Cena potratu

juraj n

Cena, resp. naklady potratu su rozne - financne, ale aj zdravotne a psychicke. "Štúdie ukazujú, že až 70 percent žien, ktoré potrat podstúpili, považujú svoje rozhodnutie za nesprávne."

Pozri www.cenapotratu.sk pre viac info a rozhodni sa na zaklade faktov.

bella21

Gagal, teraz je už neskoro báť sa, keď už čakáš dieťa. Určite ľúbiš dcéru a teraz čakáš jej malého súrodenca. Nerozmýšľaj o potrate, ľutovala by si to. Neviem, či si slobodná mamička a nemôžeš počítať s pomocou nikoho. Ale aj v tom prípade existujú ľudia, ktorí budú chcieť pomôcť:

www.zachranmezivoty.sk
www.alexisporadna.sk

Neboj sa, určite to zvládneš, veď si zvládla vynosiť a postarať sa o dcérku. Áno, s dvoma deťmi to nebude jednoduché, ale láska všetko zvládne a vydrží. Začni sa tešiť na dieťatko a myšlienky na potrat odožeň ako zlé pokušenie.

Gagal

Ahojte neviem co robit mam dceru v lete bude mat 2roky a ja som opet tehotna rozmyslam vselijako...ako vychovam 2deti a podobne mam zmetok...

DFSG

bosorica, nechcem veľmi vstupovať do svedomia a nepoznám rodinné zázemie, v ktorom vyrastala dcéra - ale nemáš na tom, aký má vzťah k svojim deťom, istý podiel viny aj ty?
bola dcéra vychovávaná v láske a úcte k životu? bola milovaná oboma rodičmi a cítila sa byť ich princeznou?
učil ju niekto, čo to znamená byť dievčaťom, ženou, akú hodnotu má panenstvo a čo je to vlastne láska? naučil ju niekto, čo je to ženská hrdosť a česť?
alebo len u tých chalanov hľadá to, čo nedostala doma?

možno som v tomto prípade úplne mimo, ale tieto dievčatá netreba hneď odsudzovať a častovať vulgarizmami, keď nevieme o nich nič, čím si prešli. Lebo každé takéto správanie má svoju príčinu..

Blondula

aha,sorry,som myslela,ze ma 16 rokov :-) v tom pripade ako dospela rozhoduje o sebe sama.ale ak mas nejake pochybnosti,a maly nevyrasta tak,ako ma,mozes poziadat o zverenie do tvojej starostlivosti.to by sa malo dat.k dcere sa nevyjadrujem,lebo za pouzitie vulgarizmov by ma mohli potrestat :-) inak ako je mozne,ze ide tento rok este na potrat ? ved podla zakona,zena,ktora podstupi UPT a nasledne do roka otehotnie,na dalsie UPT nesmie ist a dieta musi donosit....

Blondula

bosorica.....pri neplnoletych dievcatach musi matka vediet a asi aj podpisat,ze s potratom suhlasi,tak nesurapaj tuna :D :D

bosorica

som nešťastná,dcéra porodila na 16 rokov,chlapček má 2,5roka a pred 6 dňami som sa dozvedela,že v januári mala potrat a teraz ja znova tehotná a ide znova na potrat.ona si neuvedomuje,čo robí,koľko žien nemôže mať deti a čaká roky na adopciu,moja vlastná dcéra je krkavčia matka,pri tom všetkom nemá ukončený 3.ročník na strednej,mala robiť opravnú skúšku v auguste a ako by to nestačilo zbalila veci a odišla z domu aj s malým k frajerovým rodičom.V októbri bude mať 19.rokov.Neviem,čo ďalej,deti si nevážia ničoho.Moji rodičia vypiplali chlapčeka,s ktorým neviem,čo zamýšľala vykonať,keďže v 7.mesiaci sme sa náhodou dozvedeli,že je tehotná,vraj že má cystu,kedˇže brucho nemala.Asi ma porazí čoskoro.

3nttt

Carin ---vies len niektore dievcata nemaju take stastie ake ma tvoja kamaratka...kedze nema este 18nast tak ma asi velmi ohladuplnych rodicov,ale nie vzdy je to tak.
tiez si nemyslim ze je spravne chodit na potrat kazdy pol rok. a je to krok ktory si treba dobre premysliet. ale nikto nema pravo tvrdit co je spravne a co nie.

Carin

Ja osobne som samozrejme proti potratom , potrat nieje antikoncepcia ak by malo íst vážne o ryzikové tehotenstvo alebo o mamičku alebo by bola naozaj v zvláštnej a nevyhnutnej situaci že si to bábätko musí zobrat tak áno . Ale ženy ktoré tieto zákroky robia bežne namiesto toho aby brali tu sprostu antikoncepciu a potom sa v budúcnosti ešte čudujú prečo nemôžu otehotnieť a podobné veci . Osobne mám 17 mám veľmi dobrú kamarátku ktorá tento rok porodila krásne zdravé bábätko je to moja bývala spolužiačka orok bude mať 18 je úžasna všetko zvláda svoje dieťa miluje a verím že na tomto svete nieje jediná ak sa to dá prečo zabíjať svoje dieťatko ? V dnešnej dobe nejde onič iné len oto aby človek mal urobenú niaku školu a ženy rodia v tridciatke . Tak snád som niekomu ulahčila situáciu . život je len jeden a ak si dieťa dokážete urobiť tak si ho dokážete aj vychovať :))