boli ste uz darovat krv? napr. dnes :)

Príspevok v téme: boli ste uz darovat krv? napr. dnes :)
.malina

ak zajtra rano navstivite jednu zo zberni krvi vo vasom meste, pomozete, dokonca mozno zachranite mnohe zivoty:)trva to len par minut a pravdepodobne dostanete aj keksik a caj a gastrolistok ( viem, je to trochu smiesne, ale aj to je nieco:) )...

a pre tych co su z BA, maju zadarmo obed v Slovak pube...

takze ludia, sup, podme zachranovat zivoty..

babenka1

Darovať krv je dôležité a každá skupina je rovnocenná. Na transfúzke nikoho nezaujíma, či ste A alebo B, pozitív alebo negatív. Sú radi každému darcovi, ktorý príde. Strach z injekčných striekačiek a krvi sa dá prekonať, okrem toho vy pri odbere ani nevidíte, ako vám tú krv berú. Aspoň teda tam kam chodím sa ruka vsunie do takého otvoru cez sklo a ja zavriem oči a ani nevidím, čo mi s rukou robia. Len by som ešte chcela odkázať všetkým tým, čo majú strach - nech sa vám alebo vášmu dieťaťu nikdy v živote nestane, že vám nebude poskytnutá krv len preto, že nemocnica nemala dostatok darcov.

sajfina

ale ved sa nehadajte ktora je vzacna,všetka krv je vzacna,staci len pozriet na vyzvy a zistite, ze potrebuju stale vsetky krvne skupiny,ano Nulku ma vela ludi,ale je zasa univerzalna,na NTS sa tesia z kazdeho darcu a sisina8 vzdy sa berie okolo pol litra krvi,ja mam napisane pri kazdom darovani 480ml

sisina8

Asterix: nulka je vzacnost, ale Rh negativ, taku ma malo ludi....Aj ja ju mam a ked ma sestricky na transfuzke vidia, tesia sa:))Pri prvom darovani mi vzali rovno pol litra...obycajne sa vraj odobera 300 ml (tak mi to aspon vraveli sestricky u nas.)

EricaCat

no drahi moji, ja aj keby som velmi chcela darovat, tak mam smolu..mam panicky strach z bratia krvi u doktorky, lebo stale odpadnem...takze smola nooo...aj ked by som sa chcela citit ako hrdinka:)

a:-)))

no karolinka teda to je vynalez,ze som na to este neprisla to sa cudujem.fakt zaujimave pre ludi s panickym strachom z ihiel a lekarskeho prostredia.eee teda pardon pre "vyhovaracov"

karolínka84

ja mam A pozitiv a chodim darovat uz 6 rokov pravidelne, 3x do roka. Tiez neznasam ihly, ale poznam dobry trik pre tych co sa na to vyhovaraju. Staci otocit hlavu na opacnu stranu. Sluzi na to cast tela, nazyvana krk :D

molekul

asterix a 1 den v tyzdni sa ti zda malo? ved to mas 4 dni v mesiaci,to je super nie? A tiez si myslim ze nulka je vzacnost nie koli tomu kolko percent populacie ju ma,ale koli tomu ze je univerzalna.Ja chodim darovat uz od 18 tich a vzdy mi je potom zle,toci sa mi hlava a som ako mechom udrety.Ale vzdy si poviem ze idem a prekonam sa.