APGAR SKORE

Príspevok v téme: APGAR SKORE
mami75

Syn mal po narodeni v zaznamoch z porodnice apgarovej skore 8- v prvej minute,10 - v druhej minute a 3- v tretej. Takisto je tam poznamka o intubacii novorodenca.Ja som vsak o ziadnych komplikaciach po porode od lekarov nepocula,neviem o tom ze syn mal problemy s dychanim.
Teraz nastupuje do 1 triedy a ucitelka z mš nam doporucila vysetrenie u detskeho psychologa nakolko syn je nesustredeny,neposlucha a neda sa s nim spolupracovat.Velmi nas to trapi a psychologicka tvrdi ze poporodne komplikacie su jednym z moznych dovodov jeho poruchy spravania nakolko mal po porode nedostatok kyslika.Ako je mozne ze sme o tom ako rodicia neboli informovani?

bon

renatadepka´ja to mam to zo skoly, a nemusi to byt spojene len s nedostatkom kyslika, moze zasiahnut mnoho negativnych faktorov, a podla toho v ktorom stadiu tehotenstva zasiahnu, tak take postihnutie vznika......, cim viac sa blizi k terminu porodu, tym je vacsia pravdepodobnost poruch kognitivnych funkcii az MP......neviem ci som to napisala tak aby to bolo zrozumitelne, ale dufam ze aspon z casti...., takze fakt to nemusi byt len chyba lekarov...., a zase vyznamny je aj samotny porod, nie len poporodna starostlivvost......
a mami75, skuste aj pomoc specialneho pedagoga....videla som v praxi ze to takto s detickami fungovalo celkom dobre, len neviem ci akurat na vasej skole funguje aj spec. pedagog, ak nie, skus ho vyhladat v okoli...je teraz uz mnozstvo sposobov a aj terapii ako s tymito detmi zaobchadzat...

renatadepka

no neviem ci v poslednom stadiu vnutromaternicoveho vyvoja...
to sa vsetko pozorne sleduje,prietoky zivin od matky k dietatu,stav okyslicovania,vsetko je pod dohladom.Skor sa priklanam tiez k poporodnej starostlivosti,kedy dieta po vyjdeni z maternice potrebuje OKAMZITE dychat.Telo sa musi hned "nastartovat" a to niekedy trva dlhsie co si v konecnom dosledku odtrpi mozog dietatka.

bon

Ahojte, ja len tolko, ze co sa tyka poruch ucenia a spravania tak ich nemuselo sposobit neodstatok kyslika, mohlo to nastat v poslednom stadiu vnutromaternicoveho vyvinu, takze nevinte zase zo vsetkeho lekarov, aj ked o tej informovanosti je to fakt bieda, kamoskinho maleho dokonca kriesili, a povedali jej ze ale ani chvilu nebol bez kyslika tak nechapem naco ho kriesili a nic jej o tom ani nepovedali, len to citala v sprave.....takze je to u nas dost biedne

aknitka

ja normálne zíram. to nemyslíte vážne, že ak má dieťatko po pôrode problémy tak sa to matka ani nedozvie. ja som sa tiež hneď ako to bolo môžné pýtala na apgar, ale našťastie mi povedali 9, 10, 10. dúfam, že by si to nikto nedovolil sfalšovať. želám veľa zdravia všetkým detičkám.

snehulka55

moja dcera mala apgar skore 9,8,7 a tiez trpela nedostatkom kyslika 3 minuty podla zaznamov.Neviem co vlastne ti lekari robia tie cenne minuty.A tiez je hyperaktivna a ma poruchy so sustredenim.Napriklad jej citam rozpravku a ona vobec nepocuva,pozera na ine veci a v polovici rozpravky z nicoho nic odbehne ako nenormalna do detskej a zacne inu cinnost.Sme z toho zufali,neda sa to ovplyvnit a je to skoda pre nu do dalsieho zivota.Tie 3 minuty velmi poznat,nehovoriac o tom ze by bola nedostatocne okyslicovana dlhsie.

mami 75

Moj syn mal zaznam v kolonke "dieta ruzove od minuty" uvedena az 5,cize 5 minut sa telicku zrejme nedostaval v dostatocnom mnozstve kyslik.Trapi ma to.

tit26

no lekari su už taki.kym ich neprinutiš, nič ti nepovedia. hadam si chcu zaslužiť bobrika mlčanlivosti. mojho syna hned po narodeni museli predychat vakom, apgar skore mal v prvej minute 1 a v piatej tušim 7. ale toto všetko som sa dozvedela z prepuštacej spravy. na novorodeneckom oddeleni mi nikto nič nepovedal, len jedna sestrička sa na mna vyrutila, ked som sa stažovala, že maly je nekludny, nie je hladny a ani na rukach mu nie je dobre, že čo od neho chcem, že porod bol pre neho traumatizujuci. som zvedava, ako sa neskor prejavi tato trauma. teraz ma 2 roky, zatial je všetko ok.