Postoj lekárky, prosím prečítajte si!

Príspevok v téme: Postoj lekárky, prosím prečítajte si!
Lenuskaaa

Takže rada by som napísala môj čerstvý príbeh. Po infekcci, ktorá sa mi nedala vyliečiť, som bola liečená roaccutanom, ak niekto neviete je to liek na ťažké akné a dlhodobé infekcie.
Tento liek som užívala asi mesiac. Dovtedy som mala zdravé vlasy, mihlanice aj obočie. Čo sa však stalo. Začali mi vo veľkom padať mihlanice aj obočie, trošku aj vlasy. Chlpky na nohe, som si vedela vytrhnúť prstami. Všetko sa zmenilo, pokožka sa stenšila a taktiež aj ochlpenie.
Ale chcem napísať niečo úplne iné. Objednala som sa k lekárke, ktorá s týmto liekom pracuje vyše 20 rokov a je naň odborníčka. Prišla som do jej ambulancie, trepala som sa 200 km. Povedala som jej(predtým do telefónu)o mojom probléme a ona sa začala smiať. že toto ešte nepočula. ze z roacc. to nie je. Že to mám asi dané geneticky, že od určitého veku sa mi všetko preriedi. Zaujímavé, že všetko začalo po braní toho lieku!!! A keď hovoríme o gen. preddisp. mama má dodnes mihalnice ako metly a také mala aj obočie, veľmi husté, len jej ho kozmetička vytrhala na tenké, mihalnice však stále rovnaké, takže aká genetika.
Nepripustila diskusiu. Povedala, že by ju vo švajčiarsku vysmiali, keby tam takúto blbosť napísala. Cítila som sa ako nejaká klamárka, čo si vymyšľa. Bolo mi do plaču. Zaujimavé je, že v česku aj zahraničí sa stalo už veľa takývhto prípadov, čo ľudia popísali na internete. Mňa len štve, že nepripustila diskusiu, vysmiala ma a povedala, že genetika nepustí. A keď som sa jej spýtala, že prečo mi to začalo pri liekoch, povedala, že náhoda, že genetika:D. A ona už nemá čas, musí sa venovať primárskym veciam atď. Bola načančaná akoby išla na nejaký ples, ovešaná sto retiazkami, no comment.Odišla som odtiaľ ako nejaký hypochonder, čo si vymýšľa. A pritom to, že mi to nenormálne padá, si všimlo aj moje okolie. Niektore mihlanice začínajú dorastať, ževraj je to reverzibilné, ale ten prístup bol otrasný.
Aký máte na toto názor, nie sú tu lekári od toho, aby pripúšťali nové možnosti? Nie je medicína pokroková veda? Nie sú najlepšou vzorkou samotní pacienti? Nemajú sa lekári učiť na nich?
Je to smutné. Pretože dá sa o tom veľa nájsť aj na nete, že sa to už stalo. A ona som mňa urobila blázna.

vp

Ahojte. Musím s ľutosťou skonštatovať, že páni lekari sú takisto ľudia, ako my, z čoho vyplýva, že tak ako murár, automechanik, hokejista a p. je dobrý aj zlý, len akosi sme si zvykli, že lekár to musí vedieť najlepšie. Pokiaľ je lekár dobrý, tak keď niečo nevie, pošle za ďalším odborníkom, nechá porobiť ďalšie vyšetrenia. Pokiaľ je zlý, neprizná, že niečo nevie, vyhovorí sa na všetko možné a na všetkých, urobí si z vás pokusného králika. Pokiaľ mám dobré informacie, tak za predpisovanie liekov určitých farmaceutických firiem sú motivovaní dovolenkami. Je mu jedno, čo s vami bude, ste len číslo v systéme. Nepotrebuje vás vyliečiť, potom by ste k nemu už nešli, načo, keď ste vyliečená. Preto vás bude rôznými oblbovakmi držať v šachu, budete sa k nemu stále vracať. Stačí, že vstupite do ordinácie, (či vás vyšetrí, či nie, či pomôže, či nie) už si za vás vykáže výkon, za ktorý mu poisťovňa zaplatí, tak načo vás vyliečiť? Je to smutné, ale je to tak. Nechcem vhodiť všetkých do jedného vreca, ale nech nás pán boh aj všetci svätí chránia pred takým, čo na strednej vyhlási, že ide študovať medicínu, a na upozornenie, že je veľmi slabý žiak odpovie, no a čo , budem všetkým predpisovať penicilín. Tí, čo to robia len kvoli peniazom sú najhorší, mali by byť všetci platení od toho koľkým pomohli, ale myslím, že celý tento systém je chorý. Všetko je akosi len o peniazoch. Veľa zdravia želám všetkým.

