prvorodicky

aknitka

keď budem čakať svoje druhé dieťa tak sa dám určite odviesť sanitkou. totižto mňa na svoj prvý pôrod viezol manžel autom a už som mala fest bolesti po pár krokoch som musela predýchavať zapretá do steny. na príjem zhodou okolností doviezla rodičku aj sanitka. lenže tá bola vyrehotaná ako slniečko, ani náznak po bolesti (nakoniec porodila dva dni po mne) a hneď brali ju lebo za to, že ju doviezla sanitka bola prednejšia. ja som zatiaľ stála na chodbe, fučala ako krava, päsťami tlačila do steny keď prišla kontrakcia a nikoho to neštvalo. ešte aj ten záchranár zo sanitky im bol povedať, že na chodbe je pani v horšom stave ako doviezol on a vykašlali sa na mňa. som sa vtedy zaprisahala, že ak pôjdem rodiť druhýkrát tak jedine sanitkou. a toto som nezávisle na mojom zážitku už počula z viacerých strán.

Rady

aj ja som prvorodička,
ja sa budem hlásiť na príjem, tam majú službu 24hodín denne, či je sviatok, sobota, nedeľa...a od tade Ťa už prevezú na pôrodnícke oddelenie.
Tiež mám obavy z personálu, ale ťažko povedať, v každej nemocnici je niekto, kto môže byť nepríjemný a iný zase v pohode. Takže zostáva mi len dúfať, že vystihnem dobrých službukonajúcich.
Držím Vám palce, aby ste z pôrodnice odchádzali s čo najlepšími zážitkami.

bublik

aj ja som prvorodicka, ale strach mam viac menej len z toho ako sa tam ku mne budu spravat, ci budu mili a ci mi vsetko pekne vysvetlia co mam robit. asi je to blbost, ale ked mne na tom zalezi aby som sa necitila ako uplny blbec, mozno to prejde ked zacnem chodit na poradnu do porodnice.