Ustipnutie osou

Pag

Keď sa rozhodnete ísť do lesa, tak sa netreba sprejovať, ani voňavkovať, ani nič podobné, lebo na to sú tie hmyzy dosť alergické. Tiež netreba mávať rukami ako blázen, už keď nejaká osa letí popri vás, to je ďalšia agresívna provokácia pre ne. Tiež sa treba vnútorne naladiť na režim - flegma, oni to cítia a nič by sa nemalo stať.

DI DI DI

Uštipnutie takou osovou, včelou alebo niečim iným vie byť veľmi nepríjemná a boľavá záležitosť. O to viac ak to neriešite celé včas zdravovek.eu. Je potrebné hneď konať a žihadlo vybrať. Ponechané žihadlo sa dokáže zapáliť a to bolí ešte dvojnásobne. Mňa tiež už párkrát poštípali včely, nie som na to alergická, čiže to nebol problém, každopádne je dôležité zachovať si chladnúť hlavu, žihadlo vybrať a dezinfikovať, po prípade na to položiť niečo studené. To zmierni prípadný opuch. Toľko z mojich rád :)

Naty333

Mňa včera uštiplo asi 8 ôs a mam začiatku to bolelo neskutočne, uštipli ma do lýtka a na stehno a to s druhej strany a od 12tej obeda ma to bolelo až kým som nešla o 11 spať a v noci som aa zobudila na strašné svrbenie a už hodinu to nevie prestať a viac mi to opuchlo, skúsila som dať aj fenistil ale stále to svrbí

cvirova

Raz som na ktorejsi nemeckej televizii pocula, ako clovek, co odstranuje osie hniezda z budov hovoril ako na prvu pomoc pri ustipnuti. Vyskusane na kamaratke - alergicke a pomohlo. Treba ale reagovat rychlo. Do kuska latky zabalit kocku ladu. POSOLIT a prilozit na ranu, pokial mozno hned. Netahat nasilu, trochu to primrzne, ale o chvilu pusti. Sol sposobi, ze sa na par minut vytvori cosi ako omrzlina, po hodine vsak neviete o nicom. Zamrznuty hmyzi jed je totiz neucinny.

kiwinkakiwinka11

Dobrý deň
Včera ma poštípala včela. Okamžite som vbehla dnu zobrala kapesník a naliala na kapesník víno držala som si kapesník na poštípanom mieste. Myslím že som to tam držala asi cca 25min. Ranu som ledva našla ale dnes som sa zobudila a mám to trochu napuchnuté a strašne to svrbíííí
Vedeli by ste mi niekto poradiť čo si mám na to dať?