Sú vlastne vedľajším produktom pri výrobe piva a sú veľmi zdravým doplnkom stravy, pretože obsahujú vitamíny skupiny B, mnoho minerálov a veľký podiel kompletných bielkovín. Telo vie tieto látky veľmi dobre využiť a má z nich mnoho prospechu.
Užívanie kvasníc má veľmi blahodarný vplyv na pleť a dokáže pomôcť pacientom s akné, výsledky však nečakajte po dvoch či troch dňoch. Pôsobia totiž na celé telo a hlavne vnútorne, na rozdiel od mnohých kozmetických zázrakov. Po dvoch až troch mesiacoch sa však stav rozhodne zlepší.
Ľudia trpiaci akné sú zvyčajne ochotní spraviť čokoľvek, aby sa ho zbavili, napodiv však napríklad majú problémy s úpravou a doplnením svojej stravy, ktorá je základom odstránenia problému. Jedným z dôležitých krokov v boji s akné je zlepšenie trávenia. Práve tomuto kvasnice výrazne napomáhajú, vhodné je doplniť do stravy aj probiotiká. Prečistením tráviaceho traktu sa strava lepšie vstrebáva a telo je schopné účinnejšie vylúčiť všetko, čo ho zaťažuje.
Prečo radšej neužívať droždie vnútorne?
Ak si kúpite droždie v obchode, použite ho na prípravu rýchlej a lacnej pleťovej masky, ktorá pleť osvieži a dodá jej mnoho vitamínov. Nie je však vhodné, aby ste droždie konzumovali len tak, pretože živé kvasnice sa vo vašich útrobách zaktivizujú a môžu spôsobiť nadúvanie a ďalšie nepríjemné zažívacie ťažkosti.
Rýchle pleťové masky
Pleťové masky, ktorých základom je droždie nemožno skladovať v chladničke, ale je nutné ich použiť okamžite. Nevoňajú vábne, ich účinok je však o to výraznejší. Postačí vám jedna kocka droždia, a to hneď na dve či tri aplikácie. Droždie rozdrobte do misky a vmiešajte lyžicu vlažného medu, potom aplikujte na tvár a nechajte 20 minút pôsobiť. Následne zmyte.
Tento recept môžete obmieňať s bielym jogurtom, mliekom alebo citrónovou šťavou. Masku by ste si mali pripravovať dva až tri krát týždenne. Vyskúšať môžete aj kvasnicové mlieko. Vo vlažnom mlieku rozpustite kvasnice a pomocou vatového tampónu nanášajte na pleť. Nechajte zaschnúť, najlepšie na noc, ráno si potom pleť dôkladne zmyte.

enalisa

Droždie

Droždie je jednou z potravín, ktoré si zaslúži našu úctu a obdiv. Obsahuje veľké množstvo medi a horčíku, vitamín E, vitamíny skupiny B, vitamín A a niekoľko druhov enzýmov dôležitých pre telo. Pôsobí proti kožným chorobám (preto sa používajú pleťové masky z droždia). Prispieva k zdravému vývoju kostí a zubov, v tele matky udržať plod. Zvyšuje tiež kyslosť žalúdka a tým zlepšuje chuť na jedlo. Z tráviaceho traktu odstraňuje prebytočný kyslík a tým veľmi pomáha pečeni a ľadvinám.

Za pomoci droždia si môžeme overiť, či nemáme cukrovku. Stačí dať do čistej sterilnej nádoby svoj moč a pridať kúsok droždia. Ak je v moči prítomný cukor, začne droždie pracovať a vypláva na hladinu, rovnako ako keď sa pripravuje kvások na buchty. Potom je nutné ísť k lekárovi.

narkozka

no mne ho poradila jedna doktorka a naozaj mi pomohlo...teda ak to nebola len nahoda tak urcite pomaha lebo potom som to poradila aj brachovi a aj jemu pomohlo. ale zase jedna lekarka hovorila ze sa z toho aj trosku pribera..