prenášanie tehotenstva

Príspevok v téme: prenášanie tehotenstva
nellya

Neviete mi niektorá mamička povedať,že kolko prenášala od termínu a že či bolo všetko ok?Pretože ja už prenášam 11 dní,a momentalne som doma na priepustke z porodnice a ked sa vratim do porodnice,to uz bude 13 dni a bojim sa,aby som uz nemala zelenu plod.vodu,pretoze mi ju nekontrolovali.Termin mam vyratany dobre,kedze som mala cyklus presny ako hodinky.A viem,kedy som otehotnela.Vyvolavacka mi nezabrala a neviem dokedy chcu lekari cakat...mate nejaka podobnu skusenost?

pepa25

ja som mala termin porodu 7.11 podla menstruacie ale podla sona mi povedali ze mi termin vychadza na 16-19. 11 a povedali mi ze mam obden chodit na pasy a ze ak neporodim do 27 tak ma hospitalizuju takze dnes je to 14 dni co prenasam od terminu a stale nic uz mi to lezie pekne na nervy...a toho 27 to bude 20 dni a bojim sa strasne o babatko co ak bude voda zelena ved podla sona nezistia aku mam vodu strasne sa bojim

sisi4

tak ja som 4 dni po termine a mam cakat. na kontrolu idem az vpondelo. to bude uz osmy den. lekar povedal, ze mozem prenasat este tyzden.mozemod neho ziadat v pondelok hospitalizaciu a vyvolanie porodu? ma s tym niekto skusenosti?

nellya

Fu, no tak ako tak čítam tak sa snad nemusím ničoho obávať.Dnes som 14ty deň po termíne.Včera som dostala tabletku,síce zabrala,že som dostala kontrakcie,ale vôbec som sa neotvárala a malá nechce ísť von,lebo je ešte vysoko a to preto,že mám veľa plod. vody a hlavičke sa nedá zostúpiť dolu.Zajtra mi chcu dať poslednú vyvolávačku a ak nezabere,tak poobede mi urobia cisarsky.Normalne sa teším,pretože som už psychicky na dne,ked okolo mna všetky rodia a ja stále nič a toľké dlhé čakanie...No tak mi zajtra držkajte palce.Ahojte

Princesska

Prenaslaa som podla termínu 9-12 dní chodila som na inekcie celý týžden co mali otvorit porodne cesty, nic, potom mi dali liter oxytocinu na rozbehnutie porodu, cely den infuzia v ruke a nic, uz som bola zufala, pomaly zvazovali cisarsky rez ak s anic nepohne, porod mi spustila az prostalginova tabletka vlozena ku krcku a to neprajem nikomu, nastali strasn ekontrakcie každých par seknud a myslela som, ze to uz nerozchodim, mala som velmi bolestivy porod skoro 8 hodin, maly zdravy apaggar skore 10 z 10, 52 cm, 3780 g, krásne dlhe vlasky, bol na zozratie :) neboj sa nic s anestane, ani placentu som nemala prezretu, nevyhoda neskorých porordov je v tom, ze dieta je uz velke a teda nastrih som mala poriadny

lenkalienka

ahoj, ja som prenášala 8 dní. Bolo to tak, že v piatok som bola na kontrole (to som prenášala 5 dní) a gynekológ mi povedal, že sa začínam otvárať, ale ja som ešte nemala žiadne kontrakcie, nič, všetko v pohode. Tak ma poslal domov s tým, že podľa neho sa to cez víkend spustí, nech som pripravená a keď nie, mám prísť v pondelok ráno už rovno na pôrodnícke. Nespustilo sa to, tak som prišla, on mal našťastie službu. Tiež mi pichli vyvolávačku. Našťastie zabrala a dcérku som porodila rýchlo a zdravú.

dd

aj ja pokial dobre viem, tak sa moze prenasat dva tyzdne - 14 dni..kazdopadne drizm prsty, aby vsetko dobre dopadlo a aby Ste boli v poriadku obaja!

aknitka

ak je stav ženy aj bábätka OK tak nechávajú prenášať max. 14 dní (dva týždne). niektorá literatúra aj uvádza, že tehotenstvo trvá 40-42 týždňov. neboj sa, ak sa ti pôrod nespustí urobia ti cisársky. držím palce aby všetko dobre dopadlo.

nellya

Ved mne aj sestricka u Dr. povedala,že sa nesmie prenášať dlhšie ako 10 dní a ja zajtra už mám 13ty deň...ale dufam,že lekári vedia čo robia a že bude všetko ok.

elizabeth3

ja som prenášala 3 deti,zakaždým mi na 10-ty deň pôrod vyvolali,dvakrát tak,že mi pustili plodovú vodu a raz tak,že mi do žily pichli hormón oxytocín,ktorý v mozgu vyvoláva pôrod..zakaždým sa mi pôrod rozbehol.podľa mňa by lekári nemali vyčkávať,voda môže byť naozaj zakalená.držím ti palce,aby ti všetko dobre dopadlo.