waynee

Doktori su magori, aspon vacsina. Pokial si nevybavite po znamostiach nadstandard, stoji ich trapna starostlivost za ho.no...

jajkafr

uzuzka
aj to poznám kvôli astme ma poslali k psychologičke, aby ma naučila zvládať stresové situácie a tým aby sa mi nezhoršovala astma. Pre moju detskú lekárku, ku ktorej som chodila som bola odvtedy hypochonder. S čím koľvek som za ňou prišla vždy som bola hypochonder. Raz alebo dvakrát pri vstupe do ambulancie ma aj privítala so slovami no čo môj hypochonder. Nikdy sa jej to nepotvrdilo. Chodím k lekárom iba vtedy keď mám vážne nejaký problém. Aj napriek tomu, že mi povedala, že si vymýšľam a že som hypochonder ma vyšetrila spravila výtery odbery a všetko potrebné a vždy sa tam čosi našlo takže som si nevymýšľala. Keď som to povedala psychologičke tak tá sa ma opýtala, že prečo si to lekárka myslí. Ja som nevedela tak mi povedala, aby som sa jej nabudúce opýtala že prečo? A tiež povedala, že jej podľa testov hypochonder niesom.
Lekár keď už neviem čo s pacientom, nevie prísť na to, čo mu vlastne je a je z toho nervózny označí pacienta za simulanta, hypochondra a odošle ho k psychológovi.

uzuzka

viem presne ako si sa citila ako klamarka, ja som sa tak citila vtedy ked som brala hak regulon poctivo pravidelne (som totalny pedant) nikdy som nevynechala ani 1 a dr zistil ze mi neucinkuje (mala som ovulaciu) a zacal na mna ze ju neberem resp. ze ju berem zle a napisal to do karty a poslal ma k vsetkym doktorom aby som im oznamila spravu ze neberem poriadne hak...nepochopim ako niekto nemoze verit .....teraz vyzeram ako krava pred vsetkymi...a len vdaka panovi doktorovi

jajkafr

Lenuskaaa
ok to je v poriadku... mňa to tiež udivuje. Keď som to povedala môjmu otcovi tak sa len zasmial a povedal mi, aby som napísala knihu a ja som mu na to, že bude mať názov ako som takmer neprežila banálnu operáciu slepého čreva.
Ono by to bolo v pohode keby som neupozornila lekárov na to, že sa liečim na astmu a že mám alergiu na tieto lieky. Keď som mala záchvat a videla ten strašný prístup tak som sa normálne rozplakala a už som myslela, že to neprežijem, že sa mi nepodarí nadýchnuť. Ten mladý chirurg bol pre mňa ako anjel. Nebyť tam jeho tak neviem či tu dnes sedím a píšem na tomto fóre.
Predtým sa mi stalo ešte zopár takých zaujímavých situácii. Keď som tam šla mamka mala strach ja som sa ale vôbec nebála. A povedala som mamke: "Mami neboj všetko bude dobré kým mi nepichnú Novalgin." ja som to myslela zo srandy a dodala som že určite mi ho nepichnú lebo poviem, že mám naňho alergiu. Keď som už ležala na sále a dávali mi narkózu sestry sa tam bavili o tom, že Novalgin majú už na prebúdzacej miestnosti aby ho mali po ruke keď sa preberie pacient po operácii a má bolesti. Vtedy som chcela povedať, že ja mám naňho alergiu, ale bola som ticho v duchu som si pomyslela šak v záznamoch to majú určite mi ho nepichnú :)