neviem ci mam psychicku chorobu

Príspevok v téme: neviem ci mam psychicku chorobu
Martin 01

poradte mi prosim , ja neviem co to je , mozno to nie je nic ale stale mi idu v hlave rozne myslienky niekedy ich neviem ovladat a musim misliet na to co nechcem alebo musim sa dotykat predmetov (hocijakych ktorych sa dotknem) urcitym cislom napriklad 6 krat pretoze nieco to pre mna znamena , myslienky mi hovoria ze budem lepsi alebo taky ako moj vzor,proste taky aky chcem byt ked sa tolko krat dotknem......alebo ked mam nieco dolezite a bojim sa toho tak ked sa dotknem toho predmetu tak proste ze to zvladnem skvele....a zda sa mi ze som iny ako ostatny v spolocnosti

nika283283

Dobrý deň.. ako som hladala články o depresii ani som nevedela co presne za chorobu MAM .. a uz to viem .. aj ja mam v hlave rozne myslienky ze by som niekomu zelala nieco zle alebo nadavala ludom alebo inym veciam.. potom mi je to luto bojim sa ze sa to splni a mam to uz 2 mesiace neviem sa toho zbavit ale neviem ci mam vyhladat lekara.. nikomu som o tom doma nepovedala neviem co mam robit poradte.. ak by som mala ist k psychologovi tak sa bojim ze by sme na to nemali..

snár

Obsesívno kompulzívna porucha sa to volá.
Je to veľmi nepríjemné a treba to držať na uzde, lebo sa to môže veľmi rýchlo zhoršiť. Určite o tom povedz svojmu lekárovi. Čím skôr.

456NANCY456

DOBRY DEN,STALE KRICIM NIEKEDY KED MI NIECO VADI TAK,POCITUJEM UZKOST NEVIETE MI NIEKTO POVEDAT O CO MOZE IST

babenka1

no neviem, toto je taká dosť neškodná verzia OCD. Mne to skôr pripomína nejaký rituál a zdá sa, že Martinovi pomáha. To je ako s talizmanmi - ja si vždy beriem na skúšku takú drobnú mincu a pred skúškou ju držím v ruke, lebo si myslím, že mi to prinesie šťastie. Poznám babu, čo si pred skúškou špeciálne 3x obmotá ruku náramkom. No a Martin sa 6x dotkne nejakého predmetu. Ale ak by to prerastalo do posadnutosti, že to musíš robiť stále a nielen pre šťastie, tak vyhľadaj psychológa. Toto mi pripadá v pohode.

bambulka26

ano velmi presne obsedantno kompulzivna porucha akurat pred tyzdnom som s tym bola prvy krat u psychologicky, ale ja ju mam uz niekolko rokov a teraz sa mi k tomu pridala este uzkostna porucha tak ak mozes tak rychlo navstiv odbornika kym si na tom neni este dost zle...a dostanes pravdepodobne lieky.Ale v kazdom pripade by som hned na tvojom mieste isla lebo same to neodide...drzim palce a ak chces nejake info tak sa kludne spytaj, uz mam v tom slusny prehlad...