stres a zaludocne tazkosti

Príspevok v téme: stres a zaludocne tazkosti
anyka

Je na tom niekto podobne?

Vzdy ked sa v mojom zivote objavi nejaka vacsia zmena,nieco nove, najma co sa pracovnej oblasti tyka, spanikarim a trebars rano v prvy den mi strasne zviera zaludok, je mi nevolno, zvraciam....tento scenar sa objavuje aj po ostatne dni kym je pre mna vsetko nove a je toho vela na zaciatok...Namyslam si scenare, ci to vobec zvladnem, ci je to praca pre mna (pritom mi ludia vravia, ze som sikovna atd.), lenze sama sebe neverim....a tie hlavne rána su pre mna pohromou...Od malicka prezivam stres so zaludocnymi tazkostami...

Neviem ako sa toho zbavit a vsetko podobneho charakteru riesit s kludom a brat to tak: "co bude, to bude" ... jednoducho si to neviem rozkazat...

Mate niekto podobny problem? Ako ho riesite? Potrebujem psychologa? =(

CHios

Akurát som o tom písal článok na modrého koníka - Prečo trápia žalúdočné problémy náš organizmus - www.modrykonik.sk Pozri sa na 3 dôležité oblasti svojho života: Myseľ - Telo - Žalúdok. Všetky 3 musia byť v rovnováhe. Čistá myseľ, pravidelný pohyb, zdravá strava. A práve to je najlepšia prevencia pred akýmikoľvek ochoreniami. Správnou prevenciou totiž spravíš pre svoje zdravie oveľa viac než liekmi. :-)

PoRadim

Ahoj :) myslim si, ze si normalny clovek, prirodzene a citlivo zmyslajuci. Ludia na stres reaguju rozne a ty reagujes takto. Je bezne, ze si clovek nevie rozkazat neereagovat nejak prehnane a tak, lebo telo same reaguje na veci tak ako je zvyknute. je to taka podvedoma reakcia. ked sa ti to deje pri vyraznych zmenach, supni si nejaky lexaurin alebo tak, ale neuzivaj ho dlhodobo ani pravidelne. fakt len ked ides na pohovor a ked mas novu pracu. Ak ti ludia hovoria, ze si sikovna, tak sikovna si a pokial nejde o zivot, nejde o nic. Vzopri sa tomu!! Nemoze ta to takto trapit. Si silnejsia ako ten stres predsa :) mozno nepotrebujes psychologa ale ak chces, vyhladaj ho. drzim palce

cc

weteranka1- podla toho, co opisujete, by ste mohli vyskusat aj Stressease od Jamieson. Ja sám som to neskúšal, ale je to na stres.
Ďalej možno Rooibos- je to čaj www.pluska.sk

A su tam aj ine veci, napr magnesium stearate, pyridoxal5phosphate, to kupite asi na iherbe.
Dalej aktivovana kyselina listova...napr..Active Folic. Kupite v lekarni.
mozme zostat v kontakte a vymienat skusenosti cliattsi@azet.sk

Tinka009

Pekný deň prajem, alternatívnymi spôsobmi sa zaoberám vo svojej praxi s klientmi aj poruchami úzkosti, nevoľnosti, fóbiami, depresiami ... V prípade otázok Vám rada odpoviem na terapie.tinka@gmail.com

Weteranka1

JJOY Dobrý večer.Jjoy,čitala som,že by som mala skusiť Kudzu....okrem toho,že su to nejaké kapsuly nič o tom neviem,akurát som sa tam viac X dočitala,že to kupovali niektorí ludia pre blízkych ohľadom alkoholizmu.Ale ja s alkoholom nemám nič spoločného...Takže ak viete,tak mi popíšte čo je načo,ako to pôsobí a pod....Poprípade ak máte nejaké účinnejšie vedomosti,čo zaberá na stres a strach,tak poprosím sem s tým.Neskutočne rada by som sa zbavila stresu a úzkosti a stým spojenými dalšimi zdravot,ťažkosťami.
Pekný večer.
Ak niekto,môže aj do emailu: Weteranka1@azet.sk

jjoe

@ Cliattsi Úzkosti v hrdle nepociťujem, u mňa to je všetko v bruchu.
Xanax by som nebral, je to benzodiazepín, návykový.
Kudzu som kúpil na mojalekaren.sk. Na iHerb som kúpil iba nejaké
antihistaminiká (na spanie), žiadne vitamíny. Na iHerb zvyknem hľadať niečo, čo by sa hodilo na moje bolesti brucha a nervozitu a ak sa dá kúpim to na SK.

Cliattsi

a také úzkosti v hrdle nepociťuješ?
lebo chcel som to na úzkosti. Ale taká moja základná otázka je, či sa to dá zameniť za xanax. Ja som ho nebral, nerád by som ho bral, tak.hľadám alternatívu. So zaspávaním som ja problémy nemával a nemávam.
.....no to je jedna vec. A skúšal/a si aj nejaké iné suplementy? Zinok,b6,.folat,.magnezium z iherbu?

jjoe

@Cliattsi Mne kudzu pomáha zaspať, keď mám bolesti brucha.
Nie je to silná bylinka, lebo ja som extrémne citlivý, tak silnú by som nezniesol. Beriem len polovicu. Zatiaľ som nezbadal nejaké silné nepriaznivé účinky. Beriem to len krátko, tak uvidím, či sa to nezhorší. Zdá sa mi, že aj zlepšuje náladu.