Bolesť hlavy z monitora

Príspevok v téme: Bolesť hlavy z monitora
hulenica1

Často som na počítači, zapnem o 10 hodine ráno a vypína sa aj o dvanástej. Niekedy aj tri dni zaradaom. Už dávnejšie ma bolela hlava. Bolest nie je neznesitelna len taká otravna. Preto sa chcem opytat či práca na počítači na to vplýva lebo mna už asi týžden bolí zase hlava. Tá ista bolest ako pred rokmi.

miA9382

Bolest hlavy vznikaju aj z napatych mimickych a zuvacich svalov na tvari. mame rozne mimicke navyky pri ktorych nam mozu stuhnut svaly na tvari. okrem toho ze nam vytvoria vyrazove vrasky, mozu byt pricinou bolest hlavy. svaly treba rozmasirovat a potom s nimi cvicit. tiez cvicenie na oci im velmi pomoze. oci funguju pomocou svalov. odporucam tvarovecvicenie.sk
tiez mozete mat zle prekrveny mozog. stuhnutim krcneho svalstva nastava zle okyslicovanie cez krcnu tepnu Arteria carotis communis. skusste toto: pozerajte priamo pred seba. nahle zveste hlavu dole akoby te sa chceli dotknut bradou hrudnej kosti. vyplazte co najviac jazyk. opakujte viac krat aj niekolko krat za den. mozog sa prekrvi
tvarovecvicenie.sk

slay

Riesenia su dve: 1. Lacnesie (pomoze cca na 80%)-okuliare so sklickami Hoya BlueControl (70-90 EUR bez ramu, v kazdej lepsej optike), mozu byt aj nedioptricke, pokial mate dobry zrak.
2. moznost -notebook so 120Hz lesklou obrazovkou (Eurocom, Asus, Alienware), al. 120HZ monitor pripojeny cez Displayport al. Thunderbolt. PC/laptop nesmie mat graficky adapter Intel! al. 2 graficke adapteri v ovladacich paneloch.

neonin

Zdravím, Každé elektronicke zariadenie vyžaruje elektromagnetické žiarenie, pre ľudské telo velmi negatívne. Bolesti hlavy ale aj ine ochorenia su kvoli elektronike.
Je ho az moc -PC, mikrovlnky, telefony, ziativky, neonky, elektricky, vlakove vedenia, Hlinikáren žiar nad hronom a podobne. A este prírodný magnetizmus.
Ja pijem prírodný caj neda sa kupit v obchodoch a v pohode som, nemam bolesti hlavy kvoli nemu mi ani kava nechuti a citim sa v pohode:-)

DarkAngel666

Ahojte. uz tri mesiace ma skoro kazdy den boli hlava a dost niekedy su tie bolesti neznesitelne az mi je na odpadnutie.v poslednej dobe mi v kosti za usami niekedy tak akoby pukne nieco a bolest je ostra.v poslednych dnoch ma aj obcas mota akoby som mala nizky tlak alebbo co.ta hlava boli najme po stranach vstredehore a vzadu no z krcnej chrbtice to nie je.poradte uz tri mesiace som na analfetikach. :(

Mizo

Zdravim!Mam real flat monitor crt,ktory pracuje na frekvencii 85hz.Jas a kontrast mam dosledne znizeny a na obrazovku mi nedopada ine svetlo.Staci mi byt pri pc hodinu a pol a mam istotu,ze na druhy den budem mat cervene az opuchnute oci a vyrazne bolesti hlavy pocas celeho dna.Je to normalne?Vdaka

AdamKrt

Prave tlacitko mysi na ploche, Vlastnosti, Nastavenie, Sresnit, Adapter. Zoznam vsetkych rezimov. Ukaze nastaveny rezim obrazovky a frekvenciu. Priklad 1024x768 na 60 Hz. Pokial je tam hodnota nizsia ako 60 Hz, treba ju zvysit. Stacilo by cca 85Hz, idealne 100 Hz, alebo aj viac. Ale zalezi, kolko monitor zvladne... Pri vyssej frekvencii kmita obraz castejsie, pri mensej su dlhe prestavky, ktore vnima oko a z toho bolievaju oci. Taktiez si treba nastavit spravny jas, kontrast a samozrejme nesmie zle svietit slnko na monitor, aby nerobilo odlesky...

hulenica1

Tak som si dala pokoj od počítača na cele dva dni a bolest uplne prešla. Ale Dnes som sa opat vrátila k práci a len čo som sa pozrela na monitor bolest hlavy prišla opat. Ozaj neviem ako takto pracovat. Kedže pauziovat dlhšie ako tyžden si nemožem dovolit.

AdamKrt

Asi uz 10-13 rokov sa robia monitory CRT, ktore nemaju vyzarovanie. Da sa to zmerat skusackou za 100 korun. Taky stary monitor asi nebudes mat. Teda vyzarovanie dnes maju, ale nie do predu, do tvare. Vyzaruej to vacsinou na bokoch, ale hlavne do zadu. Potom neni dobre mat v pracovni kolegu, ktoremu zadok monitora prazi do tvare, alebo opacne, on vam.

Na monitore /v pocitaci/ sa da nastavit zobrazovacia frekvencia. Standard je cca 60 Hz. Uz nejakych 85Hz by stacilo, 100Hz uz je idealne. Pri 60Hz bolieva z toho hlava.

Blikanie je mozne aj u LCD monitora, pokial je v pocitaci zle uzemnenie a je zapojeny na analogovy port VGA grafickej karty. Vtedy treba odstranit rusenie - urobenim dobreho uzemnenia, alebo pouzivat digitalny vystup DVI.

Problemom u monitora byva casto aj zle osvetlenie miestnosti, ked napr. velmi v lete nan prazi slnko a cez odlesky nevidno nic. Oko sa potom dost namaha a bolia oci, hlava. Treba si zvolit spravne umiestnenie monitora, aby slnko nan nesvietilo a nekazilo divanie sa nan.

hulenica1

Bohužial mám pracu pri PC :(. A často dokonca sa približýjem k monitoru a až po hodine zistím, že som na nom uplne nalepená. Potom bolí hlava, oči a pod.

Inak mám CRT monitor. Dá sa v nom niečo lepšie nastavit aby tak nevyžaroval niečo alebo pod. ?

Ja som sa niečo dočítala aj o elektormagnetickom smogu ktorý vyžaruje z počítačov tak neviem. Inak stáva sa mi to sem-tam aj prí čítani. Asi z pretaženia už.